Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

ĢIMENES VIENOTĪBAS ATSLĒGA

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "ĢIMENES VIENOTĪBAS ATSLĒGA"— Prezentācijas transkripts:

1 ĢIMENES VIENOTĪBAS ATSLĒGA
7. tēma 18. maijā, 2019

2 Ģimenē būs stipra vienotība, ja katram būs sekojošās atslēgas:
Ģimenes vienotības nodrošināšana ģimenē atkarīga no ikviena tās pārstāvja. Ģimenē būs stipra vienotība, ja katram būs sekojošās atslēgas: Jēzus Mīlestība Pazemība Padevība Apņemšanās

3 “Jo ja tā iemantošana ir caur bauslību, tad tā vairs nav no apsilīšanas: bet Dievs to Ābrahamam ir dāvinājis caur to apsolīšanu.” (Gal 3:28) JĒZUS Dzīve ar Kristu ienes mūsos praktiskas un visiem saredzamas izmaiņas (Rom 6:22; 2 Kor 5:17). Kristus krusts novērš cilvēkus nošķirošās atšķirības. Jo ciešāk esam satuvināti ar Kristu, jo ciešāk pietuvinamies viens otram. Tieši tāpat notiek arī ģimenē. Kad Jēzus mājo katra ģimenes pārstāvja sirdī, starp vīru un sievu valda savstarpēja mīlestība, tāpat kā starp vecākiem un bērniem, brāļiem un māsām…

4 “Mīļie, lai mēs cits citu mīlējam, jo tā mīlestība ir no Dieva, un ikviens, kas mīlē, tas no Dieva ir dzimis un atzīst Dievu.” (1 Jņ 4:7) MĪLESTĪBA Grieķu valodas vārds ágape apzīmē Dieva mīlestību un mīlestību, kādai jābūt ģimenē. Šī mīlestība ir daudz dziļāka, nekā fiziska, ārējā izskata ietekmēta mīlestība. Tā ir Svētā Gara dāvana (Rom 5:5). Salīdziniet savu raksturu ar mīlestības ágape definīciju 1.Kor 13:4-7. Kādas izmaiņas nepieciešamas jūsu dzīvē saskaņā ar šo aprakstu? Ir lēnprātīga (-gs) ____ Ir laipnīga (-gs) neskauž nelielās neuzpūšas neturas netikli nemeklē savu labumu neapskaistas nedomā uz ļaunu nepriecājas par netaisnību priecājas par patiesību apklāj visu tic un cerē visu panes visu Ierakstiet savu vārdu tukšajā vietā, lai pārbaudītu, cik tuvu ideālam jūs esat savā mīlestībā:

5 “Un nedariet nenieka strīdēdamies vai lieku godu meklēdami, bet pazemīgi, cits citu turēdami augstāki pae sev pašiem.” (Filip 2:3) PAZEMĪBA Grēka dēļ, savtīgums ir kļuvis par katra cilvēka rakstura sastāvdaļu. “Ja vien lepnums un savtīgums tiktu nolikti pie malas, tad piecās minūtēs mēs rastu risinājumu ikvienai problēmai.” (Ellen G. White, Early Writings, p. 119) Pāvils mūs iedrošināja atdarināt Kristus pazemīgā rakstura piemēru (4-8p). Patiesu pazemību mēs sasniegsim vienīgi tad, kad pazemosimies Kristus krusta pakājē.

6 PADEVĪBA “Cits citam padodamies iekš Dieva bijāšanas.” (Ef 5:21) Tie, kas mīl Dievu, tiek aicināti būt padevīgiem. Pāvils sniedz trīs padevības piemērus: Pirmkārt, kristīga padevība ir apbusēja. Otrkārt, pieminētajos padevības piemēros ir papildnosacījumi: Sievas, esiet paklausīgas saviem vīriem Ef 5:22 Bērni esiet paklausīgi vecākiem Ef 6:1 Kalpi, esiet paklausīgi saviem kungiem Ef 6:5 Vīriem jāizturas pret sievām, kā Kristus izturas pret draudzi Ef 5:25-33 Vecākiem nevajag kaitināt bērnus Ef 6:4 Kungiem nevajag apdraudēt savus kalpus Ef 6:9 Minētie attieksmes piemēri bija pašsaprotami tā laika sabiedrībā. Kāpēc Pāvils to vēl īpaši izceļ? Kā lai mēs iekļaujamies mūsdienu sabiedrībā?

7 APŅEMŠANĀS Ikviena ģimene sākas ar apņemšanos.
“Tādēļ vīrsa atstās savu tēvu un savu māti un pieķersies pie savas sievas, un tie būs vieni miesā.” (1M 2:24) APŅEMŠANĀS Ikviena ģimene sākas ar apņemšanos. Šī apņemšanās iesaista katru no ģimenes: Laulāto apņemšanās Apņemšanās starp vecākiem un bērniem Apņemšanās starp brāļiem un māsām Apņemšanās starp radiniekiem Apņemšanās trūkums rada problēmas un strīdus (Jāzepa un viņa brāļu piemērs). Stingra apņemšanās rada stabila un ilgstošas ģimenes saites (Naomi un Rutes piemērs).

8 “Šķiršanās no Kristus ir nesaskaņu un strīdu iemesls ģimenē undraudzē
“Šķiršanās no Kristus ir nesaskaņu un strīdu iemesls ģimenē undraudzē. Tuvoties Kristum nozīmē tuvoties vienam pie otra. Kā draudzē tā ģimenē patiesasvienprātības noslēpums nav meklējams diplomātijā, lietu kārtošanā, ne arī pārcilvēcīgās grūtībupārvarēšanas pūlēs — kaut arī tas daudzkārt būs jādara — bet gan vienotībā ar Kristu.” E.G.W. (The Adventist Home, cp. 27, p. 179)


Lejuplādēt ppt "ĢIMENES VIENOTĪBAS ATSLĒGA"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma