Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

KARALISKĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "KARALISKĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA"— Prezentācijas transkripts:

1 KARALISKĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA
Visas rakstu vietas citētas no 1877.g.t. Bībeles 6. tēma 11. maijā, 2019

2 Seksuālas attiecības ir aizliegtā tēma daudzās kultūrās
Seksuālas attiecības ir aizliegtā tēma daudzās kultūrās. Parasti tās un sarunas par tām tiek uzskatīts kā kaut kas grēcīgs. Neskatoties uz to, Bībele liecinas, ka Dievs neradīja cilvēkus, lai tie radītu bērnus, bet lai baudītu intīmas un apmierinošas attiecības, gan fiziskā, gan garīgā jomā. Seksuālas attiecības ir viena no Dieva dāvanām. Kāds ir pareizais veids to baudīšanai? Kādi ir ierobežojumi šādām attiecībām? Kā izrādīt mūsu mīlestību: Fiziskā un garīgā mīlestība Mīlestība un draudzība Fiziska mīlestības izrādīšana Kā uzturēt mīlestību dzīvu: Mīlestība, kas gatava gaidīt Mīlestības ierobežojumi

3 FIZISKA UN GARĪGA MĪLESTĪBA
“Jo jūs esat dārgi atpirkti, tad nu godājiet Dievu savā miesā un savā garā, kas pieder Dievam.” (1 Kor 6:20) Kristietībā iezagusies nepareiza Grieķu filosofijas mācība: ka mūsu fiziskā daba pēc savas būtības ir slikta un ka mūsu garīgā daba pēc būtības ir laba. Kā rezultāts tam, seksualitāte tiek uzskatīta kā grēcīga. Bībele māca, ka garīgā un fiziskā daba ir nedalāmas (1M 2:7). Svētums nav nesavienojams ar seksualitāti. Veselīga seksuālā dzīve neliedz precētai personai uzturēt savu ķermeni fiziski un garīgi svētītu Dievam. Salamana Dziesma runā par fiziskām attiecībām un to dabiskumu. Pēdas, vēders, krūtis, skūpsti, pieskārieni … Dievs radīja visas šīs lietas dzīvesdraugu savstarpējai baudai (5:10-16; 7:1-9).

4 MĪLESTĪBA UN DRAUDZĪBA
“Viņa mute ir salda, un visa viņa būšana ļoti mīlīga. Tāds ir mans draugs, un tāds ir mans mīļākais, jūs Jeruzalemes meitas...” (Sal. Augstā Dz. 5:16) Lai attiecības varētu izbaudīt pilnā mērā, vīrietim un sievietei, kas dodas laulībā, vispirms jākļūst par vislabākajiem draugiem. Viņi pavada laiku kopā, atklāti sarunājas, rūpējas viens par otru. Šī mīlestības pilnā draudzība palīdz pēc laulībā došanās satuvināties vēl vairāk, izrādot savstarpējo pieķeršanos ar komplimentiem un sirsnīgiem žestiem. Un tomēr, patiesa mīlestība, nav dabiska priekš mums, bet gan Svētā Gara dāvana. Tāda nodošanās pašaizliedzīgai mīlestībai padara attiecības stipras un nebeidzamas.

5 MĪLESTĪBAS FIZISKĀ IZPAUSME
“Mans draugs lai nāk savā dārzā, un lai ēd savus skaistus augļus.” (Sal. Augstā Dz. 4:16) Ēdenes dārzā Dievs iedrošināja Ādamam un Ievai kļūt par «vienu miesu". Šajā Salama metaforā laulāto draugu ķermeņi kļūst kā dārzi, ko tie kopīgi izbauda. Šāda veida salīdzinājums liecina, ka seksualitāte ir Dieva dāvana cilvēkiem. Visbiežāk lietotais izteiksmes veids par intīmām attiecībām ir ‘’atzīšana, iepazīšana" (1M. 4:1, 17, 25; 1S. 1:19; 1Ķ. 1:4; Lk. 1:34). Līdzīga izteiksme tiek lietota attiecībām starp cilvēkiem un Dievu (Jņ 17:3).

6 MĪLESTĪBA, KAS GATAVA GAIDĪT
“Mana māsa, mana brūte, tu esi viens aizslēgts dārzs, viens aizslēgts avots, viena aizslēgta aka.” (Sal. Augstā Dz 4:12) Salama Augstā Dziesma mūs māca par ideālu attiecību modeli pirms laulībām («aizslēgtu dārzu") jeb nevainību līdz kāzām. Sal. Augst. Dz. 8:8-10, Šulamites ģimene meklēja atbildi uz jautājumu, kāda viņa bija – kā siena (noslēgta) vai kā durvis (atvērta). Viņa apliecina, ka viņa ir kā siena (nevainīga jaunava). Tas saglabā viņu kā «pienu ar medu" (4:11), kas pilnībā būs baudāma savam laulātajam. Tas salīdzināts, it kā tie kopīgi ieradušies apsolītajā zemē, kur piens un medus tek.

7 MĪLESTĪBAS IEROBEŽOJUMI
“Liec mani kā zieģeli pie savas sirds, kā gredzenu pie savas rokas! Mīlestība ir stipra kā nāve un viņas karstums ir varens, kā elle, viņas liesmas ir degošas liesmas, Dieva liesmas.” (Sal. Augstā Dz. 8:6) Savienība starp vīrieti un sievieti atspoguļo Dieva tēlu (1M 1:26-27). Un tomēr, grēks ir atstājis savu ietekmi un dzimumattiecībām. Tāpēc Dievs ir noteicis mīlestības ierobežojumus. Viņš ir skaidri pateicis, kas tajās ir pareizs un kas nepareizs (4M 20:7-21; Rom 1:24-27). Laulības pārkāpšana, asinsgrēks, homoseksuālisms, seksuālas attiecības ar dzīvniekiem un citas seksuālas darbības Bībele sauc par grēku. Mums tiek atgādināts, ka mūsu miesa un seksualitāte pieder Dievam. Mums šīs dāvanas jāizmanto saskaņā ar Viņa plānu — un Viņa palīdzību.

8 “Jēzus vēlas redzēt laimīgas laulības
“Jēzus vēlas redzēt laimīgas laulības. — No Kristus plūstošā dievišķā mīlestība nekad neizposta cilvēcīgo mīlestību, bet gan ietver to sevī. Dievišķā mīlestība skaidro un šķīsta, paceļ un cēlina cilvēcīgo mīlestību. Cilvēcīgā mīlestība nekad nenesīs savus dārgos augļus, ja tā nebūs vienota ar dievišķo dabu un radināta tiekties pretī Debesīm. Jēzus vēlas redzēt laimīgas laulības, laimīgus ģimenes pavardus. (3) [100] Tāpat kā visas citas Dieva dāvanas, kuru apsardzība bija uzticēta cilvēcei, līdz ar grēku tika samaitāta arī laulība; bet evaņģēlijs vēlas atkal atjaunot tās šķīstumu un skaistumu... Kristus žēlastība, vienīgi Kristus žēlastība var šo iestādījumu padarīt par tādu, kādu Dievs to vēlējās redzēt - par līdzekli cilvēces aplaimošanai un pacelšanai. Tādā veidā virs zemes dzīvojošās ģimenes ar savu vienotību, mieru un mīlestību var pārstāvēt lielo Debesu ģimeni.” E.G.W. (The Adventist Home, cp. 15, p )


Lejuplādēt ppt "KARALISKĀ MĪLESTĪBAS DZIESMA"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma