Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Vai tam ir nozīme, ka Jēzus ir vēsturiska persona?

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Vai tam ir nozīme, ka Jēzus ir vēsturiska persona?"— Prezentācijas transkripts:

1 Vai tam ir nozīme, ka Jēzus ir vēsturiska persona?
Does an Historical Jesus Really Matter? Kādēļ ir svarīgi noskaidrot Jēzus esamību?

2 Skeptiski pētnieki Skeptical Scholars Sāk ar pieņēmumu, ka evaņģēliju vēstījumi ir neuzticami un tādēļ tos nevajadzētu pieņemt ja vien netiek pierādīts, ka tie ir uzticami jebkurā konkrētajā gadījumā. Izveido no šī pieņēmuma pamatojumu Svēto Rakstu neievērošanai.

3 Argumenti, ka tam nav nozīmes
Arguments for No Concern Tas neietekmēs manu pestīšanu. Es varu būt labs kristietis, arī neticot Jēzus eksistencei. Galvenais ir viņa mācība.

4 Lai tiktu pestītiem, mums ir jātic.
We Must Believe to be Saved Marka evaņģēlijs 16: 15-16 Un viņš tiem sacīja: «Ejiet pa visu pasauli un sludiniet evaņģēliju visai radībai. 16 Kas tic un tiks kristīts, tas tiks izglābts, bet, kas netic, tas tiks pazudināts.» Apustuļu darbi 8: 35-37 Tad Filips, ar šo Rakstu vietu sākdams, pasludināja viņam evaņģēliju par Jēzu. 36 Turpinot braukt pa ceļu, tie nonāca pie ūdens, un augstmanis sacīja: «Redz, kur ūdens! Kas gan kavē mani, lai es tiktu kristīts?» 37 Filips viņam atbildēja: «Ja tu no visas sirds tici, tad var.» Tas teica: «Es ticu, ka Jēzus Kristus ir Dieva Dēls.»

5 Ticība Jēzum un tam, kas viņš ir
Belief in Jesus and Who He Is Ir stūrakmens pamatam, uz kura celta mūsu kristīgā ticība. Mateja evaņģēlijs 16: 13-20 16 Bet Sīmanis Pēteris viņam atbildēja: «Tu esi Kristus, dzīvā Dieva Dēls.»  17 Jēzus viņam atbildēja: «Laimīgs tu esi, Sīmani, Jonas dēls, jo miesa un asinis to tev neatklāja, bet mans debesu Tēvs. 18 Es tev saku: tu esi Pēteris, un uz šīs klints es celšu savu Baznīcu, un elles vārti to neuzveiks. 19 Es tev došu Debesu valstības atslēgas. Tas, ko tu siesi virs zemes, būs siets arī debesīs, un tas, ko tu atraisīsi virs zemes, būs atraisīts arī debesīs.»

6 Ticība ir pestīšanas priekšnoteikums.
It Is A Condition of Salvation Pāvila vēstule romiešiem 10: 9 Un, ja tu ar savu muti apliecināsi Jēzu par Kungu un savā sirdī ticēsi, ka Dievs viņu uzmodinājis no mirušajiem, tu tiksi glābts… Pāvila 1. vēstule korintiešiem 1: 21 Tā kā pasaule ar savu gudrību nav atzinusi Dievu viņa gudrībā, Dievs nolēma tos, kas tic, glābt ar muļķīgu sludināšanu.

7 Viena no Jēzus vispieminētākajām pamācībām
One of His Most Remembered Lessons Jāņa evaņģēlijs 20: 24-29 Kad Jēzus atnāca, Toms, saukts Dvīnis, viens no tiem divpadsmit, nebija ar viņiem. 25 Citi mācekļi viņam sacīja: «Mēs redzējām Kungu!» Bet viņš tiem atbildēja: «Kamēr es neredzēšu naglu brūces viņa rokās, kamēr nelikšu savu pirkstu viņa naglu brūcēs un kamēr nelikšu savu roku viņa sānos, es neticēšu!»  26 Pēc astoņām dienām mācekļi atkal bija tur kopā, un Toms bija ar viņiem. Durvis bija aizslēgtas, bet Jēzus nāca un, nostājies viņu vidū, sacīja: «Miers jums!» 27 Pēc tam viņš sacīja Tomam: Stiep šurp savu pirkstu un lūko manas rokas un stiep savu roku un liec manos sānos, un neesi vairs neticīgs, bet esi ticīgs!»  28 Toms viņam atbildēja: «Mans Kungs un mans Dievs!»  29 Jēzus viņam sacīja: «Tu tici tāpēc, ka tu mani redzēji; laimīgi tie, kas nav redzējuši, bet tic.»

8 Ja Jēzus nebūtu īsts If Jesus Were Not Real Tiktu grauta visu pārējās Bībeles tekstu ticamība. Vecā derība rāda uz Jēzus atnākšanu. Evaņģēliju centrā ir Jēzus krusta nāves upuris. Jaunās Derības vēstules balstās uz Jēzus mācībām.

9 Pieci iemesli, lai pieņemtu Svēto Rakstu vēstījumus
Five Reasons for Accepting the Scriptural Accounts

10 Starplaika pamatojums
The Argument of Time Intervals Vienalga, kādus datumus mēs pieņemam Svēto Rakstu uzrakstīšanai, ir nepietiekams laiks starp notikumiem un to pierakstīšanu, lai atmiņa tiktu dzēsta.

11 Šiem nav tautas pasaku vai pilsētas leģendu raksturs.
These Are Not Typical of Folk Tales or Urban Legends Tautas pasakām nav raksturīga pazīstamu, identificējamu un pierādāmu personu klātbūtne, kas varētu pamatot aprakstīto notikumu patiesīgumu.

12 Jūdu mutvārdu tradīciju pamatojums
The Argument from Jewish Oral Traditions Jūdu kultūra balstījās uz svēto stāstu mutvārdu tradīciju, kas prasīja plašu un detalizētu mutisku stāstījumu iegaumēšanu.

13 Ierobežojumi izskaistināšanai
Restraints on Embellishments Aculiecinieki vēl bija dzīvi un varēja apliecināt faktus. Apustuļi, kas bija Jēzus laikabiedri un liecinieki viņa dzīvei, vēl bija dzīvi. Šī vēsture tiks rūpīgi, sīki pārbaudīta.

14 Svēto Rakstu stāsti iztur kritiku.
The Stories Stand Mēģinājumi atspēkot un diskreditēt Svētos Rakstus vēsturē ir cietuši neveiksmi.


Lejuplādēt ppt "Vai tam ir nozīme, ka Jēzus ir vēsturiska persona?"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma