Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

MANA ERASMUS PIEREDZE VĪNĒ

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "MANA ERASMUS PIEREDZE VĪNĒ"— Prezentācijas transkripts:

1 MANA ERASMUS PIEREDZE VĪNĒ
Sanda Skujiņa 2011/2012

2 Vīne ir brīnišķīga pilsēta, kur doties Erasmusā, īpaši mākslas akadēmijas studentiem, jo Vīne ir piesātināta ar kultūru, tur nemitīgi notiek dažādi pasākumi – izstādes, koncerti, lekcijas utt. Es uz Vīni devos praksē pie brazīļu mākslinieces Georgias Creimer ( kura strādā un dzīvo Austrijā kopš gada. Viņas studija atrodas pašā Vīnes centrā, blakus Muzeju kvartālam ļoti jaukā rajonā. Mākslinieces studija sastāvēja no divām milzīgām telpām, vienu izmantojot par noliktavu, otru kā darba vietu vai arī, kad kāds nāca apskatīt viņas darbus, par izstāžu zāli. Pirmo mēnesi dzīvoju studijā, jo nebiju vēl atradusi dzīves vietu. Studijas telpas arī ir pilnībā piemērotas dzīvošanai ar dīvānu, kur gulēt, dušu un elektrisko plīti, ēdiena pagatavošanai. Bija brīnišķīgi tur dzīvoties, pašā centrā un TIK TUVU DARBAM! Vēl tuvāk nebija iespējams atrast.

3 DARBA TELPA GEORGIAS CREIMER STUDIJĀ

4 KAD NEPIECIEŠAMS, STUDIJA VAR PĀRTAPT ARĪ IZSTĀŽU ZĀLĒ

5 Par dzīvošanu Vīnē: vienīgā un vislielākā problēma man bija dzīves vietas atrašana. Sāku meklēt no augusta sākuma internetā intensīvi kādu vietu, kur dzīvot, galvenais, vēlējos dzīvot kopā ar citiem studentiem. Aizrakstīju pieteikumus vairākām studentu kopmītnēm Vīnē, bet, lai dabūtu vietu jāpiesakās ļoti laicīgi, tādēļ šis variants man izpalika. Dzīves vietu atradu tikai no novembra, pirmo mēnesi dzīvoju mākslinieces studijā. Katrā ziņā visi vietējie studenti pārsvarā atrod dzīvesvietu internetā, vislabākais saits ir Tikai visnepiemērotākais laiks meklēšanai ir septembris/oktobris, jo tad ļoti daudz studentu meklē dzīvesvietu, un, ja esi atbraucis tikai uz pāris mēnešiem, tad būs grūti atrast kaut ko par pieņemamu cenu, bet jābūt pozitīvam un jācer uz veiksmi. Vīnē ir interesants rajonu sadalījums: 1. kvartāls ir vecpilsēta, tas ir pats centrs ar slaveno Stephansdom centrā, to apjož iela, kas saucas rings jeb aplis. Tālāk rajoni iedalās progresīvā virzībā uz augšu (2.,3.,4…16 rajons), kā gliemeža čaula tinoties ap pirmo kvartālu. Mazliet uz āru no centra ir liela iela, ko dēvē par Gurtel, jeb jostu, viss, kas ir iekšpus šai jostai ir centrs. Svarīgi arī būtu pastāstīt potenciālajiem studentiem par pilsētas riteņu izmantošanu – CityBike. Tas ir vislētākais transporta veids šajā pilsētā. Gribētu atzīmēt, ka sabiedriskais transports ir īpaši dārgs (viens brauciens metro 2 eur), bet izmantojot velosipēdu plānveidīgi var pārvietoties bez maksas, jo katra 1. h ir par brīvu. Reģistrēšanās maksa ritenim ir 1 eur pēc stundas brauciena novietojot riteni stāvvietā un pagaidot 15min, atkal var braukt 1h par brīvu.

6 VĪNE LINZ STEFANA BAZNĪCA, BELLVEDERE INSTALĀCIJAS PIE MODERNĀS MĀKSLAS MUZEJA

7 Par valodu: pirms braukšanas uz Vīni, cerēju, ka iemācīšos vācu valodu, pamati man jau bija, jo skolā biju mācījusies, bet nelietojot biju pavisam aizmirsusi. Patiesībā visu šo mēnešu laikā vienīgā vieta, kur biju spiesta runāt vāciski bija lielveikals, jo visi cilvēki ap mani vienmēr runāja angļu valodā, pat savā starpā runāja angliski, lai es saprastu, tādēļ nekāds progress vācu valodā man nebija. Pirmajās nedēļās man nebija nekādu īpašu darba pienākumu, palēnām iepazinu pilsētu un apskatīju muzejus un galerijas. Katrā ziņā Vīnē vienmēr ir kaut kas jauns, ko redzēt un apskatīt. Man pat Georgia bija sagatavojusi īpašu sarakstu ar interesantākajām galerijām Vīnē, kuras ir vērts apskatīt, uz dažām izstādēm bijām arī kopā. Pirmais projekts pie kura palīdzēju strādāt bija „Intimate space” , kas atradās Jauniešu Olimpiskajā ciematā, Insbrukā. Braukājām arī vairakkārt uz Insbruku, lai apskatītu kā darbs rit uz priekšu. Pēc projekta realizācijas palīdzēju pie grāmatas, par šo projektu „Intimate Space”, vizuālā noformējuma un grāmatas prezentācijas organizēšanas. Grāmatas prezentācija notika Seccession. Pēc šiem projektiem Georgia sāka gleznot, turpinot jau iesāktās gleznas un realizējot jaunas. Palīdzēju tapt diviem mākslas darbiem, kas bija laikietilpīgs process, bet nekas sarežģīts. Starp gleznošanas procesu arī redzēju kā top grupas izstāde, kurā piedalījās Georgia un vēl četri austriešu mākslinieki Linzā.

8 INSBRUKA JAUNIEŠU OLIMPISKO SPĒĻU CIEMATS

9 DAŽI FOTO NO PROJEKTA INTIMATE SPACE INSBRUKĀ

10 MUMOK Muzeju kvartāls Man īpaša un viena no mīļākajām vietām Vīnē bija Muzeju kvartāls, kurā ietilpst vairāki muzeji: Leopolda muzejs, MUMOK ( modernās mākslas muzejs) un Kunsthalle, kurā tiek rīkotas dažādas tematiskās izstādes. Manā viesošanās laikā Vīnē MUMOK muzejā atklāja Class Oldenburg izstādi. Pirms atklāšanas arī pats mākslinieks bija atbraucis un man bija iespējams aiziet paklausīties lekciju „Saruna ar mākslinieku”. Muzeju kvartāls ir vieta jauniešiem, kur pulcēties un vienkārši pavadīt laiku, it īpaši, kad laiciņš ir silts. Man ir liels prieks par šo iespēju pabūt 7 mēnešus Vīnē, jo šī bija neaizmirstama pieredze, kā arī es ceru uz tālāku sadarbību ar mākslinieci Georgiu Creimer, vai kādu no citiem māksliniekiem, ko tur iepazinu. Man bija paveicies, ka braucu praksē tieši pie viņas, viņa ir brīnišķīga māksliniece un vienreizējs cilvēks.


Lejuplādēt ppt "MANA ERASMUS PIEREDZE VĪNĒ"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma