Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Vārds. SINONĪMI. 1.- 4.klasei Projekta īstenošanu finansē LR Izglītības un zinātnes ministrija un Valsts izglītības attīstības aģentūra.

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Vārds. SINONĪMI. 1.- 4.klasei Projekta īstenošanu finansē LR Izglītības un zinātnes ministrija un Valsts izglītības attīstības aģentūra."— Prezentācijas transkripts:

1 Vārds. SINONĪMI. 1.- 4.klasei
Projekta īstenošanu finansē LR Izglītības un zinātnes ministrija un Valsts izglītības attīstības aģentūra

2 VĀRDS SKANĒJUMS NOZĪME

3 VĀRDI LĪDZĪGI PRETĒJI

4 IR VĀRDI AR VIENU UN TO PAŠU
SINONĪMI IR VĀRDI AR VIENU UN TO PAŠU VAI LĪDZĪGU NOZĪMI.

5 TENKAS BAUMAS NEVALODAS PĻĀPAS

6 Izraksti no teikumu grupām sinonīmus!
Katrā grupā ir 3 vārdi! 1. Dārzā bija uzziedējusi burvīga puķe. Man šodien bija brīnišķīga diena. Šī kūka ir vienkārši pasakaina! 2. Cik paklausīgs ir šis mazais bērns! Upei šogad ir rāms tecējums. Zēns pie zobārsta bija rātns. 3. Jaunā meitene klasē ir kautrīga. Vecmāmiņa saka, ka mazmeita ir bikla. Lapsa izejot no meža ir bailīga. 4. Kārlis mājās iet veicīgiem soļiem. Pēteris pēc stundām ašiem lēcieniem ir ārā no klases. Valdim matemātikā patīk būt veiklam rēķinātājam.

7 Pārbaudi savu paveikto darbu!
1. Dārzā bija uzziedējusi burvīga puķe. Man šodien bija brīnišķīga diena. Šī kūka ir vienkārši pasakaina! 2. Cik paklausīgs ir šis mazais bērns! Upei šogad ir rāms tecējums. Zēns pie zobārsta bija rātns. 3. Jaunā meitene klasē ir kautrīga. Vecmāmiņa saka, ka mazmeita ir bikla. Lapsa izejot no meža ir bailīga. 4. Kārlis mājās iet veicīgiem soļiem. Pēteris pēc stundām ašiem lēcieniem ir ārā no klases. Valdis matemātikā tiek pie rezultāta veikliem paņēmieniem.

8 Katrā sinonīmu rindā atrodi ”lieko” vārdu!
Izraksti tos! 1. Dziedāt, skandināt, līgot, gavilēt, dziedēt. 2. Asināt, trīt, tīrīt, smailināt, tecināt. 3. Drebēt, dungot, raustīties, vibrēt, trīcēt. 4. Ņemt, ķert, grābt, glābt, tvert.

9 Pārbaudi savu paveikto darbu!
1. Dziedāt, skandināt, līgot, gavilēt, dziedēt. 2. Asināt, trīt, tīrīt, smailināt, tecināt. 3. Drebēt, dungot, raustīties, vibrēt, trīcēt. 4. Ņemt, ķert, grābt, glābt, tvert.

10 Izraksti tos vārdu pārus, kuros abi vārdi ir sinonīmi!
Avīze – laikraksts. Iziet – ienākt. Skurstenis – dūmenis. Grozs – kurvis. Runā – raksta. Puķes – ziedi. Telefons – tālrunis. Skudra – bite. Dziedina – ārstē. Velosipēds – divritenis. Gulta – sega.

11 Pārbaudi savu paveikto darbu!
Avīze – laikraksts. Iziet – ienākt. Skurstenis – dūmenis. Grozs – kurvis. Runā – raksta. Puķes – ziedi. Telefons – tālrunis. Skudra – bite. Dziedina – ārstē. Velosipēds – divritenis. Gulta – sega.

12 Lai izdodas atrast sinonīmus!


Lejuplādēt ppt "Vārds. SINONĪMI. 1.- 4.klasei Projekta īstenošanu finansē LR Izglītības un zinātnes ministrija un Valsts izglītības attīstības aģentūra."

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma