Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Ievadnodarbība 6.oktobris

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Ievadnodarbība 6.oktobris"— Prezentācijas transkripts:

1 Ievadnodarbība 6.oktobris
2016.GADS Ievadnodarbība 6.oktobris

2 Eduards Lapsiņš Šauju ar loku no 1976.gada 13.septembra, 1982.g. izpildu Sporta meistara normatīvu un sāku trenēt pirmo treniņgrupu, 2003.g. Absolvēju Latvijas Sporta pedagoģisko Akadēmiju. Daudzkārtējs Latvijas un Baltijas čempions, Latvijas rekordists, Pasaules čempionātu un kausu, Eiropas čempionātu un kausu dalībnieks. Startēju 1.Eiropas spēlēs Baku, Eiropas čempions un vicečempions šaušanā ar angļu garo loku telpās. Izcilākais sasniegums kā sportistam: 4.vieta PSRS Bruņoto spēku čempionātā 50m distancē, kā trenerim: audzēknie Zane Bērziņa (4.vieta Eiropas junioru čempionātā, 10.vieta Eiropas pieaugušo čempionātā), Anete Kreicberga (Latvijas un Baltijas čempione, rekordiste, Pasaules un Eiropas čempionātu, kausu dalībniece, 1.Eiropas spēļu Baku dalībniece), Ieva Melle (8.vieta Rio Paralimpiskajās spēlēs). Perspektīvē - mazo bērnu grupiņa. Mērķis – Tokija Nodarbošanās – strādāju par loka šaušanas sporta treneri SK AMAZONES. Patīk visa veida šaušanas: loki, arbeleti, šaujamlingas, pūšamcaurulītes, AK-4, AKM, G-3, G63, TTT, PM utt, jaunībā metu nežus, kaujas cirvjus uc.

3 Latvijas loka šaušanas federācijas biedri
SK AMAZONES SK ATLANTIS SK ODISEJS SK SAVAGE ARCHERS SK STIEGRA SK FREE WIND ARCHERS SK FRAM SK ZIEMEĻNIEKS SK CURLAND DIENVIDRIETUMU LŠSK ARCHERY LIEPĀJA ĶEKAVAS ŠAUTRA YAMAMICHI

4 Interneta resursi http://archery.forumakers.com/ http://archery.lv/

5 SK AMAZONES Iestāšanās un biedra nauda Noteikumi un pienākumi
Vasaras bāze Ziemas bāze Sacensības Valsts izlase Tehniskais atbalsts Parkošanās ar auto

6 Apmācība No teorijas uz praksi
Sākumā - kaut kas jauns, interesants, nebijis Vēlāk - vienmuļš, monotons darbs – kilometrāža Sacensību pieredzi nevar iemācīt! Konkurentspējīgs inventārs Nodarbību laiki Inventāra minimums sākumam (pirkt vai izgatavot?)

7 Nekad netēmē tur, kur negribi trāpīt!
DROŠĪBA TRĪS VIENKĀRŠI NOTEIKUMI, LAI NEKAS SLIKTS NENOTIKTU: Nekad netēmē tur, kur negribi trāpīt! Nešauj ja neesi pārliecināts par drošu šāvienu! Nelieto bojātu inventāru!

8 DROŠĪBAS TEHNIKAS NOTEIKUMI
Katra loka šāvēja pienākums ir nodarbojoties (trenējototies) ar loka šaušanu vai piedaloties sacensībās stingri ievērot šos noteikumus un viņa pienākums ir sekot, lai noteikumus ievērotu arī pārējie. Katrs loka šāvējs personīgi nes pilnu atbildību par visām sekām, kuras radušās neievērojot šos noteikumus.

9 Loka šāvēja pienākums ir paziņot organizatoram, tiesnesim vai grupas kapteinim par visu, kas varētu provocēt iespējamību kādam trāpīt ar izšautu bultu (bīstami izvietoti mērķi, nepietiekamas, nepareizi izveidotas drošības zonas, neadekvāta šāvēja uzvedība, bīstamas šaušanas tehnikas izmantošana). Par notikušu nelaimes gadījumu loka šāvējam ir nekavējoties jāziņo organizatoram, tiesnesim vai grupas kapteinim.

10 Pirms sākt šaušanu šāvējam ir jāpārliecinās vai pirms, aiz, blakus mērķim neatrodas citi šāvēji, tiesneši, nepiederošas personas, dzīvnieki, transporta līdzekļi vai viss cits, kam nav saistības ar loka šaušanu un varētu tikt apdraudēts. Ja šāvējs nav pārliecināts par drošu šāvienu viņa pienākums ir nešaut. Šaušanas laikā šāvējiem ir jāseko izmaiņām apkārtējā vidē un pie jebkurām izmaiņām, kuras var radīt bīstamu situāciju ir skaļā balsī jādod komanda „STOP!”. Pēc komandas „STOP!” visiem šāvējiem ir nekavējoties jāpārtrauc šaušana, jāizlādē no stiegras bulta, jāievieto bulta bultu makā un jāatkāpjas no šaušanas pozīcijas.

11 No mērķiem šāvējiem jādodas prom kolektīvi un atgriezties pie tiem bez komandas kapteiņa vai tiesneša atļaujas nav atļauts. Pārvietoties ar loku, uz kura stiegras ir novietota bulta ir kategoriski aizliegts. Pārvietošanās no šaušanas pozīcijas līdz mērķim un atpakaļ (vai uz citu šaušanas pozīciju) jānotiek tikai pa noteiktu (iezīmētu) pārvietošanās koridoru. Sacensību laikā nav atļauts izmantot nekādas radioelektronikas ietaises (radio, CD atskaņotāji u.c., mobilos telefonus un citus saziņas līdzekļus atļauts izmantot tikai ar organizatora atļauju).

12 Aizliegta jebkāda uzvedība, kura rada vai var radīt bīstamu situāciju, traucēt vai novērst uzmanību, tai skaitā, piemēram, lietot necenzētu leksiku. Nav atļauts ienest nodarbību vai sacensību teritorijā ar likumu vai vietējiem noteikumiem aizliegtas vielas un priekšmetus. Pirms katra šāviena ir jāpārliecinās vai inventārs ir pilnīgā tehniskā kārtībā, īpaši bultas. Bultām pēc visiem parametriem ir jāatbilst konkrētā loka spēkam un specifikācijai. Ar bojātām bultām šaut ir kategoriski aizliegts. Nav atļauts pielietot šaušanas tehniku, kura var apdraudēt drošības tehnikas ievērošanas iespējamību.

13 Nekādā gadījumā nav atļauts tēmēt ar pielādētu loku jebkurā citā virzienā, izņemot mērķa virzienu. Nekādā gadījumā nav atļauts vērst pielādētu loku pret cilvēku un šaut tuvu garām cilvēkiem, pat ja viņi par to zina un ir devuši savu piekrišanu. Fiksējot rezultātu, izvelkot bultas, meklējot garām aizšautās bultas vismaz vienam cilvēkam jāatrodas mērķa priekšā. Bultas jāizvelk pa vienai un tā, lai tās nebojātu, netraumētu sevi un apkārtējos.

14 Nav atļauts nodarboties ar loka šaušanu jebkādu apdullinošu vielu ietekmē, tai skaitā medikamentu.
Personām, kuras pārvieto apdullinošas vielas, atrodas to iespaidā vai demonstrē šādu vielu ietekmes sekas nav atļauts atrasties vai pārvietoties pa nodarbību (sacensību) vietu. Smēķēt ir atļauts tikai tam īpaši paredzētās vietās. Katra sportista pienākums ir zināt un ievērot starptautiskās un nacionālās Antidopinga komisijas noteikumus un prasības.

15 UZVEDĪBAS ETIĶETE Sacensību laikā arī skatītāji atslēdz mobilos telefonus. Palīdz (ja nepieciešams) citiem izvilkt no mērķa un/vai sameklēt garām aizšautās bultas. Nepiemēslo apkārtni, apzināti nebojā organizatora īpašumu. Ar savu klātbūtni netraucēt citus šāvējus. Sacensību laikā nelieto fotoaparatūru ar zibspuldzi.

16

17

18

19

20

21

22

23

24 DIEMŽĒL DROŠĪBAS NOTEIKUMI TIEK RAKSTĪTI AR ASINĪM...


Lejuplādēt ppt "Ievadnodarbība 6.oktobris"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma