Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

DZĪVOJOT ADVENTES CERĪBĀ

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "DZĪVOJOT ADVENTES CERĪBĀ"— Prezentācijas transkripts:

1 DZĪVOJOT ADVENTES CERĪBĀ
11. tēma 14. septembrī, 2019

2 Augšāmcelšanās cerība Taisnīgas tiesas cerība Cerība uz jauno Zemi
“Ja vien šinī dzīvībā cerējam uz Kristu, tad esam jo nožēlojami pār visiem cilvēkiem.” (1 Kor 15:19). Kā kristiešiem, mūsu skatieni lūkojas pāri šīs zemes dzīves robežām. Mēs ilgojamies pēc Kristus Otrās atnākšanas un mirušo augšāmcelšanās. Mēs arī ilgojamies pēc Dieva taisnīgas tiesas un jaunas pasaules. Šī cerība pamudina mūs dzīvot saskaņā ar to un ar savu dzīvi liecināt par to. Īpaša cerība Aktīva cerība Augšāmcelšanās cerība Taisnīgas tiesas cerība Cerība uz jauno Zemi

3 ĪPAŠA CERĪBA “Cik ilgi tiem bezdievīgiem, Kungs, cik ilgi tiem bezdievīgiem būs priecāties?” (Ps 94:3) Kad Dieva bērni tiek netaisnīgi vajāti un apspiesti, tie sauc uz Dievu: “Cik ilgi vēl?” Cik ilgi vēl, līdz tie tiks atbrīvoti no Ēģiptes verdzības? Cik ilgi vēl, līdz tie tiks atbrīvoti no Bābeles gūsta? Cik ilgi vēl, līdz tie tiks atbrīvoti no nebrīvestības Romā? “... Cik ilgi, ak svētais un patiesais valdītājs, tu nesodi un neatrieb mūsu asinis pie tiem, kas virs zemes dzīvo?” (Atkl 6:10). Dievs vienmēr iejaucas. Neskatoties uz to, pastāv apspiešana un netaisnība. Cik ilgi vēl? Mēs vēl arvien saucam un gaidām uz Dieva taisnīgu tiesu un iestāšanos par katru netaisnības skarto (Lk 18:1-8).

4 AKTĪVA CERĪBA “12Un mūs pamāca, lai mēs to bezdievību un tās pasaulīgās kārības aizliegdami šķīsti taisni un dievabijīgi dzīvojam šinī pasaulē. 13Gaidīdami to mūžīgu cerības labumu un tā lielā Dieva un mūsu Pestītāja Jēzus Kristus godības atspīdēšanu.” (Titus 2:12-13) Jēzus reiz izbeigs nabadzību un apspiešanu. Iespējams, šī iemesla dēļ daži cilvēki domā, ka nav vērts ar to cīnīciet šodien. Dievs mūs ir aicinājis dzīvot šajā pasaulē taisnīgu dzīvi. Mūsu pienākums ir rūpēties par tiem, kas cieš trūkumu un rūpēties par šo līdzcilvēku vajadzību apmierināšana iespēju robežās. Ja mēs reiz ceram dzīvot kopā ar Jēzu mūžīgi, tad sāksim dzīvot tā, kā Viņš jau šodien (ApD 10:38).

5 AKTĪVA CERĪBA Saskaņā ar Mat 24-25, kā mums būtu jādzīvo gaidot uz Jēzus atnākšanu? Neļauties pārmērīgām bažām (Mat 24:6) Neklupt, neapgrēcināties un nenīdēt (10p) Mīlēt citus (12p) Izturēt līdz galam (13p) Sludināt Evaņģēliju (14p) Pastāvēt lūgšanās (20p) Neticēt viltus kristiem un praviešiem (23-24p) Būt modriem (32-33p) Vienmēr būt gataviem (42-43p; 25:13) Būt uzticīgiem un piesardzīgiem (45-46p) Neizmantot citus ļaunprātīgi, nedarīt ļaunu (48-51p) Ļauties tik pildītiem ar Svēto Garu (Mat 25:1-12) Aktīvi strādāt (14-30p) Paēdināt trūkumcietējus un dot mājas vietu svešiniekiem (35p) Apģērtb kailos, apmeklēt slimos un ieslodzītos (36p)

6 AUGŠĀMCELŠANĀS CERĪBA
“Jo, ja mēs ticam, ka Jēzus ir miris un augšāmcēlies, tāpat arī Dievs tos aizmigušos caur Jēzu atvedīs līdz ar to.” (1 Tes 4:14) Jēzus augšāmcelšanās un cerības pamats (1 Kor. 15:12-19). Ja Jēzus nebūtu augšāmcēlies … Mūsu sludināšana būt veltīga Mūsu ticēšana būtu veltīga Mēs būtu viltus liecinieki Mēs vēl arvien dzīvotu grēkā Mirušo Kristū nekad vairs neceltos Jēzus augšāmcelšanās ir mūsu augšāmcelšanās garantija. Nāve tiks pilnīgi iznīcināta. Ļaunums, kas nesa netaisnību, nabadzību un apspiešanu – tiks uzvarēts. Palīdzēsim citiem, nesot tiem cerību un sludinot par augšāmcelšanos.

7 TIESAS CERĪBA “Nelietība ir, kas Zemes virsū notiek. Ir taisnu cilvēku, it kā būtu darījuši bezdievīgi, un ir bezdievīgu, kam tā klājas, it kā būtu darījuši taisni; es sacīju: ir tas ir nelietība.” (Sal. Māc. 8:14) Bez cerības uz taisnību, nav cerība uz taisnu spriedumu, nav cerības uz taisnīgu iznākumu, kas mūsu pasauli padarītu par absurdu. Ir cerība: “Jo Dievs ikkatru darbu vedīs tiesā līdz ar visu, kas ir apslēpts, vai tas ir labs, vai ļauns.” (Sal. Māc. 12:14) Netaisnība šajā pasaulē nepazudīs aizmirstībā. Reiz Jēzus visas lietas pavērsīs par labu. “Viņš atdarīs ikvienam pēc viņa darbiem.” (Mat 16:27) Tās ir labas ziņas tiem, kas šodien cieš no netaisnības.

8 CERĪBA UZ LABĀKU PASAULI
“Un Dievs nožāvēs vi8sas asaras no viņu acīm un tā nāve vairs nebūs, nedz bēdas, nedz brēkšana, nedz raizes vairs nebūs; jo tās pirmās lietas ir pagājušas.” (Atkl 21:4) CERĪBA UZ LABĀKU PASAULI Pasaule, kuru Dievs apsolījis, ir pilnīgi pretēja tai, kurā pašlaik dzīvojam. Tur vairs nebūs nāve, asaras, vaimanas, nabadzība, netaisnība, ciešanas un bailes. Dievs noslaucīs mūsu asaras un dos mums pilnīgu mieru. Viņš dziedinās rētas, ko mūsu pašreizējās ciešanas būs atstājušas (Atkl 22:2). Mēs dzīvojam un pieņemam pašreizējo pasauli darot labus darbus, sniedzot kādam siltu maltīti, medicīnisku pal’[idzību, drēbes vai gudru padomu. Atspīdēsim un parādīsim pašaizliedzīgo Jēzus mīlestību. Tādu pašu mīlestību Viņš parādīs tad, kad nožāvēs visas mūsu asaras.

9 “Stipri turēsimies pie mierinājuma, ticības, cerības, ko Dievs mums devis savā Vārdā. Nekad nezaudējiet drosmi… Mums ‘jāpieķeras’ un jāizdzīvo tā gaisma, kuru esam saņēmujši no debesīm. Kāpēc? — Jo Dievs vēlas, lai mēs izprastu mūžīgo patiesību, un rīkojoties kā Viņa palīgi, nestu gaismu tiem, kuri nav iepazinuši mūžīgo mīlestību pret tiem… Mums modri jālūkojas uz Kunga atnākšanu… Uzticīgi izmantojot katru mums doto izdevību un momentu.” E.G.W. (Sons and Daughters of God, December 10)


Lejuplādēt ppt "DZĪVOJOT ADVENTES CERĪBĀ"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma