Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Ģimeniskai videi pietuvināta sociālā pakalpojuma bērniem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem nodrošināšanas modeļa izstrāde un aprobēšana Izmēģinājuma.

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Ģimeniskai videi pietuvināta sociālā pakalpojuma bērniem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem nodrošināšanas modeļa izstrāde un aprobēšana Izmēģinājuma."— Prezentācijas transkripts:

1 Ģimeniskai videi pietuvināta sociālā pakalpojuma bērniem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem nodrošināšanas modeļa izstrāde un aprobēšana Izmēģinājuma projekts VSAC «Rīga» filiāle «Rīga»

2 Mērķis . . mammu un/vai tēti. Nodrošināt filiāles «Rīga» bērniem
iespēju uzaugt ģimeniskā vidē ar vienu aprūpes personu – mammu un/vai tēti.

3 Kā tas notiks? Divu dzīvokļu remonts līdz 2019.gada februārim.
Dzīvokļu iekārtošana līdz 2019.gada martam. Konkursa kārtībā februārī tiks pieņemtas darbā 2 mammas/tēti (sociālās audzinātājas) un 5 auklītes (aprūpētājas). Vienā dzīvoklī 3 bērni, 1 mamma/tētis un 2 auklītes. Otrā dzīvoklī 4 bērni, 1 mamma/tētis un 3 auklītes.

4 Dzīvokļa ikdiena Mamma/tētis dzīvo filiāles dzīvoklī 24h kopā ar sava dzīvokļa bērniem, organizē sava dzīvokļa ikdienu, rūpējas par visu, kas bērniem ir nepieciešams – pārtiku, apģērbu, veselības aprūpi, izglītību, brīvo laiku u.tml. Katru dienu mammai/tētim palīdz 1-2 auklītes no rītiem un vakaros. Mammai/tētim ir viena brīvdiena nedēļā 14h, kad viņu aizstāj auklītes. Pa nakti mamma/tētis ir dzīvoklī.Mammai/tētim ir 28 dienu atvaļinājums gadā. Ēdiens tiek gatavots dzīvoklī. Veļas mazgāšana notiek dzīvoklī. Mamma/tētis un bērni varēs izmantot filiāles speciālistu konsultācijas, filiāles transportu, piedalīties pasākumos, teritorijas labiekārtošanā u.tml.

5 Ieguvumi: Bērniem būs viena aprūpes persona, ar kuru veidot emocionālu un drošu piesaisti. Visa informācija par bērna ikdienu un vajadzībām būs vienam cilvēkam – mammai. Bērnu veselības aprūpe, izglītība, brīvā laika aktivitātes utt. – atbildība par bērnu būs vienam cilvēkam - mammai.

6 Mammai/tētim nodrošināts:
1.Darbs ērtā un skaistā vietā. 2.Darba alga. 2.Dzīvesvieta plašā, skaistā, ērtā dzīvoklī, aprīkotā ar visu nepieciešamo, pielāgota bērniem ar funkcionāliem traucējumiem. 3.Apmaksāti visi komunālie maksājumi. 4. Multiprofesionāļu komandas (pediatrs, neirologs, psihiatrs, psihologs, sociālais darbinieks, fizioterapeits, masieris, sociālais rehabilitētājs, speciālais pedagogs) atbalsts, speciālistu konsultācijas bērniem. 5.Bezmaksas transports filiāles bērniem uz izglītības un ārstniecības iestādēm.

7 Auklītei nodrošināts:
Pastāvīgs darbs skaistā, ērtā, bērniem ar funkcionāliem traucējumiem pielāgotā, drošā vidē. Darba alga. Sadarbība un atbalsts no filiāles vadības un speciālistiem.


Lejuplādēt ppt "Ģimeniskai videi pietuvināta sociālā pakalpojuma bērniem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem nodrošināšanas modeļa izstrāde un aprobēšana Izmēģinājuma."

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma