Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

KALPOTĀJU KOPIENA 13. tēma 28. septembrī, 2019.

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "KALPOTĀJU KOPIENA 13. tēma 28. septembrī, 2019."— Prezentācijas transkripts:

1 KALPOTĀJU KOPIENA 13. tēma 28. septembrī, 2019

2 Kristieši ir Jēzus rokas, kājas, balss un sirds šajā pasaulē.
Tāpēc, mēs rīkojamies līdzīgi Viņam: “Tā kā tas Cilvēka Dēls nav nācis, ka tam taptu kalpots, bet ka tas kalpotu, ...” (Mat 20:28) Ikviena kristiešu draudze ir kalpotāju kopiena. Mēs esam aicināti kalpot viens otram un sabiedrībai, kurā dzīvojam. Kalpotāji āpkārtējai sabiedrībai. Kalpotāji, kā aizbildņi. Kalpotāji, kas sludina. Kalpotāji draudzē. Kalpotāji, kas sadarbojas.

3 KALPOTĀJI APKĀRTĒJĀ SABIEDRĪBĀ
“Un paldies Dievam, kas mums allaž dod uzvarēt iekš Kristus un savas atzīšanas labu smaržu caur mums izlaiž visās malās.” (2 Kor 2:14) Pirmkristiešu draudzes rūpējās par trūkumcietējiem draudzē un apkārtējā sabiedrībā. Pāvils pasniedza vairākas metaforas, kas runāja par kalpotājiem sabiedrībā un draudzē. Dzīvs upuris (Rom. 12:1) Mēs nododamies Dievam, lai Viņš varētu piepildīt savu gribu mūsos. Tas sevī iekļauj kalpošanu citiem. Kristus ķermenis (1 Kor. 12:12-20) Kristus ir miesas galva un mēs katrs esam Viņa ķermeņa sastāvdaļas. Mēs kalpojam pasaulei katrs pēc savām spējām, līdzīgi kā Viņš to darīja. Vēstnieki (2 Kor. 5:18-20) Dievs mūs aicinājis pasludināt samierināšanos, gan starp cilvēkiem, gan starp cilvēkiem un Dievu. Salda smarža (2 Kor. 2:14-16) Mūsu klātbūtnei sabiedrībā jākļūst par ‘’saldu smaržu’’, kas nes citos vēlmji uzzināt šīs ‘’smaržas’’ Avotu.

4 KALPOTĀJI, KĀ AIZBILDŅI
“No rīta Mjozus sacīja uz tiem ļaudīm: jūs esat apgrēkojušies ar lieliem grēkiem, un nu es kāpšu augšam pie tā Kunga, lai es varētu jūsu grēkus salīdzināt.’” (2M 32:30) Israēla tauta izsauca Dieva dusmas pagodinot zeltā izlieto teļa statuju. Dievs gribēja tos iznīcināt un savus apsolījumus piešķirt Mozum un viņa pēcnācējiem. Mozus mīlēja Israēla tautu un iestājās par tiem aizbildinot tos Dieva priekšā, ka Viņš tos saudzētu un neiznīcinātu. Mozus bija ar mieru zaudēt pats savu pestīšanu, lai tikai glābtu savus ciltbrāļus (2M 32:32). Mozus mīlēja grēciniekus tik ļoti, ka lūdza Dieva žēlastību pār tiem.

5 “Tāpat lai jūsu gaišība spīd ļaužu priekšā, ka tie ierauga jūsu labus darbus un godā jūsu Tēvu, kas ir debesīs.” (Mat 5:16) KALPOTĀJI, KAS SLUDINA Jēzus mūs aicināja pasludināt Evaņģēliju: “7Bet izgājuši pasludiniet un sakiet: tā debesu valstība ir tuvu klāt nākusi. 8Dziedinājiet sērdzīgus, šķīstiet spitālīgus, uzmodiniet murušos, izdzeniet velnus. Bez maksas jūs to esat dabūjuši, bez maksas to dodiet.” (Mat 10:7-8) Rūpējoties par līdzcilvēkiem mēs piepildām zināmu daļu no Evaņģēlija sludināšanas. Praktiskie mīlestības darbi un sludināšana viens otru papildina. Abi nāk kā atbilde uz Dieva mīlestību. Viņa mīlestība pamudina mūs mīlēt citus un darboties līdzcilvēku garīgās un fiziskās labklājības labā (1 Jņ 3:17).

6 KALPOTĀJI DRAUDZĒ “Pēc tā visi nomanīs, ka jūs esat mani mācekļi, ja jums ir mīlestība savā starpā.” (Jņ 13:35) Taisnīguma, žēlastības un mīlestības principiem jāvalda pēr visu, ka risinās draudzē. Pretējā gadījumā – kā lai mēs esam kā piemērs apkārtējiem? Vai mūsu rīcība var apēnot mūsu sludināto ticību? Draudzei, kā organizācijai, jābūt taisnīgai un dāsnai pret saviem kalpotājiem. Tai jārūpējas par vājajiem un viegli ievainojamiem un tiem, kas trūkumā. Katram draudzes loceklim jārūpējas par citu labklājību un jāpalīdz iespēju robežās tiem uzlabot dzīves kvalitāti (Gal 6:10; Ēbr 13:16).

7 KALPOTĀJI, KAS SADARBOJAS
“Tāpat mēs daudzi esam viena miesa iekš Kristus, bet savā starpā mēs esam cits cita locekļi.” (Rom 12:5) Cilvēki grupā strādājot vienoti var padarīt daudz vairāk, nekā to pašu darbu darot vienatnē. Mums jādarbojas visiem kopā, kā vienam ķermenim. Ikvienam draudzes loceklim ir īpaš un, iespējams, atšķirīgs uzdevums, katram pēc spējām, kuras tas saņēmis no Svētā Gara. Sadarbība ir īpaši noderīga, kas mēs rūpējamies par trūkumcietējiem. Iespējams, ka mūsu nogurdinošais darbs nenesīs tūlītējus un redzamus augļus. Apustulis Pāvils mums dod padomu: “Tad nu lai labu darīdami nepiekūstam; jo savā laikā arī pļausim, ja nepiekūstam.” (Gal 6:9)

8 “Mēs dzīvojam šīs Zemes ļoti īpašā vēstures periodā
“Mēs dzīvojam šīs Zemes ļoti īpašā vēstures periodā. Liels darbs jāpaveic ļoti īsā laikā, katram kristietim jādarbojas kā daļai pie šī darba paveikšanas. Dievs sauc pēc cilvēkiem, kas būtu gatavi svētīties šim dvēseļu pestīšanas darbam. Kad mēs sāksim izprast Kristus upura lielumu un dziļumu kristušās pasaules glābšanai, mēs redzēsim īpašu sparu un centienus dvēseļu pestīšanas darbā. Kaut visas mūsu draudzes spētu to saskatīt Kristus bezgalīgā upura lielumu!” E.G.W. (Testimonies for the Church, vol. 9, cp. 13, p. 125)


Lejuplādēt ppt "KALPOTĀJU KOPIENA 13. tēma 28. septembrī, 2019."

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma