Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Esam priecīgi, ka Madonas novada laikraksts ,,Stars” ir publicējis rakstu par mūsu aktivitātēm (pilna versija tikai papīra formātā)! Projekts „Apaļš kā.

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Esam priecīgi, ka Madonas novada laikraksts ,,Stars” ir publicējis rakstu par mūsu aktivitātēm (pilna versija tikai papīra formātā)! Projekts „Apaļš kā."— Prezentācijas transkripts:

1 Projekts ,,Apaļš kā pūpols” ĶĪMIJA MŪSU SADZĪVĒ Komanda ,,Mēs no Madonas”

2 Esam priecīgi, ka Madonas novada laikraksts ,,Stars” ir publicējis rakstu par mūsu aktivitātēm (pilna versija tikai papīra formātā)! Projekts „Apaļš kā pūpols" Mūsdienās ir svarīgi par veselību rūpēties biežāk kā reizi gadā, tāpēc „O fonds" sadarbībā ar trim draudzīgām un aktīvām mācību iestādēm - Rīgas Juglas vidusskolu, Mārupes vidusskolu un Madonas pilsētas vidusskolu - programmas „Sabiedrības izglītošana un atbalsts" ietvaros veido projektu „Apaļš kā pūpols" Minēto skolu vecāko klašu audzēkņi šajā mācību gadā mērosies spēkiem, lai noskaidrotu, kuri ir viszinošākie, visradošākie un visčaklākie, izzinot problēmas, veidojot diskusijas, apskatus un prezentācijas.

3 Ko zinām par ķīmiju sadzīvē?
Lietojot sadzīves ķīmijas preces, jāzina, ka ikviena ikdienā izmantojamā ķīmijas prece ir potenciāli bīstama cilvēka veselībai, ja ar to rīkojas neuzmanīgi vai neatbilstoši instrukcijai. Ne viss ir bīstams. Jāiepazīstas ar lietošanas un glabāšanas noteikumiem. Noteikumi jāievēro pašam un jāseko, lai arī citi ievērotu.

4 Mēģinām saprast, kuri un kādi ir ķīmiskie produkti, kas var ietekmēt cilvēka veselību 
Gaisa atsvaidzinātāji; Krāsas un šķīdinātāji; Kanalizācijas cauruļu tīrīšanas līdzekļi; Mazgāšanas līdzekļi, trauku mazgājamais līdzeklis; Dezodoranti; Nezāļu un kaitēkļu iznīcinātāji dārzā; Kosmētika, zobu pastas utt.

5

6 ,,Mēs no Madonas” salīdzinājām dažādu produktu grupas un veicām apkopojumu:
Sadzīves ķīm. veids Nosaukums Firma Ražotājs Sastāvs Lietošana Brīdinājumi Īpašības Izmantotā literatūra Apkopojums pieejams: ejuz.lv/h8j

7 Tīra māja un kopta seja

8 Pētām dezodorantu, vitamīnu un uztura bagātinātāju sastāvu

9 Meklējam dabīgās alternatīvas
Košļenes Krustnagliņas Gaisa atsvaidzinātāji Kanēlis, kafija, mandarīni Piedeguša katla tīrīšana Smiltis Logu tīrīšana Etiķūdens Virsmu tīrītājs Soda Drēbju mazgātājs ??? Sārms, bet laikam jau citreiz Ķīmiskie sejas krēmi ,,Madara” un paštaisītie krēmi Metāla virsmu spodrinātājs Citrona sulu Eļļas krāsas iztīrīšana no auduma Sviests un pārtikas eļļa Uztura bagātinātāji, vitamīni Zaļie kokteiļi, pulverīši, ogas ,dārzeņi, saule

10

11 Esi vesels – dzīvo veselīgi! Izmanto dabīgo


Lejuplādēt ppt "Esam priecīgi, ka Madonas novada laikraksts ,,Stars” ir publicējis rakstu par mūsu aktivitātēm (pilna versija tikai papīra formātā)! Projekts „Apaļš kā."

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma