Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

NEEMIJA 2. tēma 12. oktobrī, 2019 Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles.

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "NEEMIJA 2. tēma 12. oktobrī, 2019 Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles."— Prezentācijas transkripts:

1 NEEMIJA 2. tēma 12. oktobrī, 2019 Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles

2 Pēc aptuveni 13 gadiem pēc Ezras ierašanās Jeruzalemē, Neemija kalpoja Persijas ķēniņam.
Kad Neemija dzirdēja par slikto stāvokli Jeruzalemē, viņš uzņēmās misiju, kuru Dievs tam uzticēja: atjaunot Jeruzalemi. Tiklīdz viņš tika iecelts par Juda tautas vadītāju, viņš nekavējoties ķērās pie darba. Neemija Persijā: Ziņas Lūgšana Aicinājums Neemija Jeruzalemē: Viņa autoritāte Viņa plāns

3 ZIŅAS “Un tie uz mani sacīja: tie atlikušie, kas no cietuma, tur tai valstī ir atlikuši, tie ir lielā nelaimē un kaunā, un Jeruzalemes mūris ir nolauzīts un viņas vārti ar uguni ir sadedzināti.’” (Neemija 1:3) 445 prK, Neemiju apmeklēja viņa brālis Hananija pie Sušanas. Hananija par Jeruzalemi un repatriētajiem pavēstīja ļoti sliktas ziņas. Artakses bija izdevis dekrētu apturēt Jeruzalemes atjaunošanu (Ezra 4). Tad tās ienaidnieki to izpostīja; tās mūri un vārti tika sadedzināti. Neemija nekavējoties nodevās lūgšanām un gavēnim iestājoties par Jeruzalemes cilvēkiem, lūdzot no Dieva īpašu iejaukšanos.

4 LŪGŠANA Neemijas lūgšana bija sekojoša (Neem 1:5-11):
“Piemini jele to vārdu, ko tu savam kalpam Mozum esi pavēlējis, sacīdams: jūs apvainosities, tad es jūs izklīdināšu pa tām tautām.” (Neemija 1:8) Neemijas lūgšana bija sekojoša (Neem 1:5-11): A Dievs, Tu esi liels un žēlsirdīgs (5p) B uzklausi manu sirdi (6p) C Es atzīstu, ka esam grēkojuši (6-7p) D Piemini savus apsolījumus (8-9p) C’ Tu esi mūs pestījis (10p) B’ Uzklausi manu lūgšanu (11p) A’ Dievs, dod mums žēlastību un labklājību (11p) Neemijas grāmata atklāj viņu kā lūgšanu vīru (2:4; 4:4-5, 9; 5:19; 6:14; 13:14, 29). Atslēgvārdi šajā lūgšanā ir atminēties Dieva apsolījumus un lūgties pēc to piepildīšanas. Dievam patīk dzirdēt mūs lūdzot pēc Viņa apsolījumu piepildīšanas. Viņš vēlās to darīt bez kavēšanās (Lk 11:13).

5 AICINĀJUMS “Un tas ķēniņš uz mani sacīja: ko tad tu nu gribi? Tad es pielūdzu to debesu Dievu.” (Neem 2:4) Neemija bija valsts ierēdnis Artaksesa tiesu sistēmā. Uz viņu gūlās iespaidīga atbildība, jo viņš bija ķēniņa vīna kausa nesējs. Četrus mēnešus pēc Neemijas lūgšanas pienāca īstais brīdis, kad Dievs tam lika uzrunāt Artaksesu (444 prK). Ķēniņš bija norūpējies par sava vīna kausa nesēja nospiesto garu. Neemija vērsās pie ķēniņa sirds apziņas. Viņš lūdza pēc atļaujas atjaunot Jeruzalemes mūrus. Dievs uzrunāja Artaksesa sirdi. Viņš iecēla Neemiju par Jūda pārvaldnieku un pilnvaroja to atjaunošanas pasākumos.

6 “Nav ne laika, ne vietas, kur būtu nepiemēroti lūgt
“Nav ne laika, ne vietas, kur būtu nepiemēroti lūgt. Nekas mūs nevar aizkavēt pacelt savas sirdisnopietnā lūgšanā. Ielas drūzmā, darba pienākumos mēs varam griezties ar lūgumu pie Debesu Tēvaun izlūgties dievišķu vadību, kā to darīja Nehemija, kad viņš izteica savu vajadzību ķēniņam Artakserksam. Sarunai ar Dievu mēs varam atrast vietu visur, kur vien nonākam. Mums vajadzētupastāvīgi turēt atvērtas sirds durvis un aicināt Jēzu, lai Viņš ienāk un paliek dvēselē kā Debesu Viesis.” E.G.W. (Steps to Christ, cp. 11, p. 99)

7 VIŅA AUTORITĀTE Juda atradās ‘’viņpus upes’’ reģionā.
“Tad es nācu pie tiem zemes valdītājiem viņpus upes un tiem devu ķēniņa grāmatas. Un tas ķēniņš virsniekus un jātniekus manim bija sūtījis līdz.” (Neem 2:9) Juda atradās ‘’viņpus upes’’ reģionā. Ķēniņš norīkoja Neemijam īpašu apsardzi un iedeva tam vēstules šī reģiona vadoņiem. Asafs saņēma rīkojumu sagādāt mūru atjaunošanai Neemijam nepieciešamos materiālus. Sanballats (Samarijas pārvaldnieks), Tobias (Ammonas pārvadnieks) un Geshems (Edomas un Moabas pārvaldnieks) tika aizkaitināti, kad uzzināja, ka Neemija nāk palīdzēt tautai. Jau no paša iesākuma tie centās kavēt Neemijas darbu.

8 VIŅA PLĀNS “Un tie valdnieki nezināja, kurp es biju nogājis un ko es darīju, jo līdz šim es vēl neko nebiju zināmu darījis nedz tiem Jūdiem, ne tiem priesteriem ne tiem cienīgiem ne tiem valdniekiem ne tiem citiem, kas to darbu darīja.” (Neem 2:16) Neemija neuzticējās vienīgi viņa mazajai armijai, un izmantoja īpašas bruņas: Dieva apsolījumus un pārliecību, ka Dievs dara darbu. Viņš pildīja savu uzdevumu piesardzīgi: Viņš pats personīgi izlūkoja patieso situāciju Viņš plānoja paveikt darbu Viņš sapulcināja vadītājus un līdzdalīja savus plānus Viņš iedrošināja ikvienu iesaistīties darbā Viņš pieprasīja pilnīgu atdevi Mums jāiesaista Dievs mūsu plānos un sarunās, kas mums tiek uzticēta projektu vadība, kad izvedam sarunas ar citiem cilvēkiem. Uzrunājot citus, vienmēr izmantojiet vienīgi pacilājošus un iedrošinošus vārdus.

9 E.G.W. (Prophets and Kings, cp. 52, p. 633)
“Dieva bērniem navvienīgi ticībā jālūdz, bet arī uzmanīgi un čakli jāstrādā. Tie saduras ar daudz grūtībām un bieži kavē [634] dievišķas Aizgādības darbību viņu labā tikai tāpēc, ka piesardzību un rūpīgas pūles neuzskatapar reliģijas sastāvdaļu. Nehemija nedomāja, ka raudot un lūdzot Kunga priekšā viņš savupienākumu jau būtu izpildījis. Viņš savus lūgumus savienoja ar svētu centību, pieliekotvisnopietnākās pūles, lai viņa nodomi sekmētos. Labi pārdomāta, plānveidīga rīcība svētu pienākumu veikšanā šodien ir tikpat nepieciešama kā Jeruzālemes mūru atjaunošanā.” E.G.W. (Prophets and Kings, cp. 52, p. 633)


Lejuplādēt ppt "NEEMIJA 2. tēma 12. oktobrī, 2019 Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles."

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma