Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Cilvēki- Latvijas novadu dārgumi

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Cilvēki- Latvijas novadu dārgumi"— Prezentācijas transkripts:

1 Cilvēki- Latvijas novadu dārgumi
Mans tētis, Dzintars Tīds, Veterinārārsts Kurzeme, Liepāja Aija Romija Tīda 10.a klase

2 Dzintars Tīds piedzima 1966
Dzintars Tīds piedzima gadā, skolotāju ģimenē, Liepājā, un jau no bērnības zinājis, ka vēlas kļūt par veterinārārstu,jo šī lieta ļoti gāja pie sirds.

3 No 5-15 gadiem dejojis tautiskās dejas, bet no 14 gadiem nodarbojies ar vieglatlētiku (skriešanu) un tas bija viņa hobijs. Vieglatlētikā veica lielus sasniegumus un lepojas ar paveikto. Viņš bija ļoti ieinteresēts sportiskajās aktivitātēs un tajās ar interesi piedalījās. 8. Vieta 3000m skrējienā 3. Vieta “Daugavas” krosā 3000m garā distancē junioriem

4 Viņam bija labas iespējas gūt panākumus republikas meistarsacīkstēs
Pieminēts avīzē “Sports” iegūstot 2. vietu krosā, junioru grupā, Valmierā. Bija starp Latvijas PSR gada desmit labākajiem jaunatnes vieglatlētiem 2000m šķēršļu skrējienā. Dzintars Tīds piebilda: “Es īsti nezinu kapēc izsīka doma trenēties un turpināt gūt labus rezultātus vieglatlētikā, laikam tas bija traumu dēļ ,un tādēļ vienmērīgi atmetu šo domu.”

5 No 1973. - 1984. gadam mācījās Liepājas Raiņa 6
No gadam mācījās Liepājas Raiņa 6. vidusskolā un pabeidza to. Tālāk devās uz Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultāti, kur iestājās gadā, taču tika iesaukts PSRS armijā, kur dienēja Kaļiņingradā līdz gadam. Pēc dienēšanas atgriezās studēt LLU un pabeidza to gadā iegūstot veterinārārsta klasifikāciju. (Bilde paņemta no mājaslapas

6 No gadam brīvprātīgi iestājās robežsargos un bija Latvijas Republikas aizsardzības ministrijas 6. Liepājas robežsargu bataljona zooveterinārā dienesta speciālists, leitnants. Dzintars Tīds stāsta: “Man vajadzēja gadu dzīvot siltumnīcā, pieskatīt apkārtni, aiziet pakaļ pastam un audzēt gurķus, tas bija mans darbs un tas skaitijās kā labākais amats rotā. ”

7 No gadam viņam bija Veterinārārsta privātprakse, kura viņam likās interesanta un piepildīta ar pieredzi. 1997. Gadā pēc privātprakses, 1 gadu bija Liepājas televīzijas “Dzintare” raidījuma par dzīvniekiem “Aste” raidījuma vadītājs un redaktors.

8 2000. Gadā atklāja pats savu klīniku “Dzintara veterinārā klīnika.”
(Bilde paņemta no mājaslapas

9 2005. Gadā par sava darba ieguldījumu un sasniegumiem veterinārijā ieguva balvu- “Gada liepājnieks,”par ko bija laimīgs un pagodināts.

10 Kā balvu saņēma simbolisku piespraudīti, kurā attēlots Liepājas ģērbonis uz liepu lapas.

11 Pa šo laiku viņš arī ir ticis iemūžināts dažos laikrakstos, radiošovos, interneta mājaslapās, kā pieredzējis un labs veterinārārsts, kurās ir redzama viņa izaugsme profesijā, kurā strādā jau 18. gadu. “Lai gan darbs dažbrīd var likties ļoti nogurdinošs, tomēr, ja strādā darbu kurš tev patīk, katra diena uz darbu ir nākta ar labpatiku,” piebilst Dzintars. Bildes ņemtas no mājaslapas

12 (Visas bildes izņemot atsevišķus gadījumus, ņemtas no personīgā arhīva)
Paldies par uzmanību!


Lejuplādēt ppt "Cilvēki- Latvijas novadu dārgumi"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma