Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Jaunākās tendences personāla vadībā Eva Selga, Agrita Ribkinska, Gundega Dambe, Jeļena Ņižņika 2020. gada 15.janvārī.

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Jaunākās tendences personāla vadībā Eva Selga, Agrita Ribkinska, Gundega Dambe, Jeļena Ņižņika 2020. gada 15.janvārī."— Prezentācijas transkripts:

1 Jaunākās tendences personāla vadībā Eva Selga, Agrita Ribkinska, Gundega Dambe, Jeļena Ņižņika
2020. gada 15.janvārī

2 Seminārs par jaunākajām atziņām no ārvalstu konferencēm
Svarīgākās atziņas un interesantākās prezentācijas no konferences 20. XX HR direktoru kongress (Maskava ) Svarīgākās atziņas no konferences (Nica, )

3 Kongress Maskavā Kāpēc augstskolām ir tik grūti mainīties un pielāgoties mūsdienu videi – Aleksandrs Auzāns, Maskavas valsts universitātes Ekonomikas fakultātes dekāns. Jāmaina viss izglītības sistēmas modelis, sākot no pirmskolas izglītības līdz pat augstskolai Digitalizācijas ieviešana augstskolu darbā prasa gan student, gan mācībspēku, gan valsts vērtību maiņu Jautājums – cik % mācību materiāla vajadzētu būt apgūstamam tālmācībā?

4 Cilvēka prāts un digitālā kultūra – kurš kuru
Cilvēka prāts un digitālā kultūra – kurš kuru? Marija Falikman, psihologs Digitalizācijas ieviešana ir izaicinājums mūsu smadzenēm – kur tas mūs aizvedīs? Cilvēka evolūcija Jauns modelis mūsu dzīvei – jauni uzvedības un uztveres modeļi (atmiņa, uzmanība, apkārtējās vides uztvere) Mēs neatceramie faktus un notikumus, bet mēs atceramies vietu (google), kur to var atrast Pazūd robežas starp cilvēka personisko atmiņu un internet atmiņu Cilvēka atmiņu samazināšanās

5 Kongress Maskavā Roboti jeb mākslīgais intelekts nav nākotne, tā ir tagadne. Robots, kurš arī apstrādāja sniegtās atbildes un izanalizēja piemērotību amatam (šobrīd ar robota palīdzību ir izstrādātas atlases iespējas 40 dažādiem amatiem). Daudzās valstīs atbilstoši mūsdienu tehnoloģiskajiem risinājumiem, robotus, mākslīgo intelektu pielieto praktiski ikdienā, kuri ne tikai vērtē sniegtās atbildes, bet arī balss intonāciju utt. Mākslīgais intelekts jau šobrīd darba tirgū efektivizē darba procesu, kā arī darbinieku izmaksas.

6 Kongress Maskavā Aleksandrs Auzāns, Maskavas valsts universitātes Ekonomikas fakultātes dekāns. Krievijā darbinieki var sasniegt, izdarīt, paveikt ļoti daudz, galvenais – neprasīt atļauju, jo, ja prasīs atļauju un rezultātā pēc risku izvērtējuma visdrīzāk visas labās idejas netiks īstenotas. Viņaprāt, mākslīgais intelekts radās, kad dators sakāva šaha čempionu Gariju Kasparovu 1997.gadā, jo tad sāka vairāk strādāt ar algoritmu sistēmām. Visam tomēr nevar piemērot algoritmu, jo, piemēram, ir pierādīts, ka lapsas ir gudrākas nekā zaķi, bet tomēr lapsas zaķus nav iznīcinājušas, jo būtu nepieciešams veikt aprēķinus, kā zaķis skries, bet to nav iespējams izdarīt, jo zaķis pats nezin, kā skries. Viņa pētījumi liecina, ja cilvēkam ir vairāk iemaņu dažādās jomās, jo viņš problēmas arī var izvērtēt plašākā aspektā, piemēram, Ķīnā ierēdņiem jākārto eksāmens arī vizuālajā mākslā, dzejas rakstīšanā un grafikā.

7 Kongress Maskavā Sergejs Rjazanskis (Сергей Николаевич Рязанский, dzimis gada 13. novembrī) ir Krievijas kosmonauts, bioloģijas zinātnieks. Rjazanska pirmais kosmiskais lidojums gada septembris gada martam, startējot kā ekspedīcijas lidojuma inženierim. Nākamajā dienā pēc nolaišanās Sergejs Rjazanskis sāka eksperimentu sēriju, kuras mērķis ir pārbaudīt kosmonautu spējas veikt dažādus uzdevumus, iziešanu skafandrā uz "citas planētas" virsmas. Atrodoties kosmosā Rjazanskis ne tikai pasniedza stundas fizikā, bet arī uzņēma video materiālus Prāta vētras dziesmai «Wonderful Day» Otro reizi kosmosā Sergejs Rjazanskis devās gada jūlijā un atgriezās gada decembrī, esot kosmosa kuģa komandierim.

8 Iziešanas atklātā kosmosā
Kongress Maskavā Iziešanas atklātā kosmosā

9 SOČU OLIMPISKĀ LĀPA TIEK IZNESTA ATKLĀTĀ KOSMOSĀ
Kongress Maskavā SOČU OLIMPISKĀ LĀPA TIEK IZNESTA ATKLĀTĀ KOSMOSĀ Divi Krievijas kosmonauti Oļegs Kotovs un Sergejs Rjazanskis izgāja atklātā kosmosā 420 kilometru attālumā no Zemes kopā ar Olimpisko lāpu, ar vēsturisko notikumu atzīmējot ziemas Olimpiskās spēles, kas pēc trim mēnešiem notika Krievijas kūrortpilsētā Sočos. Tā bija pirmā reize, kad Olimpisko spēļu simbols tiek iznests atklātā kosmosā, bet tāda Krievijas zinātnes un sporta varenības apliecinājuma izmaksas netiek atklātas.

10 Kongress Maskavā Sergejs Rjazanskis, Krievijas kosmonauts, bioloģijas zinātnieks. Situācijas var mainīties - nekad nesaki nekad (10 gadi no zinātnieka līdz lidojumam kosmosā) Komandu bieži nevar izvēlēties – visur un ar visiem jāspēj sastrādāties Dažādi viedokļi – darbinieku saderība

11 Kongress Maskavā Iļja Averbuhs (Илья Изяславич Авербух) dzimis gada 18. decembrī Nopelniem bagāts Krievijas sporta meistars, daiļslidotājs Pēc sporta karjeras beigām – uzņēmējs, sava ledus šova producents, horeogrāfs figūrbraucienā. Ieguvis Olimpisko spēļu sudraba medaļu Soltleiksitijā, gada Pasaules čempionu, gada Eiropas čempionu, Pasaules čempionāta fināla uzvarētāju gadā, Krievijas čempionu (1997, 2000 — 2002).

12 Kongress Maskavā Iļja Averbuhs (Илья Изяславич Авербух) Veronā notika Iljas Averbuha ledus šovs “Romeo un Džuljeta” pirmizrāde slavenajā antīkā amfiteātra Arena di Verona skatuves Itālijā. Visu dienu pirms izrādes Veronā noritēja lietus, un pēc vietējiem noteikumiem izrāde bija jāatceļ, bet Averbahas šovs notika pretēji laika apstākļiem, bet aizkavējās 30 minūtes - lai cīnītos ar ūdeni, kas pārklāts ar slidotavu, tika palielināta visu saldēšanas iekārtu jauda. Tā kā pēc noteikumiem laukumam nav iespējams izmantot lietussargus, publika krājusies ar caurspīdīgiem apmetņiem.

13 Kongress Maskavā Nekad nepadodies, nešaubies par sevi
Iļja Averbuhs (Илья Изяславич Авербух) Nekad nepadodies, nešaubies par sevi Riskē, izaicini sevi Tu pats pieņem lēmumu un vari to realizēt

14 Paldies!


Lejuplādēt ppt "Jaunākās tendences personāla vadībā Eva Selga, Agrita Ribkinska, Gundega Dambe, Jeļena Ņižņika 2020. gada 15.janvārī."

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma