Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Tatjana Hanova-Akuļecka

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Tatjana Hanova-Akuļecka"— Prezentācijas transkripts:

1 Tatjana Hanova-Akuļecka
Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Eiropas Savienības fondu departamenta Finanšu instrumentu attīstības nodaļas vecākā referente E-pasts: Tālrunis , Fakss:

2 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda
2013.gada programma

3 Vispārīga informācija
Ministru kabineta 2014.gada 9.jūnija noteikumi Nr.292“Noteikumi par Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda 2013.gada programmas aktivitāšu īstenošanu” nosaka : Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda 2013.gada programmas aktivitāšu projektu konkursu organizēšanas kārtību; prasības fonda projekta iesnieguma iesniedzējam; fonda projektu iesniegumu (turpmāk - projekta iesniegums) sagatavošanas un iesniegšanas kārtību, projektu iesniegumu atlases kārtību, kā arī to vērtēšanas kritērijus; granta līguma slēgšanas kārtību; tehniskās palīdzības aktivitātes īstenošanas kārtību.

4 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds
Atklāta projektu iesniegumu atlase: 1.”a” aktivitātē „Valodas un adaptācijas programmu attīstība trešo valstu pilsoņu integrācijai un saliedētas sabiedrības veidošanai” (turpmāk – 1.”a” aktivitāte); 3.aktivitātē „Izstrādāt un ieviest starpkultūru mācību sistēmu, palielinot iespējas un daudzveidības apziņu, valsts, privāto institūciju un sociālo partneru personāla apmācība, kuri nodrošina pakalpojumus, tostarp izglītības iestādes” (turpmāk – 3.aktivitāte);

5 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds
2014.gada 11.augusts - termiņš līdz kuram projekta iesniedzēji varēs iesniegt projekta iesniegumus 2014.gada 11.oktobris - provizoriskais projektu iesniegumu vērtēšanas, līgumu parakstīšanas datums. 2015.gada 30.jūnijs – projektu īstenošanas beigu datums.

6 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds
1.”a” aktivitāte “Valodas un adoptācijas programmu attīstība trešo valstu pilsoņu integrācijai un saliedētas sabiedrības veidošanai”. 1.”a” aktivitātē atļauti šādi pasākumi”: latviešu valodas un integrācijas kursu īstenošana, lai sniegtu iespēju trešo valstu pilsoņiem apgūt latviešu valodu atbilstoši amatam vai profesijā nepieciešamajam valsts valodas prasmes līmenim, kā arī iegūt zināšanas par Latvijas kultūru, tradīcijām, vēsturi, aktuālākajiem sociālajiem un ekonomikas jautājumiem, valsts pārvaldes sistēmas, pamattiesību u.c. jautājumiem; pasākumi, kas uzlabo latviešu valodas apmācību un integrācijas programmu spēju sasniegt mazāk aizsargā­tās trešo valstu pilsoņu grupas (bērnus, sievietes, jauniešus, gados vecus cilvēkus, kā arī cilvēkus ar īpašām vajadzībām), tajā skaitā ģimenes ar pirmsskolas un skolas vecuma bērniem, kā arī trešo valstu pilsoņus, kas atstumti nabadzības vai reģionālās nošķirtības dēļ;

7 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds
pasākumi, kas uzlabo latviešu valodas apmācības un integrācijas programmu kvalitāti un pieejamību vietējā un reģionālā mērogā (dažādas metodes valodas apguvei, pielāgotas apmācību programmas – dažāda laika grupas, iesaistot vietējas nozīmes kopienu resursus – pašvaldību speciālistus, skolas, bibliotēkas, muzejus, kultūras centrus); pasākumi, kas veicina trešo valstu pilsoņu un Latvijas pilsoņu aktīvu sadarbību un pilsonisko līdzdalību (piemēram, atbalsts trešo valstu pilsoņu interešu aizstāvības organizāciju veidošanai un dalībai nevalstiskajās organizācijās); brīvprātīgo atbalsta tīkla izveide, izmantojot brīvprātīgo darbu kā pamatu trešo valstu pilsoņu un Latvijas pilsoņu sadarbībai.

8 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds
1.”a” aktivitātes ietvaros pieejamais finansējums ir 1  ,32 euro, ko veido 75 % fonda finansējums 1 369 710,24 euro un 25 % valsts budžeta finansējums ,08 euro. Papildus fonda un valsts budžeta līdzekļiem projekta iesnieguma finansēšanai var piesaistīt projekta iesniedzēja finanšu līdzekļus. 1.”a” aktivitātē pieejamais finansējums viena projekta iesnieguma attiecināmo izmaksu segšanai ir ne mazāk kā 19 999,89 euro un ne vairāk kā 170 744,62 euro.

9 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds
Projekta ietvaros var īstenot tikai tādus latviešu valodas un integrācijas kursus un programmas, kas izstrādāti pirms projekta iesnieguma iesniegšanas; Kursa vai programmas aktualizācijas izmaksas nedrīkst pārsniegt 20 % no to izstrādes izmaksām;

10 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds
3.aktivitātes mērķis ir stiprināt spēju koordinēt, īstenot, uzraudzīt un novērtēt trešo valstu pilsoņu integrācijas pasākumus dažādos valsts pārvaldes un pakalpojumu sniegšanas līmeņos, kā arī stiprināt iesaistīto speciālistu daudzveidības pārzināšanas un starpkultūru dialoga prasmes. 3.aktivitātē projektu ietvaros atļauti šādi pasākumi: pasākumi, kuros īsteno starpkultūru mācību sistēmu, it īpaši pasākumi, kuros tiek apmācīti pedagogi darbam starpkultūru vidē, metodisko materiālu pielietošanā un sadarbības veidošanā ar trešo valstu pilsoņu bērnu ģimenēm, kā arī pasākumi, kuros tiek veidotas starpprofesionāļu komandas; speciālistu apmācības par trešo valstu pilsoņu uzņemšanas un integrācijas jautājumiem, kompetences paaugstināšana starpkultūru komunikācijā, it īpaši Latvijas reģionos.

11 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds
3.aktivitātes ietvaros pieejamais finansējums ir ,20 euro, ko veido 75 % fonda finansējums ,40 euro un 25 % valsts budžeta finansējums ,80 euro. Papildus fonda un valsts budžeta līdzekļiem projekta finansēšanai var piesaistīt projekta iesniedzēja finanšu līdzekļus. 3.aktivitātē pieejamais finansējums projekta iesnieguma attiecināmo izmaksu segšanai ir ne mazāk kā ,00 euro un ne vairāk kā 88 259,20 euro.

12 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds
Projektu iesniedzēji un to sadarbības partneri var būt valsts iestādes, pašvaldības, pašvaldību iestādes, atvasinātas publiskas personas, biedrības un nodibinājumi, starptautiskas organizācijas, kā arī valsts vai pašvaldību vai citu juridisko personu (izņemot komercsabiedrību) dibinātas augstskolas.

13 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds
Prasības Fonda projektu iesniedzējiem Nedrīkst: maksātnespējas process, tiesiskās aizsardzības process (ārpustiesas), bankrota procedūra, sanācija vai mierizlīgums, izbeigta saimnieciskā darbība, sniegta nepatiesa informācija; noziedzīgs nodarījums; finansējums par tām pašām attiecināmajām izmaksām; viena aktivitāte = viens projekts;

14 Projektu iesniegumu sagatavošanas un iesniegšanas kārtība
Projekta iesniegumu vadošajā iestādē var iesniegt: papīra formā, iesniedzot personīgi vadošajā iestādē vai nosūtot pa pastu ierakstītā vēstulē; elektroniska dokumenta veidā; Projekta iesniegums sastāv no aizpildītas projekta iesnieguma veidlapas, projekta budžeta veidlapas, detalizēts pamatojums par apakšlīgumu summu pārsniegumu par 40%, projekta administrēšanā un īstenošanā iesaistīto personu (arī sadarbības partneru) dzīvesgaitas aprakstiem, kredītiestādes izziņa (ja plāno piesaistīt papildus finansējumu), pilnvarojuma apliecinošiem dokumentiem (ja attiecināms), projekta pavadvēstules. Projekta iesniedzējs projekta iesniegumu Kultūras ministrijā personiski līdz 2014.gada 11.augustam, plkst vai pa pastu (pasta zīmogs 2014.gada 11. augusts).

15 Fonda galvenā mērķa grupa
Trešo valstu pilsoņi -  tādu valstu pilsonis, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices Konfederācijas pilsonis; Bezvalstnieki - personas, kuras neviena valsts nav atzinusi par tās pilsoņiem un, kas Latvijas Republikā atzītas par bezvalstniekiem saskaņā ar Bezvalstnieku likumu; Latvijā ieradušies pēdējo 5 gadu laikā un likumīgi uzturas Latvijas teritorijā!

16 Izmaiņas MK noteikumos salīdzinājumā ar 2012
Izmaiņas MK noteikumos salīdzinājumā ar 2012.gada programmas MK noteikumiem nosakot, ja projektu iesniegumu iesniegšanas kārtā netiek apgūts viss attiecīgajā kārtā pieejamais finansējums vai tiek piešķirts papildus finansējums, vadošā iestāde organizē papildus atlases kārtas par pieejamo finansējumu. Papildus kārtu īsteno, ja aktivitāšu īstenošanai atvēlētais laiks nav mazāks par trijiem mēnešiem; nosakot maksimālo lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu, apstiprināšanu ar nosacījumu vai noraidīšanu pieņemšanas termiņu - divus mēnešus no projektu iesniegšanas termiņa beigām;

17 Izmaiņas MK noteikumos salīdzinājumā ar 2012
Izmaiņas MK noteikumos salīdzinājumā ar 2012.gada programmas MK noteikumiem vērtējot projektu iesniegumus pēc kvalitātes vērtēšanas kritērija, projektos ar lielāku Fonda līdzfinansējuma apmēru atbilstoši nepieciešams iesaistīt lielāku tiešā labuma guvēju skaitu; noteikts, ka finansējuma saņēmējam ir jābūt spējīgam pašam īstenot projekta pasākumus, tāpēc izmaksas par aprīkojuma iegādi nav attiecināmas.

18 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds
KM mājas lapa: t


Lejuplādēt ppt "Tatjana Hanova-Akuļecka"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma