Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Prezentāciju pildīja : Arkādija Katkovska

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Prezentāciju pildīja : Arkādija Katkovska"— Prezentācijas transkripts:

1 Prezentāciju pildīja : Arkādija Katkovska
Volejbols Prezentāciju pildīja : Arkādija Katkovska

2 Kas ir volejbols? Volejbols - kombinacionāls sporta veids, kur katram spēlētājam ir sava noteikta vieta laukumā. Svarīga nozīme ir spēlētājiem, kuri spēlē pie tīkla un bloķē  pretinieku raidītās bumbas. Reakcija, koordinācija un fiziskais spēks ir vieni no svarīgākajiem elementiem efektīgam uzbrukumam. Iesācējiem volejbols ir ļoti labs brīvā laika pavadīšanas kavēklis. Pastāv volejbola spēles dažādas variācijas, tās atšķiras no tradicionālā volejbola spēles - pludmales volejbols.  

3 Latvijas volebolisti Olegs Astropov Stanislavs Lugailo
Pāvels Seļivanovs Ruslāns Sorokins Jānis Smēdiņš Toms Smēdiņš Voldemārs Šmits Edgars Točs Raimonds Vilde Aigars Birzulis Reinis Pekmans Mārtiņš Pļaviņš Aleksandrs Samoilovs Genādijs Samoilovs Ivans Bugajenkovs Gundars Celitāns Andris Krūmiņš

4 Volejbola veidi Pludmales volejbols Zāles volejbols

5 Volejbola rašanās Volejbola pirmsākumi meklējami antīkajos laikos, kad senajās hronikās 240 gadus pirms mūsu ēras tiek minēta romiešu leģionāru spēle, kuras laikā viņi meta viens otram bumbu sitot to ar dūrēm. Līdzīgu spēli ir spēlējuši arī senie grieķi. Arī Japānā vairāk kā trīs simti gadu atpakaļ tika spēlēts savs „volejbols”.

6 Latvijas volejbola vēsture
Volejbols mūsu valstī ir viens no populārākajiem sporta veidiem ar senām un bagātām tradīcijām, tā aizsākumi meklējami Latvijā īsi pirms Pirmā pasaules kara. Pirmā oficiālā spēle Latvijā reģistrēta 1921.gadā Rēzeknē.

7 Netradicionālie volejbola veidi
Vollibols (angliski „wallyball”, no „wall” – siena) ir volejbola paveids, ko 1979.gadā izgudroja amerikānis Džo Garsija.  Faustbols (no vācu „Faust” – dūre), angliski runājošajās valstīs fistbols (no angļu „fist” – dūre). Spēles noteikumi tika pieņemti gadā Itālijā.  Volejbols „bez rokām” ir populārs Eiropā un DA Āzijā, to sauc arī par „kājasbolu” vai „tenisbolu”, jo spēles laukums tiek pārdalīts ar tenisa vai badmintona tīklu.

8 Pludmales volejbols Pludmales volejbolu spēle pie ūdens ,šo spēli spēlē uz smiltīm , šo spēli spēlē vasarā. Ja dzīvo tādā vietā kur visu laiku vasara , tad viņu bieži spēlē .

9 Volejbols zālē Volejbols zālē ir nedaudz bīstams var nokrist uz cietas vietas, apsisties. Šo volejbola veidu var spēlēt jebkura gada laikā, jo viņš notiek telpā.

10 Informācijas avoti : Microsoft bing


Lejuplādēt ppt "Prezentāciju pildīja : Arkādija Katkovska"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma