Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Projekts «Tautas tradīciju kamols»

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Projekts «Tautas tradīciju kamols»"— Prezentācijas transkripts:

1 Projekts «Tautas tradīciju kamols»
Jēkabpils pilsētas pašvaldības projekts Jēkabpils ukraiņu kultūrizglītojošā biedrība „Javir”

2 Kultūras mantojumu saglabāšana
Projekta mērķis: Kultūras mantojumu saglabāšana 1.Turpināt iepazīstināt tautiešus ar Ukrainas kultūru un tradīcijām, organizēt tradicionālo „JAVIR” pasākumu „Zelta rudens”; 2. Aleksandra Lalova 90 gadu jubilejai par godu izdot un prezentēt dzejas grāmatu; 3. Par godu Latvijas 100 gadu jubilejai veikt vēsturisku pētījumu par ukraiņiem. Projekta finansējums: pašvaldība 1000 EUR, līdzfinansējums 790 EUR Projekta realizācijas periods: 13. jūnijs – 1. decembris

3 Projekta aktivitātes Organizētas 4 radošās darbnīcas „Vainadziņš”
Veikta aptauja  Realizēta Zibakcija  «Rakstu zīmes mūs apvieno» «Zelta Rudens» 2018

4 «Vainadziņš» Projekta īstenošanas laikā noorganizētas 3 radošās darbnīcas «Vainadziņš», kuras apmeklēja ne tikai bērni, bet arī jaunieši, pieaugušie un ārzemju viesi.

5 Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā
14.06. «Vainadziņš» Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā

6 Jēkabpils pilsētas svētkos
«Vainadziņš» Jēkabpils pilsētas svētkos

7 Biedrības «JAVIR» telpās
03.07. «Vainadziņš» Biedrības «JAVIR» telpās

8 Biedrības «JAVIR» telpās
«Vainadziņš» Biedrības «JAVIR» telpās

9 Aptaujas Jau ceturto gadu veicām aptauju par „JAVIR” biedrības aktivitātēm un sabiedrības domām un uztveri par Jēkabpils pilsētas tēlu. Aptaujas rezultātā palielinājās interese par biedrību «JAVIR». pilsētas svētku laikā

10 Zibakcija Tika organizēta muzikāla zibakcija un pasākumu „Divi svētki, viena draudzīga ģimene” par godu Ukraiņu Neatkarīgai dienai un Latvijas simtgadei. Tajā piedalījās „JAVIR” biedri un viesi no Daugavpils. Tika skandinātas ukraiņu tradicionālās dziesmas un latviešu dziesmas, kā arī iedziļinājāmies abu tautu folkloras vēsturē.

11 «Divi svētki, viena draudzīga ģimene»

12 «Divi svētki, viena draudzīga ģimene»

13 «Rakstu zīmes mūs apvieno»
Organizējām pasākumu „Rakstu zīmes mūs apvieno”, kur tika rādīta prezentācija, par rakstu kopīgo pielietojumu latviešu un ukraiņu tautas tērpos. Papildus bija iespēja apskatīt izstādi ar bērnu zīmējumiem, kuri tika attēloti uz Ukrainas un Latvijas valstu kontūrām. Piedalījās Jēkabpils 2. vidusskolas 4. klases un Jēkabpils pamatskolas 4. klases bērni, ar savu audzinātājām.

14 «Rakstu zīmes mūs apvieno»
Piedalījās Jēkabpils galvenās bibliotēkas un Ābeļu bibliotēkas pārstāvji, Balkrievu biedrības pārstāvji, Ukraiņu tautas māksliniece no Rīgas un biedrība «JAVIR».

15 «Zelta Rudens» 2018 Literāli muzikāls pasākums:
Aleksandra Lalova dzejas grāmatiņas prezentācija ; Tradicionālo ukraiņu tautas dvieļu „rušņik” dāvināšana; Bērnu un jauniešu defilē - ukraiņu senču atjaunoti tautas tērpi kopā ar latviešu tautas tērpiem; Koncertprogramma visa pasākuma garumā. Piedalījās bērni, jaunieši, solisti, ansamblis „JAVIR” un citu biedrību pārstāvji.

16 «Zelta Rudens» 2018

17 «Zelta Rudens» 2018

18 Paldies par uzmanību!


Lejuplādēt ppt "Projekts «Tautas tradīciju kamols»"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma