Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

‘’Koki kā apzaļumošanas elements’’ 9.a klases projekta darbs

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "‘’Koki kā apzaļumošanas elements’’ 9.a klases projekta darbs"— Prezentācijas transkripts:

1 ‘’Koki kā apzaļumošanas elements’’ 9.a klases projekta darbs

2 Ievads Šo projektu izvēlējāmies tāpēc, ka vēlamies, apzaļumot skolas pagalmu, kā arī pierādīt to, ka mēs mākam un varam rūpēties par dabu, par kokiem, un gribam lai mūsu stādītie koki, būtu kā paraugs mūsu nākošajām paaudzēm, lai viņi turpinātu mūsu iesākto darbu, un rūpētos par dabu.

3 Koks ir ne tikai mūsu dzīvības mašīna un skābekļa ražotājs, bet arī galvenais ainavas elements. Ainava bez koka ir tukšs lauks. Koki uzskatāmi par vieniem no spēcīgākajiem dabas spēka avotiem. Tie aug un attīstās desmitiem simtiem gadu, savas saknes dzen dziļi zemē un debesīs tiecas pēc gaismas. Gluži kā ikviens no mums.  Cilvēks ir daļa no dabas un ir atkarīgs no tās. Projekta mērķis - iestādīt piecus kociņus mūsu skolas pagalmā.

4 Gatavošanās projektam
Visi kopīgi pārrunājām metodes kādas tiks pielietotas izstrādājot projektu. Izrunājām un apkopojām visus uzdevumus, kuri jāpaveic. Visi kopā izvēlējāmies kādus kokus stādīsim skolas pagalmā. Vienojāmies par 3 koku šķirnēm : 1. Ozols. 2. Kļava. 3. Bērzs. Iepaziņāmies ar koku kopšanas pamatprincipiem.

5 Gatavošanās projektam

6 Ozols Ozols-ir vīru koks. Tautas dziesmās ar ozolu salīdzina dižo bāliņu - karavīru, līdumnieku. Cietu koksni, stipriem, ķeburainiem zariem, resnu balsi rudens vējā.

7 Kļava Kļava- platlapains kuplais koks, ko parasti stādija ap mājām. Kļavas lapas mēdza savākt un lietot kā paklāju klaipiņiem, maizi cepot. Tad maizei bija tīra apakšējā garoza.

8 Bērzs Bērzs- parastākais lietaskoks dažādu darba rīku un lietu gatavošanai. No lokanajiem zariem sēja slotas slaucīšanai un arī uzdeva pa dibenu nerātniem bērniem. Smalko zaru slotiņas ar visām lapām, izsutinātas lietoja kā pirts slotas, peroties uz lāvas. Pavasarī bērzos "ieurba sulas".

9 Projekta norise: Kociņu izrakšana un sagatavošana pārstādīšanai.

10

11 Kociņi sagatavoti pārstādīšanai

12 Pārstādīšana

13 Gala rezultāts- par pieciem kokiem bagātāks mūsu skolas pagalms.

14

15

16 Novēlējums Lai mūsu skola un mums mīļas un tuvas vietas vienmēr būtu koku ielenktas un skaisti zaļojošas!

17 Paldies par uzmanību! 


Lejuplādēt ppt "‘’Koki kā apzaļumošanas elements’’ 9.a klases projekta darbs"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma