Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Atbalsta saņemšanas nosacījumi LEADER pieejas īstenošanai — 2020

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Atbalsta saņemšanas nosacījumi LEADER pieejas īstenošanai — 2020"— Prezentācijas transkripts:

1 Atbalsta saņemšanas nosacījumi LEADER pieejas īstenošanai 2014. — 2020
Atbalsta saņemšanas nosacījumi LEADER pieejas īstenošanai — gadam 2017.gada aprīlis

2 LEADER būtība LEADER mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti cilvēkam laukos, domājot par ekonomiskajiem, sociālajiem uzlabojumiem un vides saglabāšanas iespējām.

3 Vietējā rīcības grupa (VRG) ir publisko un privāto partneru apvienība, kas darbojas noteiktā teritorijā ar iedzīvotāju skaitu robežās no 10 līdz 65 tūkstošiem.

4 Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas = sabiedriskā labuma projekti

5 Projekta ideja ATBILST PASĀKUMA MĒRĶIM
Veicināt sabiedrības iesaistīšanos vietējā dabas, fiziskā, sociālā un cilvēku kapitāla stiprināšanas un kultūras kapitāla stratēģiskas un ilgtspējīgas izmantošanas un attīstības iniciatīvās, tā palielinot lauku iedzīvotāju drošumspēju, kā arī vietas potenciālu un pievilcību, kas var kļūt par priekšnosacījumu jaunu integrētu tūrisma, kultūras, veselības un citu saistītu pakalpojumu un produktu piedāvājumam ATBILST SVVA STRATĒĢIJĀM, RĪCĪBĀM Projekts uzlabo Preiļu, Līvānu, Riebiņu, Aglonas un Vārkavas novadu teritoriju, veicina atpazīstamību, uzlabo sociālo vidi.

6 DZĪVOŠANA Projektu iesniegšana no 15.maija līdz 15.jūnijam Nr.
Rīcības nosaukums 3.Kārta 2.1. Pamata pakalpojumi (izglītība, sociālā aizsardzība un veselība) 2.2. „Apkārtējās vides infrastruktūras un kultūras objektu saglabāšana un uzlabošana 2.3. Atpūta un brīvais laiks (kultūra, sports, pašdarbība) Kopā: Projektu iesniegšana no 15.maija līdz 15.jūnijam

7 Rīcība 2.1. «Pamata pakalpojumi (izglītība, sociālā aizsardzība un veselība)»
Rīcības mērķis – Pilnveidot neformālās izglītības pakalpojumu pieejamību iedzīvotāju radošuma, motivācijas un uzņēmības attīstībai, veicināt rezultatīvu un kvalitatīvu sociālās aprūpes un , veselības saglabāšanas un rehabilitācijas pakalpojumu attīstību sociālā riska grupu atstumtības mazināšanai un drošumspējas palielināšanai Iespējamie risinājumi : Vietējās iniciatīvas sabiedrisko aktivitāšu (tostarp apmācību un interešu klubu, sociālās aprūpes vietu) dažādošanai; Neformālās izglītības pakalpojumu (visa vecuma iedzīvotājiem) uzlabošanas un pieejamības veicināšanas pasākumi; Sociālās aprūpes un aizsardzības, t.sk. medicīniski sociālās aprūpes sabiedrisko pakalpojumu attīstība vai jaunu pakalpojumu izveide;

8 Rīcība 2.1. «Pamata pakalpojumi (izglītība, sociālā aizsardzība un veselība)»
Veselības veicināšanas, saglabāšanas un rehabilitācijas, veselīga dzīvesveida, aktīvas novecošanas, arodveselības un citu veselības profilakses pakalpojumu attīstība; Sabiedriskās infrastruktūras, materiāli tehniskā nodrošinājuma, aprīkojuma un vides uzlabošana U.c. Atbalsta apmērs EUR Atbalsta intensitāte - 90 % no projekta attiecināmajām izmaksām.

9 Rīcība 2.2. – «Apkārtējās vides infrastruktūras un kultūras objektu saglabāšana un uzlabošana»
Rīcības mērķis: Nodrošināt un uzturēt apkārtējās vides infrastruktūras, kultūras objektu sakārtošanu, saglabāšanu un uzlabošanu, atbilstošu savienojumu nodrošināšanu iedzīvotāju vajadzību apmierināšanai, labklājībai un labsajūtai ikdienā Iespējamie risinājumi : Pievedceļu, parku, skvēru, laukumu, iekšpagalmu, autostāvvietu, kapsētu u.c. vides objektu ierīkošana vai uzlabošana; ➢ Dabas resursu sakopšana, saglabāšana, aizsardzība un attīstība (t.sk. ūdenstilpņu krastu sakopšana un labiekārtošana, ugunskura vietu, peldvietu, skatu torņu ierīkošana un/vai sakopšana); ➢ Informācijas stendu, norādes zīmju uz apskates objektiem izvietošana apkārtējās vides pievilcības palielināšanai; ➢ Kultūras objektu, muzeju, sakrālo celtņu atjaunošana un labiekārtošana vietējo iedzīvotāju vajadzībām un tūrisma veicināšanai ➢ Sporta, kultūras, atpūtas un citu brīvā laika pavadīšanas aktivitāšu un īstenošanas vietu attīstība, izveide un labiekārtošana (sporta telpas un laukumi, rotaļu un atrakciju laukumi, nelielas brīvdabas estrādes, laivu piestātnes, dabas takas, velo takas, slēpošanas trases u.c. atpūtas objekti dabā), to pieejamības un informācijas nodrošināšana, t.sk., iedzīvotāju un VRG viesu līdzdalības veicināšana (arī nacionālā un starptautiskā mērogā); ➢ U.c.

10 Rīcība 2.2. „ Atbalsts kultūras, sporta, atpūtas un saturīga brīvā laika pakalpojumu attīstībai un lauku dzīves telpas pievilcības saglabāšanai” Aktīvās atpūtas, sporta un saturīga brīvā laika pavadīšanas pakalpojumi un iniciatīvas vietējo iedzīvotāju vajadzībām un tūrisma veicināšanai; Sporta, kultūras, atpūtas un citu brīvā laika pavadīšanas aktivitāšu un īstenošanas vietu attīstība, izveide un labiekārtošana (sporta telpas un laukumi, rotaļu un atrakciju laukumi, nelielas brīvdabas estrādes, laivu piestātnes, dabas takas, velo takas, slēpošanas trases u.c. atpūtas objekti dabā), to pieejamības un informācijas nodrošināšana, t.sk., iedzīvotāju un VRG viesu līdzdalības veicināšana (arī nacionālā un starptautiskā mērogā); U.c. Atbalsta apmērs EUR; Atbalsta intensitāte - 90 % no projekta attiecināmajām izmaksām.

11 Rīcība 2.3. Atbalsts vietējo iniciatīvas grupu, pašvaldību un NVO iniciatīvām apkārtējās vides kvalitātes un pieejamības veicināšanā” Iespējamie risinājumi: Attīstīt lauku cilvēku prasmju, iemaņu, vajadzību, interešu, spēju, radošās un profesionālās izaugsmes un labklājības sekmēšana (t.sk. tērpu, aprīkojuma u.c. nodrošināšana) vietējo iedzīvotāju vajadzībām un tūrisma veicināšanai Aktīvās atpūtas, sporta un saturīga brīvā laika pavadīšanas pakalpojumi un iniciatīvas vietējo iedzīvotāju vajadzībām un tūrisma veicināšana Kultūras kopu, radošo studiju, nometņu, pašdarbības aktivitāšu veicināšana ➢ U.c. Atbalsta apmērs EUR Atbalsta intensitāte – 90 % no projekta attiecināmajām izmaksām.

12 Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas:
vietējās teritorijas, tostarp dabas un kultūras objektu, sakārtošanai, lai uzlabotu pakalpojumu pieejamību, kvalitāti un sasniedzamību; sabiedrisko aktivitāšu (tostarp apmācību un interešu klubu, sociālās aprūpes vietu, kultūras, vides aizsardzības, sporta un citu brīvā laika pavadīšanas veidu) dažādošanai. Kas ir sabiedriskā labuma projekts? īstenots aktivitātē “vietas potenciāla attīstības iniciatīvas”; plānotajam mērķim nav komerciāla rakstura; tas nekvalificējas kā valsts atbalsts; par sabiedriskā labuma projekta rezultātu netiek prasīta samaksa.

13 ATBALSTA SAŅĒMĒJS Juridiska persona tostarp vietējā pašvaldība, biedrība un nodibinājums vai fiziska persona Ja plānots iegādāties mobilo tehniku (vispārējas nozīmes un speciālos transportlīdzekļus, kas pielāgoti specifisku darbu veikšanai) atbalsta pretendents ir reģistrēts vai tā deklarētā dzīvesvieta) atrodas biedrības darbības teritorijā. 

14 Attiecināmās izmaksas:
jaunu pamatlīdzekļu iegādes un uzstādīšanas izmaksas; jaunas būvniecības, būves pārbūves, būves ierīkošanas (būvdarbi inženierbūves montāžai, ieguldīšanai vai novietošanai pamatnē vai būvē), būves novietošanas (būvdarbi iepriekš izgatavotas būves salikšanai no gataviem elementiem paredzētajā novietnē, neizbūvējot pamatus vai pamatni dziļāk par 30 centimetriem), būves atjaunošanas un būves restaurācijas izmaksas, pamatojoties uz līgumiem ar trešajām personām, kas ir atbildīgas par darbu veikšanu; jaunu būvmateriālu iegādes izmaksas, pamatojoties uz būvprojektu ar būvatļaujā izdarītu atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi vai pretendenta sastādītu tāmi, ja būvvalde pretendentam izsniegusi paskaidrojuma rakstu (apliecinājuma karti);

15 Attiecināmās izmaksas II
teritorijas labiekārtošanas (piemēram, teritorijas asfaltēšanas vai cita klājuma ieklāšanas, žoga izbūves, zāliena, ilggadīgo stādījumu un ārējā apgaismojuma ierīkošanas) izmaksas; ar sabiedriskām attiecībām saistītas izmaksas, kuras nepieciešamas vietas potenciāla un pievilcības veidošanai un nepārsniedz 10 procentu no attiecināmo izmaksu kopsummas; vispārējās izmaksas, tajā skaitā arhitektu, inženieru un konsultantu honorāri, ekspertīzes, būvuzraudzības un autoruzraudzības pakalpojumu, juridisko pakalpojumu, tehniski ekonomisko pamatojumu, energoefektivitātes audita sagatavošanas izmaksas, kā arī izmaksas par nomas līguma reģistrāciju zemesgrāmatā, kuras ir tieši saistītas ar projekta sagatavošanu vai īstenošanu un nepārsniedz 7% no attiecināmo izmaksu kopsummas, tajā skaitā: 2% no pamatlīdzekļu u.c. izmaksām; 7% no būvniecības izmaksām. .

16 Attiecināmās izmaksas III
Attiecināms ir PVN, ja nav tiesību to atskaitīt no valsts budžetā maksājamās nodokļa summas kā priekšnodokli normatīvajos aktos par pievienotās vērtības nodokli noteiktajā kārtībā; NEATTIECINĀMI ir mopēdu, motociklu, triciklu, kvadriciklu, autobusu, vieglo automobiļu un kravas automobiļu iegādes izdevumi (izņemot vispārējas nozīmes un speciālos transportlīdzekļus, kas pielāgoti specifisku darbu veikšanai, kam ir uzstādītas specifisko funkciju izpildei paredzētās iekārtas un kam ir mobila pakalpojuma sniegšanas vieta).

17 Neattiecināmās izmaksas I
procentu maksājumi, maksa par naudas pārskaitījumiem, valūtas maiņas komisijas maksājumi un valūtas kursa svārstību dēļ radušies zaudējumi; naudas sodi, līgumsodi un tiesas prāvu izmaksas; tādu apakšlīgumu slēgšana, kuri mākslīgi un nepamatoti palielina projekta izmaksas un kuros samaksa ir noteikta procentos no kopējām projekta izmaksām; izmaksas, kas saistītas ar jebkuru piegādi, pakalpojumu vai darbu, par kuru nav veikta atbilstoša iepirkuma procedūra saskaņā ar normatīvajiem aktiem par iepirkuma procedūras piemērošanu; esošo būvju, iegādāto pamatlīdzekļu un programmnodrošinājuma uzturēšanas izmaksas; īpašuma vai kapitāldaļu iegādes izdevumi; tehniskās apkopes, rezerves daļu un ekspluatācijas izdevumi;

18 Neattiecināmās izmaksas II
nodokļi un nodevas; mopēdu, motociklu, triciklu, kvadriciklu, autobusu, vieglo automobiļu un kravas automobiļu (izņemot vispārējas nozīmes un speciālos transportlīdzekļus, kas pielāgoti specifisku darbu veikšanai, kam ir uzstādītas specifisko funkciju izpildei paredzētās iekārtas un kam ir mobila pakalpojuma sniegšanas vieta) iegādes izdevumi; izdevumi, kas saistīti ar jebkuru darbību īstenošanu ārvalstīs; pašvaldības ceļu būvniecības un pārbūves izmaksas; izmaksas, kas radušās pirms projekta iesnieguma iesniegšanas LAD Izmaksas, kas pēc Lauku atbalsta dienesta novērtējuma pārsniedz vidējās izmaksas, kā arī aktivitāšu īstenošanas un mērķu sasniegšanas laika grafika noteiktajā termiņā nepabeigto darbu izmaksas uzskata par neattiecināmajām izmaksām.

19 Iesniedzamie dokumenti
Projekta iesniegumu papīra formā divos eksemplāros un tā elektronisko kopiju (neattiecas, ja projekts iesniegts elektroniski), Atbalsta pretendenta deklarācija ; Nekustamā īpašuma apliecinoši dokumenti; Iepirkuma procedūru apliecinoši dokumenti; Būvniecības dokumenti; Valsts vides dienesta reģionālās vides pārvaldes izsniegtu izziņu;

20 Nekustamā īpašuma dokumenti
Ja projekta īstenošanas vieta tiek nomāta vai patapināta: stacionāro pamatlīdzekļu iegādes gadījumā, iesniedz nomas vai patapinājuma līguma kopiju (nomas vai patapinājuma līgums noslēgts vismaz uz septiņiem gadiem no projekta iesnieguma iesniegšanas dienas); būvniecības gadījumā - kopā ar projekta iesniegumu vai pirms projekta īstenošanas uzsākšanas iesniedz ilgtermiņa nomas līgumu, kas reģistrēts zemesgrāmatā un kurā minētais nomas termiņš nav īsāks par deviņiem gadiem no projekta iesnieguma iesniegšanas dienas; atsevišķu labiekārtojuma elementu, stacionāro reklāmas vai informācijas stendu uzstādīšanas vai tādu pamatlīdzekļu iegādes gadījumā, kuri nav stacionāri novietojami, ja vien projektā plānotās aktivitātes neīsteno noteiktā telpā, iesniedz saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku (saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku noslēgts vismaz uz septiņiem gadiem no projekta iesnieguma iesniegšanas dienas). Projekta īstenošanas vietas īpašumtiesības apliecina ieraksts zemesgrāmatā.

21 Iepirkuma dokumentācija
LAD mājas lapā pieejamas vadlīnijas Visizdevīgāko piedāvājumu, kura noteikšanā viens no kritērijiem ir zemākā cena, apliecina ar vismaz divu derīgu piedāvājumu salīdzināšanu konkrētai iegādei Apliecina interešu konflikta neesamību

22 Būvniecības dokumenti II
Par jaunas būvniecības, būves atjaunošanas, būves ierīkošanas, būves novietošanas un pārbūves projektiem atbilstoši plānotajai būvniecības iecerei un būvju grupai papildus iesniedz šādus dokumentus: būvatļaujas kopiju vai paskaidrojuma raksta (apliecinājuma kartes) kopiju ar būvvaldes atzīmi par būvniecības ieceres akceptu; būvprojektu, ja atbilstoši plānotajai būvniecības iecerei būvvalde pretendentam izsniegusi būvatļauju un izdarījusi tajā atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi; papildinātu būvatļaujas kopiju ar būvvaldes atzīmi par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi – kopā ar projekta iesniegumu vai deviņu mēnešu laikā pēc dienas, kad stājies spēkā lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu; sagatavotu būvniecības izmaksu tāmi, ja atbilstoši plānotajai būvniecības iecerei būvvalde pretendentam izsniegusi paskaidrojuma rakstu (apliecinājuma karti). iegādājoties būvmateriālus (ja būvvalde atbilstoši plānotajai būvniecības iecerei nav izsniegusi paskaidrojuma rakstu (apliecinājuma karti)), — būvprojektu vai tā kopiju un būvatļauju ar būvvaldes atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi.

23 Finansējums projekta īstenošanai
Maksājumus preču piegādātājiem, darbu izpildītājiem vai pakalpojumu sniedzējiem veic no atvērtā Valsts Kases konta Avanss (pašvaldībām) Biedrības nodibinājumi, reliģiskās organizācijas, pašvaldības var pieprasīt priekšapmaksu.

24 Rēķinu priekšapmaksas pieprasījums
Trīs reizes var pieprasīt priekšapmaksu, iesniedzot LAD priekšapmaksas pieprasījumu (5. pielikums) un tam pievienotos preču piegādātāju, darbu izpildītāju vai pakalpojumu sniedzēju rēķinus par projekta īstenošanas darbībām. LAD 30 kalendāra dienu laikā pārskaita finansējumu uz atvērto norēķinu kontu Valsts kasē. Darījumu apmaksa tiek veikta no Valsts kases konta. LAD nākamos pārskaitījumus veic pēc tam, kad ir norēķinājusies par tām darbībām, par kurām ir veikti iepriekšējie pārskaitījumi. Par padarītajiem darbiem LAD tiek iesniegts Maksājuma pieprasījums.

25 Projekta iesniegšana Projektu iesniegumus var iesniegt personīgi Tirgus laukums 1, Preiļu novads, Preiļi, t Projekta iesniegumus elektroniskā dokumenta formā var iesniegt: Lauku atbalsta dienesta Elektroniskās pieteikšanās sistēmā parakstot pieteikumu ar drošu elektronisko parakstu un apliecinot ar laika zīmogu Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā, var iesniegt nosūtot uz Lauku atbalsta dienesta e-pastu: Jābūt LAD klientam, iesakām arī kļūt par Elektroniskās pieteikšanās sistēmas lietotāju

26 Projektu vērtēšana Partnerība viena mēneša laikā pēc projekta kārtas beigām izvērtē projekta atbilstību stratēģijai. Partnerība katrai rīcībai izveido sarakstu, sarindojot projektus pēc iegūto punktu skaita, un sagatavo atzinumu. Ja projekts neiegūst minimālo punktu skaitu, projekts tiek noraidīts. Projektus, kuri ir saņēmuši negatīvu vērtējumu, LAD nepārbauda. Ja attiecīgajā kārtā publiskais finansējums nav pietiekams, priekšroku dod projektiem ar lielāku punktu skaitu. Projekti 5 darba dienu laikā tiek nodoti LAD, un mājas lapā publicēta informācija par Partnerības vērtēšanas rezultātiem. LAD triju mēnešu laikā pēc iesnieguma saņemšanas no Partnerības izvērtē atbilstību noformēšanas prasībām un publiskā finansējuma saņemšanas nosacījumiem un pieņem lēmumu par projekta apstiprināšanu (ar vai bez papildus nosacījuma), apstiprināšanu ar publiskā finansējuma summas samazināšanu vai projekta iesnieguma noraidīšanu. Ja projekta iesnieguma izvērtēšanai nepieciešams papildu laiks faktu pārbaudei, lēmuma pieņemšanas termiņu pagarina, bet ne ilgāk kā līdz 12 mēnešiem no projekta iesniegšanas brīža. Aptuvenais projekta vērtēšanas ilgums ir 4 MĒNEŠI.

27 Projekta īstenošana II
Projektu izmaiņas: Atbalsta saņēmējs informē LAD: par nepieciešamību veikt darbības, kas nav paredzētas projekta iesniegumā, bet ir saistītas ar projekta īstenošanu, kā arī par apstākļiem, kuru dēļ projektu nav iespējams īstenot. Projektā neparedzētās darbības var sākt īstenot tikai pēc LAD saskaņojuma; ja ir mainījusies atbalsta saņēmēja atbilstība atbalsta saņemšanas nosacījumiem. Atbalsta pretendents ir tiesīgs lūgt LAD izdarīt grozījumus projekta iesniegumā, ja to dēļ nemainās projekta mērķis vai pretendenta atbilstības nosacījumi. Projekta izmaiņas nevar ietekmēt piešķirto punktu summu. Projekta īstenošanas termiņš: Ja tiek veikta būvniecība, teritorijas labiekārtošana — divi gadi no Lauku atbalsta dienesta lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu. Pārējiem projektiem projektu īstenošanas termiņš ir viens gads no Lauku atbalsta dienesta lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu. Ja kopējais projekta īstenošanas termiņš pārsniedz kārtā publicēto termiņu, tiek piemērotas sankcijas.

28 Maksājuma pieprasījums
Pēc projekta vai tās daļas īstenošanas LAD iesniedz maksājuma pieprasījumu un projekta īstenošanas apliecinošus darījuma dokumentus un konta izrakstu. Pievieno arī kopsavilkumu, kurā norāda katra dokumenta nosaukumu un lapu skaitu. Publisko finansējumu atmaksā par iegādātajām precēm un būvēm, ja tās ir atbalsta saņēmēja īpašumā (neattiecas finanšu līzinga gadījumā). Maksājuma pieprasījumu LAD izskata 30 darbdienu laikā no tā iesniegšanas. Ja maksājuma pieprasījumā veikti precizējumi vai LAD pieprasījis papildu informāciju, izskatīšanas termiņš tiek pagarināts par 15 darbdienām pēc papildu informācijas iesniegšanas.

29 Rezultatīvie rādītāji
Projekta uzraudzības periodā katru gadu nodrošina projekta rezultātu publicitāti plašsaziņas līdzekļos vai tīmekļvietnē. Pārskatos tiks norādīta informācija par publicitāti plašsaziņas līdzekļos vai tīmekļvietnē, kas veicina projekta atpazīstamību un informē par pieejamo pakalpojumu vai aktivitāti,

30 Projekta uzraudzība Visiem projektiem uzraudzība ir pieci gadi.
Projekta uzraudzības laikā atbalsta saņēmējs projektā par publiskā finansējuma līdzekļiem iegūtos pamatlīdzekļus: izmanto tikai projektā paredzētajām aktivitātēm; neatsavina vai nepatapina; neizīrē vai neiznomā, ja vien tas nav paredzēts saskaņā ar pasākuma un projekta atbalstāmajām aktivitātēm un tā dēļ nemainās projekta mērķis. Līdz 1. jūnijam LAD Elektroniskās pieteikšanās sistēmā iesniedz - pārskatu par atbalsta saņēmēja publicēto informāciju par iepriekšējo kalendāra gadu. Ja atbalsta saņēmējs projekta īstenošanas vai uzraudzības laikā neievēro normatīvajos aktos noteiktās prasības, LAD atbalsta summu proporcionāli samazina vai pieņem lēmumu par atbalsta atmaksu saskaņā ar MK pielikumu

31 IEPAZĪSTIES UN IESAISTIES
Atbalsta nosacījumi MK Nr.590 Sabiedrības virzīta vietējās attīstības stratēģija Projektu veidlapas un metodiskie norādījumi LAD mājas lapā Projektu vērtēšanas kārtība; Biedrība sniedz bezmaksas konsultācijas par atbalsta nosacījumiem

32 Projekta vērtēšanas kritēriji 2. stratēģiskā mērķa DZĪVOŠANA
Projekta vērtēšanas kritēriji 2.stratēģiskā mērķa DZĪVOŠANA vērtēšanas kritēriji tabula Nr.10

33 Projektu vērtēšanas kārtība
Projektus vērtē VRG padomes apstiprināta vērtēšanas komisija 5 cilvēku sastāvā. Svarīgākais kritērijs: Projekts ir atbilstošs SVVA stratēģijai un ir saskaņā rīcības plānā noteikto rīcību un VRG darbības teritoriju. Ja kritērijs tiek novērtēts ar 0, tad projekts tālāk netiek vērtēts

34 VRG administratīvā vadītāja Valija Vaivode t
VRG administratīvā vadītāja Valija Vaivode t , VRG finanšu vadītāja Marija Švābe t , Kopīgi veidojam, attīstām vietu, kurā dzīvojam, strādājam esam

35 Lai mums visiem izdodas... mācīties, saņemties, darboties!


Lejuplādēt ppt "Atbalsta saņemšanas nosacījumi LEADER pieejas īstenošanai — 2020"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma