Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Nodarbības mērķis Iepazīstināt kursantus ar NBC brīdinājuma zīmēm, to izskatu, izvietošanas pamatprincipiem, lai pēc nodarbības tie varētu atpazīt NBC.

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Nodarbības mērķis Iepazīstināt kursantus ar NBC brīdinājuma zīmēm, to izskatu, izvietošanas pamatprincipiem, lai pēc nodarbības tie varētu atpazīt NBC."— Prezentācijas transkripts:

1

2 Nodarbības mērķis Iepazīstināt kursantus ar NBC brīdinājuma zīmēm, to izskatu, izvietošanas pamatprincipiem, lai pēc nodarbības tie varētu atpazīt NBC brīdinājuma zīmes, nolasīt informāciju no tām, izprast izvietošanas un aizpildīšanas pamatprincipus.

3 NBC brīdinājuma zīmes Militārā personāla brīdināšanai un aizsardzībai.
Nosaka STANAG 2002 Militārā personāla brīdināšanai un aizsardzībai. Saindējuma zonu iezīmēšanai dabā. Civiliedzīvotāju brīdināšanai un aizsardzībai. Iedalās: militārās (AMI un citas); Civīlās.

4 NBC pamata zīmju izskats un forma
28cm Vienādmalu taisnleņķa trīsstūra forma ar taisno leņķi uz leju 20cm 20cm Tās var būt veidotas no koka, plastmasas, metāla vai cita jebkāda atbilstoša materiāla. Ar šo zīmju uzstādīšanu parasti nodarbojas NBC vienības

5 Brīdinājuma zīmju krāsu apzīmējumi
Bīstamības faktors FONA KRĀSA Marķējums un krāsa UZRAKSTU KRĀSA Radioaktīvais piesārņojums BALTA NAV MELNI Ķīmiskais piesārņojums ZILA SARKANI Bioloģiskais piesārņojums DZELTENA Ķīmiskie mīnu lauki (šķēršļi) SARKANA (svītra) DZELTENI Mīnu lauki BALTI Lamatmīnas BALTA (svītra) Nesprāgusi munīcija (aviobumba)

6 ATOM GAS BIO BOOBY-TRAPPS MINES GAS

7 NBC brīdinājuma zīmes iedalās atbilstoši trim galvenajiem AMI virzieniem
ATOM GAS BIO

8 Radioaktīvā piesārņojuma zīmes
ATOM Radioaktīvā viela vai TIR (rūpnieciskais radioaktīvais piesārņojums) Mērījuma laiks un datums Dozas jauda Sprādziena vai noplūdes laiks un datums Attālums

9 Uzbrukuma vai noplūdes laiks
ATOM 134Cs 150615ZMAR1963 1cG/h 150015ZMAR1963 1 km Vielas simbols Mērījuma laiks Uzbrukuma vai noplūdes laiks Dozas jauda Attālums līdz zonai

10 Ķīmiskā piesārņojuma zīmes
GAS Ķīmiskā viela vai TIC (rūpnieciskais ķīmiskākais piesārņojums) Pielietojuma vai noplūdes laiks un datums Mērījuma laiks un datums Attālums

11 Uzbrukuma vai noplūdes laiks
GAS VX 150035ZMAR1963 152315ZMAR1963 1KM Vielas simbols Mērījuma laiks Uzbrukuma vai noplūdes laiks Attālums līdz zonai

12 Uzbrukuma vai piesārņojuma laiks
Vielas simbols BIO UNK 150015ZMAR1963 150615ZMAR1963 1 km Uzbrukuma vai piesārņojuma laiks Mērījuma laiks Attālums līdz zonai

13 PAPILDUS NOSACĪJUMI ĶĪMSKĀ VAI BIOLOĢISKĀ SAINDĒJUMA ZONU APZĪMĒŠANĀ
Zīmēm, kas norāda piesārņojumu zonas sākumu, jābūt vismaz 20 m attālumā pirms tuvākās noteiktās augsnes piesārņojuma vietas. Zīmes tiek labotas un pārvietotas mainoties saindējumam un zonas laukuma lielumam.

14 Ieraugot kādu no šīm zīmēm savā maršrutā ziņojiet par to savam NK un tālāk neejiet.

15 NBC BRĪDINĀJUMA ZĪMJU IZVIETOŠANA
GAS Vispirms zīmes izvietojumu atzīmē kartē. Jāizvieto labi saredzamās vietās. Izvieto vietās, kur visvairāk notiek pārvietošanās. Zona jāatrodas aiz zīmes Ja zona satur vairākus piesārņojumus, tad liek divas blakus.

16 JAUTĀJUMI?


Lejuplādēt ppt "Nodarbības mērķis Iepazīstināt kursantus ar NBC brīdinājuma zīmēm, to izskatu, izvietošanas pamatprincipiem, lai pēc nodarbības tie varētu atpazīt NBC."

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma