Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Mazākumtautību organizāciju projekti

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Mazākumtautību organizāciju projekti"— Prezentācijas transkripts:

1 Mazākumtautību organizāciju projekti
Jeļena Šaicāne, Programmu uzraudzības nodaļas vadītāja

2 Finansējuma avoti Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instruments:
NVO darbības atbalsta programma (1 projekts); NVO projektu programma (7 projekti).

3 Biedrība «Romu Kultūras centrs» Iepazīsti Latvijas romus – sagrauj stereotipus un iesaisties savstarpējā dialogā EUR ,38 (plānotais grants) Biedrība „Romu Kultūras Centrs” īsteno darbības programmu, kas ir orientēta uz sabiedrības informēšanu par cilvēktiesībām, starpkultūru dialoga attīstību, sabiedrības aizspriedumainas attieksmes un diskriminācijas novēršanu, īpaši jauniešu vidē, romu kultūras un vēsturiskā mantojuma apzināšanu un popularizēšanu. Projekta ietvaros tiek nodrošināta iespēja apskatīt vienīgo Baltijas valstīs Romu muzeju. Projekta ietvaros paredzēti divi pamatpasākumi – viens ir orientēts uz jauniešiem un skar cilvēktiesību un starpkultūras dialoga tēmas, bet otrs ir mērķēts uz plašu sabiedrību, izglītojot to par Romu holokaustu Otrajā Pasaules karā, aktualizējot šo jautājumu Latvijas kontekstā.

4 Biedrība «Slāvu kultūras biedrība «Rodņik»» Starpkultūru dialogs Jelgavas novadā – slāvu un latviešu tradicionālās kultūras mantojuma izzināšana un gadskārtu svētku svinēšana EUR 17890,89 (faktiskais grants) Projekta ieguldījums Rezultāti Vairāk nekā 100 Glūdas un Jaunsvirlaukas pagastu iedzīvotāji tika iepazīstināti ar slāvu tradicionālo kultūru – gadskārtu svētku svinēšanu, 43 dalībnieki apmeklēja ēdienu gatavošanas, telpu un tērpu rotāšanas tradīciju apmācības. Vairāk nekā 100 Glūdas un Jaunsvirlaukas pagastu iedzīvotāji tika iepazīstināti ar latviešu tradicionālo kultūru – gadskārtu svētku svinēšanu, 43 dalībnieki apmeklēja ēdienu gatavošanas, telpu un tērpu rotāšanas tradīciju apmācības. Visās projekta aktivitātēs tika salīdzinātas slāvu un latviešu tradīcijas, atrasts vienojošais un tas popularizēts. Projekta aktivitātēs tika iesaistīta latviešu folkloras kopa «Liepāre» un folkloras ansamblis „Raduga”. Izdota grāmata latviešu un krievu valodā „Slāvu un latviešu gadskārtu svētku svinēšanas tradīcijas”. Projekts Glūdas un Jaunsvirlaukas pagastos veicināja starpkultūru dialogu un saliedēja sabiedrību ar izglītojošu aktivitāšu kopumu par slāvu un latviešu tradicionālo kultūras mantojumu. Projekts sniedza ieguldījumu vienotas sabiedrības veidošanā, jo projekta aktivitātes bija sasniedzamas sociālās atstumtības riska grupām (tai skaitā ģimenēm ar bērniem) un aktivitātes bija atvērtas plašai vietējai sabiedrībai.

5 Biedrība «Jelgavas nacionālo kultūras biedrību asociācija» Vienoti Jelgavai EUR ,06 (faktiskais grants) Projekta ieguldījums Rezultāti Ar naturalizācijas kursiem, sabiedrību saliedējošu saukļu konkursu, vēstures neviennozīmīgi vērtētu notikumu interaktīvu analītisku spēli ir veicināta sabiedrības saliedētība un uz kopīgām vērtībām balstītas pilsoniskas sabiedrības veidošana. Izveidojot LR Pilsonības likumā noteikto zināšanu pārbaudes testu e-vidē, veicināta interese par naturalizāciju, kā arī sabiedrības attīstības tendencēm. Tika organizēts konkurss "Mani ierosinājumi sabiedrības saliedēšanai", kura ietvaros saņemtas 54 saukļu idejas un 13 idejas sabiedrības saliedēšanai. No labākajām saukļu idejām izveidoti 2 baneri. Naturalizācijas kursos apmācīti kopumā 39 cilvēki. Projekta īstenošanas laikā LR pilsonības iegūšanas pārbaudījumus nokārtojuši 13 cilvēki. Izstrādāta viena interaktīva simulācijas testa programma e-videi (Latvijas vēsture un LR Satversmes pamatjautājumi), kura tika ievietota mājaslpā un kuru var izmantot visi interesenti.

6 Biedrība "Čigānu kultūras attīstības biedrība "Me Roma" Es – Latvijas roms EUR ,69 (plānotais grants) Projekta mērķi Plānotās aktivitātes Veicināt romu integrāciju sabiedrībā, mazinot romu diskriminācijas pakāpi, veicināt sabiedrības toleranci pret šīs tautības pārstāvjiem un vienotas sabiedrības apziņas nostiprināšanu Latgales reģionā. Romu un latviešu kultūras, vēstures vakari, latviešu un romu valodas apmācība, radošās darbnīcas amatniecības iepazīšanai, starpkultūru vakari, koncerti romu un latviešu svētkos, filmas uzņemšana par romu kultūrpienesumu Latvijas kultūrtelpā un projektā īstenotajām aktivitātēm. Plānots veicināt pozitīvu attieksmi pret romu tautības pārstāvjiem reģionā, kā arī sadarbību starp romu kopienu un sabiedrību. Pateicoties romu pozitīvas pieredzes publicēšanai un filmas uzņemšanai tiks veicināta stereotipu par romu tautu līmeņa samazināšanās.

7 Biedrība «NĒVO DROM D» „Soli pa solim” Romu bērnu un jauniešu konkurētspējas paaugstināšanas programma EUR ,86 (plānotais grants) Projekta mērķi Plānotās aktivitātes Romu bērnu un jauniešu konkurētspējas un izglītības līmeņa paaugstināšana. Motivēt romu tautības skolniekus turpināt mācības vispārizglītojošajās skolās, veicināt viņu motivāciju izglītoties un iegūt jaunas zināšanās. Palīdzēt īstenot savas radošās idejas, un stiprināt romu jauniešu un bērnu nacionālo identitāti Daugavpilī. Ārpusskolas pasākumu organizēšana romu bērniem - organizēta romu bērnu apmācība un uzlaboti romu bērnu mācības rezultāti. Organizēta romu jauniešu skola „Romfashion”, ar kuras palīdzību tiks paaugstināta romu jauniešu konkurētspēja (šūšanas un keramikas nodarbības), tiks organizēts modes šovs, kurā tiks atspoguļotas romu jauniešu radošās idejas. Tiks nodrošināta iespēja aktīvāk iesaistīties Daugavpils pilsētas dzīvē.

8 Biedrība «Latvijas gruzīnu biedrība «SAMŠOBLO»» (MEC) Latviešu-gruzīnu starpkultūru dialogs – sirdīm un prātiem EUR ,41 (plānotais grants) Plānotās aktivitātes Projekta mērķi Latvijā dzīvojošo gruzīnu dziļāka iesaiste Latvijas kultūras un sabiedrības dzīvē, 12 mēnešu laikā veicot starpkultūru dialoga pasākumus, publicējot informatīvo grāmatu un īstenojot latviešu valodas apmācību inovatīvā veidā. Latviešu-gruzīnu dažādu paaudžu sadarbības aktivitātes. Informatīvās grāmatas latviešu valodā par Latvijas un Gruzijas tautu sadarbības vēsturi izdošana un izplatīšana. Inovatīvais latviešu valodas apmācības kurss uz minētas grāmatas saturiskās bāzes. Informatīvo semināru cikls mazākumtautību un latviešu skolās. Gruzīnu biedrības brīvprātīgo sagatavošana.

9 Biedrība "ERFOLG" (MEC) Etnisko minoritāšu integrācija Latgales reģionā: NVO sadarbības iespējas problēmjautājumu risināšanā EUR ,08 (plānotais grants) Plānotās aktivitātes Projekta mērķi Latviešu valodas kursi. Informatīva kalendāra izdošana. Filma „Latgales kultūrmantojums”. Neformālas izglītības skola bērniem – etnisko minoritāšu pārstāvjiem. Zīmējumu konkurss bērniem „Kultūru dažādība”. Interviju sērija ar Latgales reģiona nacionālu minoritāšu biedrību pārstāvjiem. Semināri „NVO kapacitātes stiprināšanas koncepcija” Integrēt etnisko minoritāšu pārstāvjus Latgales reģiona dzīvē, iepazīstinot viņus ar latviešu kultūru, tradīcijām, valodu. Veicināt sadarbību etnisko minoritāšu pārstāvju starpā kopīgo problēmjautājumu risināšanā un NVO kapacitātes celšanā.

10 Biedrība "ERFOLG" Iedvesmo paaudzi (sociālā joma) EUR 18 067,08 (plānotais grants)
Projekta mērķi Plānotās aktivitātes Sekmēt Daugavpils pilsētas pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku, kā arī sociālas atstumtības riskam pakļauto jauniešu noderīgo prasmju iegūšanu, motivāciju un integrāciju sabiedrībā, kā arī veicināt dialogu starp paaudzēm, motivēt dalībniekus sadarboties un kopā risināt aktuālas problēmas. Treniņi: „Saskarsme un sadarbības kultūra. Psiholoģiski treniņi „Emociju vadīšana”. Treniņš „Antistress” (nodarbības vērstas uz pašattīstību un socializāciju). Radošas deju nodarbības. Radošas nodarbības: sociālās gleznošanas, māla veidošana u.c. Rokasgrāmatas aktīvai un veselīgai dzīvei veidošana.

11 Paldies par uzmanību un veltīto laiku!


Lejuplādēt ppt "Mazākumtautību organizāciju projekti"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma