Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Gandrīz vienlaicīgi ar Eskariolu angļu ārsts Dž

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Gandrīz vienlaicīgi ar Eskariolu angļu ārsts Dž"— Prezentācijas transkripts:

1 Gandrīz vienlaicīgi ar Eskariolu angļu ārsts Dž
Gandrīz vienlaicīgi ar Eskariolu angļu ārsts Dž.Pričards sniedza sīku un pamatotu, uz milzīgu daudzumu ar garīgi slimu personu un noziedznieku pasaules materiālu izpēti balstītu īpašu traucējumu aprakstu, ko viņš nosauca par morāles zudumu – insanitas moralis. Eksistē daudzi patoloģiski subjekti, kam piemīt ārēji pilnīga normalitāte domāšanas sfērā, normāla atmiņa un spriešanas spējas, bet kuriem vērojamas daudzas dīvainības un pat nenormālības uzvedībā, kas izskaidrojamas ar traucējumiem sajūtās, kas ietilpst kopējā morāles un ētikas sajūtu jēdzienā. Šādu personu rūpīga izpēte parāda, ka viņi cieš no daudzveidīgām uzvedības izmaiņām vispirms morāles jomā, bet pēc tam jau arī citām sajūtām, kas saistītas ar instinktīvām tieksmēm u.t.t. Šeit jāpiebilst, ka arī pats Dž.Pričards pārliecinājās, ka tālāka šādu personu izpēte parādīja, ka arī domāsānas sfēra tām ir traucēta.

2 Mūsdienās tiesu izmeklēšana nevar aprobežoties tikai ar noziedznieka vainas noteikšanu un ārējo nozieguma motīvu noskaidrošanu, tai jāveic objektīva, vispusīga paša noziedznieka izpēte un jānoskaidro visi iemesli, kas to noveduši pie nozieguma izdarīšanas. Tomēr dzīvē tā notiek ne vienmēr. Noziedznieks ir jāpēta tieši tāpat, kā tiek pētīts slimnieks mūsdienu medicīnas apstākļos. Cilvēce jau sen ir meklējusi mērauklu, pēc kuras varētu vadīties, lai noteiktu likumdošanas pasākumus, kas regulē cilvēku dzīvi un savstarpējās attiecības. Mūsdienu apstākļos par tādu mērauklu mums ir jāatzīst privātās, valsts un starptautiskās dzīves regulējošas likumdošanas mijiedarbība ar spēcīgākajiem no mums zināmajiem – nemainīgajiem dabas likumiem, kas valda gan pār mūsu iekšējo, gan ārējo pasauli.

3 Psihonanalīze ID Super ego EGO
Morāli ētiskās normas. Rodas audzināšanas procesā. Super ego Indivīda priekšstati par uzvedības normām EGO Galvenais psihes saturs. Tieksmes, instinkti un psihoseksuāli kompleksi. Uzvedības traucējumi bērnībā noved pie deviantas (asociālas) cilvēka uzvedības. ID EGO pastāvīgi svārstās starp Super ego и ID – rezultātā iekšējs konflikts (neiroze).

4 Diagnostikas metodes ММРI – klīnisks tests, kas sastāv no 566 jautājumiem. Radies gadā personu ar psihiskiem traucējumiem atlasei, lai nepielaistu tās dienestam ASV gaisa kara spēku struktūrās. Šī testa pozitīvā īpašība ir dziļa personisko īpatnību diagnostika. Trūkums – apjomīgums un apstrādes grūtības.

5 Sondī tests – projektīva metodika, kas balstās uz psihoanalītiskas koncepcijas un mācības par psihiskām tieksmēm. Neskatoties uz to, ka daudzi psihologi apšauba Sondī ideju par to, ka visi cilvēki lielākā vai mazākā mērā pakļauti tieksmēm un tiem liksies pievilcīgi cilvēki ar tieši tādām pašām tieksmēm, tests tiek izmantots un tam ir vairākas labas īpašibas – ātrums, viegla apstrāde u.c.

6 Sondī izdala 8 tieksmes,kas raksturīgas cilvēkam –
Seksuālā nediferensācija - h Sadisms - s Epileptoīdas tendences - e Histēriskas izpausmes - hy Katatoniskas izpausmes – k Paranoja - p Depresīvas iezīmes - d Maniakālas tendences - m

7

8

9 Roršaha tests (tintes traipu tests)

10 Tematiskās apercepcijas tests

11 Šo prezentāciju un citus ar tiesu psihiatriju saistītus rakstus varat atrast:


Lejuplādēt ppt "Gandrīz vienlaicīgi ar Eskariolu angļu ārsts Dž"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma