Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Mācību nodarbības plānošana

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Mācību nodarbības plānošana"— Prezentācijas transkripts:

1 Mācību nodarbības plānošana
Mācību nodarbības plānošana Kadas ir didaktiskās prasības mācību nodarbībai? Kā sagatavot interaktīvu nodarbību?

2 Nodarbības saturs un metodes kā līdzeklis 3 mērķu sasniegšanai
Akadēmiskais Personības Sociālais

3 Kā veidot nodarbības struktūru?
Didaktiskās prasības loģiska kursa (temata, nodaļas) vienība iekšēja loģika mērķtiecība viengabalainība Kā veidot nodarbības struktūru? Kā plānot laiku?

4 Lekcijas struktūra Ievads Galvenā daļa Nobeigums Kā organizēt ievadu?

5 Ievada didaktiskais mērķis
Ievirzīt lekcijas problemātikā Saasināt pretrunu starp zināmo un nezināmo Aktualizēt studentu pieredzi Piesaistīt uzmanību, ieintriģēt Radīt uzticēšanos Informēt par lekcijas pamatjautājumiem Kāda ir pedagoga darbība? Cik laika atvēlēt ievadam? Kādus metodiskos paņēmienus izraudzīties?

6 Kādus metodiskos paņēmienus jūs lietojat savās nodarbībās?
Izvērtējiet metodisko paņēmienu lietderību ievaddaļā: Tiek uzdoti jautājumi, uz kuriem atbildes tiks sniegtas lekcijas gaitā Studentiem ir jāpabeidz dotie teikumi Īsa diskusija mazās grupās vai pārī par lekcijā iztirzājamo jautājumu Neliela videofragmenta demonstrācija Tiek atklāts nodarbības plāns/ secīgie soļi «Situācijas apraksts», lai nodarbības noslēgumā to analizētu Tipisku kļūdu raksturojums, kuru pamatā ir teorijas nezināšana Kādus metodiskos paņēmienus jūs lietojat savās nodarbībās?

7 Galvenā daļa Izvairīties no vienlaidu informācijas Nelasīt slaidus
Plānot secīgus izziņas soļus Vairīties no monologa, kas pārsniedz 15 – 20 minūtes Uzdot retoriskus jautājumus, ieturēt pauzes Nodrošināt informācijas uzskatāmību Akcentēt, pārfrazēt galveno Ar provocējošu jautājumu vai rezumējumu pāriet pie nākamā “soļa”

8 Kā rīkoties, ja galvenā daļa ir ieilgusi un nobeigums izpaliek?
Izvērtējiet metodisko paņēmienu lietderību Atbildes uz ievadā izvirzītajiem jautājumiem Rezumējums par nodarbības saturu Problēmas vai temata izvirzījums nākamajai nodarbībai Īss pārbaudes darbiņš vai tests paškontrolei Nodarbības izvērtējums/ refleksijas (kā iesaistījās, kas izdevās, kāda bija sadarbība ...) ... Kā rīkoties, ja galvenā daļa ir ieilgusi un nobeigums izpaliek?

9 Jācenšas laikus beigt, lai to pagūtu!!!
Nobeigums Vispārina un apkopo Novērtē savu un studentu veikumu Sniedz ierosmi patstāvīgām studijām Izvirza pārdomu jautājumus Ieskicē nākamo tematu Pateicas par veltīto uzmanību ??? Jācenšas laikus beigt, lai to pagūtu!!!

10 To nav nemaz tik viegli izdarīt!
Vispārīgi ieteikumi lektoram Esiet dabiski: Esiet tādi, kādi esat, esiet dabiski un jums būs viegli iesaistīt diskusijā citus. To nav nemaz tik viegli izdarīt!

11 Uzdodot jautājumus, nedodiet galīgu atbildi uz apspriežamo jautājumu.
Pareizi uzdots jautājums liek domāt. Kā jautāt?

12 To laikam parasti dara saskarsmes
Esiet uzmanīgi ar dalībnieku reakciju: Viņu reakcija var jums parādīt, vai vajag kādā momentā pastiprināt vai izmainīt darba ātrumu, izklāsta manieri vai dialoga veidu. To laikam parasti dara saskarsmes orientēti lektori?

13 Bet gribas taču paspēt vairāk ???
Esiet precīzi un skaidri formulējiet domu: Nerunājiet uzreiz par vairākām svarīgām lietām: neuzņemieties aptvert neaptveramo. Bet gribas taču paspēt vairāk ???

14 Kā ar zinātnisko terminoloģiju?
Runājiet vienkāršā valodā: Centieties runāt vienkāršos un īsos teikumos. Vairieties no grūti saprotamiem vārdiem, lai parādītu savu pārākumu. Rosiniet, lai mācību dalībnieki uzdod jautājumus, un atbildiet uz tiem ar lielu ieinteresētību. Kā ar zinātnisko terminoloģiju?

15 Centieties izmantot audiovizuālo tehniku materiāla izklāstam:
Ja runu pastiprina ar redzes materiālu, tad tas palīdz labāk izprast un iegaumēt. Nepārcentieties!!!

16 Kādas ir raksturīgākās kļūdas mācību nodarbību vadīšanā?
Vai tās rodas nezināšanas vai neprasmes dēļ? Paldies par uzmanību!

17 Ko jūs gribētu pavaicāt?
Šis materiāls ir izstrādāts ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu projektā «Atbalsts RTU doktora studiju īstenošanai». (Vienošanās nr. 2009/0144/1DP/ /09/IPIA/VIAA/005)


Lejuplādēt ppt "Mācību nodarbības plānošana"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma