Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

MŪSU PIEDODOŠAIS DIEVS

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "MŪSU PIEDODOŠAIS DIEVS"— Prezentācijas transkripts:

1 MŪSU PIEDODOŠAIS DIEVS
7. tēma 16. novembrī, 2019 Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles

2 Vārda trešais lasījums (1-3p) Grēku nožēlas lūgšana:
Pēc Telšu svētkiem Israēls turpināja Dieva Vārda pētīšanu. Tie saprata savu situāciju. Tie bija grēkojuši, un tie to nožēloja. Nehemia 9.nod. tiek aprakstīta cilvēku nožēlas un Dieva pagodināšanas lūgšana. Tie atzina Dieva varenību un Tā darbu viņu dzīvēs. Vārda trešais lasījums (1-3p) Grēku nožēlas lūgšana: Dieva pagodināšana (4-8p) Dieva uzticamība (9-22p) Dieva laipnība (23-31p) Dieva pagodināšana un izlūgšanās (32-38p)

3 VĀRDA TREŠAIS LASĪJUMS
“Un Iksraēļa dzimums šķīrās no visiem svešiem bērniem, un tie stāvēja un sūdzēja savus grēkus un savu tēvu noziegumus.” (Neh 9:2) Israēlieši vēlējās tikties ar Dievu ļoti intīmā atmosfērā. Tāpēc tie šajā kopā sanākšanā neaicināja svešiniekus, kas dzīvoja viņu vidū. Tie saprata, ka cieš sekas par savu nepaklausību Dieva gribai. Tāpēc tie nolēma lasīt Dieva Vārdu trešo reiz. Tie necentās savās likstās apsūdzēt kādu citu, savus apspiedējus vai tautas vadītājus. Tie pazemīgi pētīja Dieva Vārdu trīs stundas, un pazemīgi izsūdzēja savus grēkus un pagodināja Dievu vēl trīs stundas.

4 E.G.W. (That I May Know Him, August 20)
“Pravietis Daniels bija ļoti tuvu Dievam, kad tas meklēja To ar savu atzīšanos dvēseles pazemībā. Tas necentās attaisnot sevi vai savu tautu, bet gan atzina visus savus grēkus visā pilnībā. Viņu labā tas atzina grēkus, kuros pats nebija grēkojis, lūdza pēc Dieva žēlastības, lai spētu rosināt savus brāļus saskatīt viņu grēkus.”

5 DIEVA PAGODINĀŠANA “Tu esi tas vienīgais Kungs, Tu esi darījis to debesi un tās debešu debesis un visu viņu spēku, to zemi un visu, kas zemes virsū, to jūru un visu, kas iekš tās ir, un tu dari šo visu dzīvu, un tas debesu spēks paklanās tavā priekšā.” (Neh 9:6) Pēc šī lasījum a Levīti pagodināja Dievu. Tie pamudināja cilvēkus svētīt Dievu un pagodināt Viņa Vārdu. Dieva Vārds ir Viņa rakstura un mūžības izpausme. Tie pagodināja Dievu savā lūgšanā, jo: Viņš ir visa Radītājs Viņš ir dzīvības uzturētājs Viņš tos izvēlējās kā savu tautu Viņš deva tiem Kānaānas zemi Viņš bija uzticīgs saviem solījumiem

6 “Bet Dievs ar savu enerģiju vēl vienmēr uztur radītās lietas
“Bet Dievs ar savu enerģiju vēl vienmēr uztur radītās lietas. Tasnav kā kādreiz iekustināts mehānisms, kas turpina darboties caur savu iekšējo spēku, kad sit pulss un elpas vilciens seko elpas vilcienam, bet katra ieelpa, katrs sirdspuksts liecina par to visu uzturošo gādību, kurā mēs “dzīvojam, rosāmies un esam”. (Ap. d. 17:28)” E.G.W. (Patriarchs and Prophets, cp. 9, p. 115)

7 DIEVA UZTICĪBA “Tomēr Tu caur savu lielu sirdsžēlastību tos neesi atstājis tuksnesī, tas padebess stabs neatstājās no tiem dienā, tos pa ceļu vezdams, nedz tas uguns stabs naktī, tiem pa ceļu spīdēdams, kur tie gāja.” (Neh 9:19) Pēc Dieva pagodināšanas, tie pieminēja Dieva uzticību Israēla tautai tuksnesī. Dievs izveda viņus no Ēģiptes zemes, vadīja tos ar mākoņu un uguns stabu, deva tiem bauslību un Sabata dienu, paēdināja tos ar maizi no debesīm, deva tiem ūdeni, uzturēja to drēbes un stiprināja viņu kājas. Neskatoties uz to, tie bija augstprātīgi, kļuva spītīgi, tie neievēroja bauslību, tie vēlējās atgriezties Ēģiptē, un visbeidzot – tie izveidoja zelta teļu, lai to pielūgtu Dieva vietā. Un tomēr, Dievs tos nekad nepameta. Viņa uzticība un žēlastība mūs nekad nepametīs.

8 E.G.W. (This Day with God, March 9)
“Stāsts par Dieva rūpēm par tiem, kas izsalkuši, izslāpūši un noguruši un Viņa spēka izrādīšanu šo vajadzību apmierināšanā, ir pilns brīdinājumu un norādījumu mūsdienu Dieva tautai. Daudzveidīgā ebreju tautas pieredze bija viņu sagatavošanās tiem apsolītajai Kanaānai. Dievs vēlās lai Viņa mūsdienu tauta, ar pazemīgu sirdi un mācībai atvērtu garu, ejot cauri līdzīgiem pārbaudījumiem, kādus piedzīvoja Israēla tauta, gūtu caur šo ilustrāciju pamācību sagatavojoties debesu Kānaānai.”

9 DIEVA LAIPNĪBA “...un tie ir ēduši un pieēduši un tauki palikuši, un ir priecājušies caur tavu lielu labdarīšanu.” (Neh 9:25) Dievs ir labs. Viņš deva Israēliešiem Kanaānas zemi, tie līksmojās un varēja celt savus mājokļus, stādīt dārzus. Bet tie neizrādīja nekādu pateicību. Israēla tautas tiesnešu laikā, Israēla tauta pastāvīgi svārstījās starp grēku nožēlu un nepaklausību. Vēlāk tie pat nogalināja praviešus, kurus Dievs pie tiem sūtīja. “Tomēr pēc tavas lielās apžēlošanas tu tos visai neesi iznīcinājis nedz tos atstājis, jo tu esi viens žēlīgs un sirdsžēlīgs Dievs.” (Neh 9:31). Dievs vienmēr ir gatavs uzklausīt mūsu atzīšanos grēkā, kas ir grēku nožēlas auglis. Savas žēlastības vadīts Viņš mums vienmēr piedod.

10 E.G.W. (God's Amazing Grace, May 11)
“Dievs vēlās, lai mēs atzītos savos grēkos tuvojoties Viņam sirds pazemībā; tajā pašā laikā mums nevajag zaudēt savu pārliecību, ka Viņš ir uzticīgs un mīlošs tēvs, kurš nepametīs tos, kas Viņam uzticās... Dievs nenovēršas no mums tāpēc, ka esam grēcīgi. Mēs iespējams kļūdamies, apbēdinām Svēto Garu; bet kad mēs nožēlojam, tuvojoties Viņam ar nožēlas pilnu sirdi, Viņš no mums nenovērsīsies.”

11 SLAVĒJOT DIEVU UN IZLŪDZOTIES
“Tomēr tu esi taisns iekš visa, kas mums uzgājis, jo tu esi uzticīgi darījis’bet mēs esam bezdievīgi darījuši.” (Neh 9:33) Levīti atzina tautas grēkus Dieva priekšā, neskatoties uz Dieva izrādīto laipnību. Tie atzina, ka ir pelnījuši savu pārkāpumu sekas. Tie pagodināja Dievu, jo Viņš ir liels, spēcīgs, taisnīgs un uzticams. Tie izteica lūgumu Dieva priekšā par apspiestību, kādu tie piedzīvoja tiem no Dieva apsolītajā zemē. Tie saskatīja patvērumu Dieva nepelnītajā žēlastībā un lūdza Dievu par tiem iestāties. Tie deva Viņam īpašu solījumu.

12 “Kad slavas dziesma beidzās, sapulces vadītāji atstāstīja Israēla vēsturi, rādīdami, cik liela pret tiem irbijusi Dieva žēlastība un cik nožēlojama viņu nepateicība. Pēc tam klātesošie deva solījumu turētvisus Dieva likumus. Tie bija cietuši par saviem grēkiem un tagad atzina, ka Kungs ar tiem ir rīkojies taisni, un apsolījās paklausīt Viņa bauslībai. Lai derība būtu droša un pastāvētu negrozīta un lai tie paši atcerētos, kādas saistības ir uzņēmušies, tā tika uzrakstīta, un priesteri, levīti un lielkungi toapzīmogoja. Šai derībai bija jākalpo kā pienākumu atgādinātājai un kā aizsprostam pret kārdināšanām.” E.G.W. (Prophets and Kings, cp. 56, p. 666)

13 E.G.W. (SDA Bible Commentary, vol. 3, Nehemiah chapter 9)
“Tā būtu Dieva un eņģeļu iepriecinoša aina, ja Viņa sekotāji šajā paaudzē apvienotos, kā to darīja senais Israēlis [īpaši pieminot Israēla garīgo atmodu Nehemia dienās], svinīgā solījumā ievērot un pildīt visus, Kunga, mūsu Dieva pavēles, Viņa tiesas un likumus.'” E.G.W. (SDA Bible Commentary, vol. 3, Nehemiah chapter 9)


Lejuplādēt ppt "MŪSU PIEDODOŠAIS DIEVS"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma