Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

PIEDZĪVOJOT ZAUDĒJUMU

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "PIEDZĪVOJOT ZAUDĒJUMU"— Prezentācijas transkripts:

1 PIEDZĪVOJOT ZAUDĒJUMU
9. tēma 1. jūnijā, 2019 PIEDZĪVOJOT ZAUDĒJUMU

2 VESELĪBAS DĀVANA UZTICĒŠANĀS DĀVANA LAIPNĪBAS DĀVANA BRĪVĪBAS DĀVANA
Ādams un Ieva tika radīti, lai baudītu Radītāja dāvāto dāvanu mūžīgi. Tie uzgrieza Dievam muguru, kad krita grēkā, un zaudēja tiesības baudīt šīs Dieva dotās dāvanas. Neskatoties uz to, Dievs saglabāja tiem iespēju baudīt daudzas no tiem dotajām dāvanām. Arī mēs dažkārt uz laiku vai pilnībā zaudējam iespējas baudīt Dieva dotās dāvanas mūsu dzīvē. VESELĪBAS DĀVANA UZTICĒŠANĀS DĀVANA LAIPNĪBAS DĀVANA BRĪVĪBAS DĀVANA DZĪVĪBAS DĀVANA

3 VESELĪBAS DĀVANA “Mīļais, pār visām lietām es vēlēju, lai tev labi klājas, un tu esi vesels, tā ka tavai dvēselei labi klājas.” (3 Jņ 1:2) Veselība ir ļoti trausla dāvana. Slimība rada ciešanas, neskatoties uz slimības lielumu. Mēs ciešam arī tad, ja kāds no mūsu tuviniekiem ir slims. Kā ticīgie, mums būtu jāizturās līdzīgi kā to darīja Jairus, Kānaāniešu sieva, vīrs no Kapernaumas un daudzi citi Bībelē pieminētie piemēri: noliekot visas slimības pie Jēzus kājām. Mēs vienmēr mācīsimies kādu garīgu patiesību, pat slimībā esot: Ijabs savas slimības laikā labāk iepazina Dievu, iemācījās piedot (Ij 42:5, 10). Pāvils guva mierinājumu savā slimībā, viņš iemācījās būt pazemīgs un palīdzēt citiem (2 Kor 1:3-5; 12:7).

4 Ko mēs varam darīt, lai atjaunotu uzticību, pēc tās zaudēšanas?
UZTICĪBAS DĀVANA “Tad nu es priecājos, ka es jums visās lietās varu uzticēties.” (2 Kor 7:16) Mēs esam grēcinieki, un dažkārt mēs pievilsim citu cilvēku uzticību — un otrādi. Atjaunot uzticēšanos nav viegli, īpaši ja nodevības sekas atstājušas dziļu iespaidu. Piem., ir vieglāk uzticēties draugam, kas nav ieradies uz svarīgu tikšanos, nekā atkal uzticēties neuzticīgajam laulātajam draugam. Ko mēs varam darīt, lai atjaunotu uzticību, pēc tās zaudēšanas? Patiesi un sirsnīgi atzīt savu vainu Atzīt nodarītā sekas Apņemties un pielikt visas pūles nekrist atkal Pacietīgi gaidīt, kamēr brūces sadzīs

5 LAIPNĪBAS DĀVANA “Tā mīlestība tam tuvākam ļaunu nedara; tad nu tā mīlestība ir bauslības piepildīšana.” (Rom 13:10) Bībele mūs ierosina vienmēr izturēties pret citiem ar mīlestību un sirsnību. Dieva bērna ļaunprātīga un vardarbīga izturēšanās nav pieņemama. Vardarbība ģimenē parasti tiek slēpta, kas padara to vēl ļaunāku. Arī Bībelē atrodam piemērus par vardabību ģimenē: Jāzepa brāļi (1M. 37:17-28); Amnons un Tamara (2S. 13:1-22); Manasseh nogalināja pats savus bērnus (2Ķ 21:6). Apspiedējam nepieciešama palīdzība pārvarēt savu ļauno dabu, nožēlot savu rīcību un atjaunot izpostīto. Apspiestajam jāmācās piedot. Vienīgi Dievs var mums sniegt ágape mīlestību, kas spēj dziedināt brūces.

6 BRĪVĪBAS DĀVANA “... No kura kāds ir pārvarēts, tā paša kalps viņš iraid.” (2 Pet 2:19) Atkarības mums atņem visas brīvības, ko Dievs mums dēvis. Atkarīgie nav spējīgi paši saviem spēkiem tikt vaļā no savām atkarībām. Narkotikas, Alkohols, tabaka, azartspēles, seks, Internets, ēdiens… Atkarību objekts pats par sevi ne vienmēr ir grēcīgs, bet ikviena atkarība ietekmē mūsu attiecības ar apkārtējiem, ar mūsu ģimeni un Dievu. “Es nabaga cilvēks, kas mani izraus no šīs nāves miesas?” (Rom. 7:24). Kas mani izglābs no manas atkarības? Dievs iejaucas mūsu labā. Viņš ir apsolījis mums dot jaunu sirdi, jaunas domas, patiesu brīvību (Ec 36:26; Jņ 8:36).

7 DZĪVĪBAS DĀVANA “[…] Jo kāda ir jūsu dzīvība? Tā ir tvaiks, kas mazu brīdi rādās un pāc tam iznīkst.” (Jēk 4:14) Zaudējot dzīvību mēs zaudējam visu. “... Tiem [mirušiem] nav vairs daļas šinī mūžā pie visa, kas notiek pasaulē.” (Sal Māc 9:6). Tie, kas zaudējuši tuvinieku, paliek sērojot. Sērošana iedalās vairākos posmos. Vispirms mirušā nāve tiek noraidīta kā nerealitāte (lai arī tā bija sagaidāma un neizbēgama). Jūsu domas un sarunas centrējas ap mirušo. Tam seko izmisums un depresija. Parasti, pēc apmēram viena gada, noslēdzošais dzīvo tuvinieku atjaunošanās process noslēdzas un dzīves ritums turpinās. Mēs rodam mierinājumu un cerību Kristus Otrajā atnākšanā. Tajā brīdī mēs atkal satiksim savus mirušos tuviniekus.

8 “Visu ciešanu vidū, kristiešiem ir stiprs mierinājums
“Visu ciešanu vidū, kristiešiem ir stiprs mierinājums. Ja Dievs pieļauj kādam ciest ilgstošā slimībā pirms tas aizver acis nāves miegā, tas ar prieku spēj izturēt to visu .... Viņš lūkojas nākotnē ar debesu prieku. Īsa atpūta kapā, Un tad Dzīvības Devējs salauzīs kapa saites, atlaidīs brīvībā saistīto, un izvedīs to no viņa putekļainās gultas nemirstībā, lai tas nekad vairs neizjustu bēdas, vai nāvi. Vik brīnišķīga cerība dota kristiešiem! Lai šī kristiešu cerība ir arī mūsējā. Lai tā ir tavējā.” E.G.W. (Our Father Cares, April 1)


Lejuplādēt ppt "PIEDZĪVOJOT ZAUDĒJUMU"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma