Veselības aprūpe Smagumu pārvietošana stumjot/velkot

Slides:



Advertisements
Līdzīgas prezentācijas
      Sensoro spēju attīstīšana matemātisko pamatpriekšstatu veidošana, matemātika - integrētā pieeja  Konsultācija  Rīgas pirmsskolas izglītības.
Advertisements

Skolas simbolika 10.a klases projekts 2011./2012. m.g.
Lasīšanas prasmju pilnveide
“Rītausmas reidi”.
Eiropas Sociālā fonda projekts „Inovatīva un praksē balstīta pedagogu izglītības ieguve un mentoru profesionālā pilnveide” Vienošanās Nr.2010/0096/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001.
Aktualitātes bērnu tiesību aizsardzības jautājumos
Demonstrējumi dārzkopībā g.
Prezentācijas transkripts:

Veselības aprūpe Smagumu pārvietošana stumjot/velkot

Šādi velkot smagus ratus tiek pārliecīgi noslogota labā pleca locītava Šādi velkot smagus ratus tiek pārliecīgi noslogota labā pleca locītava. Būtu jāizvēlas cits pārvietošanas veids – vislabāk stumjot ar abām rokām (pielietojot visa ķermeņa spēku nevis tikai ar rokām).

Arī pacientu šādi velkot, tiek pārslogota labā pleca locītava.

Šeit, pacientu stumjot ,darbinieks ir saliecies uz priekšu Šeit, pacientu stumjot ,darbinieks ir saliecies uz priekšu. Pareizi būtu stumt ratus aiz speciālajiem rokturiem, kas ir pie atzveltnes. Bez tam svarīgi, lai ratu riteņi labi ripotu.

Lai pārvietotu pacientu pa trepēm uz augšu/ leju, tiek pielietota palīgierīce.

Atceries, ka smagi priekšmeti jāstumj ar visu ķermeni, nevis tikai ar rokām. To var panākt noliecoties uz priekšu, spēcīgi soļojot (lielāka slodze ir kājām, bet mugurai un pleciem – mazāka). Svarīgi ir valkāt stabilus, slēgtus apavus, lai apavi nenokristu un kājas saglabātu stabilitāti.