Skolēnu interešu izglītības apguve caur STEM priekšmetiem

Slides:



Advertisements
Līdzīgas prezentācijas
      Sensoro spēju attīstīšana matemātisko pamatpriekšstatu veidošana, matemātika - integrētā pieeja  Konsultācija  Rīgas pirmsskolas izglītības.
Advertisements

Skolas simbolika 10.a klases projekts 2011./2012. m.g.
Lasīšanas prasmju pilnveide
“Rītausmas reidi”.
Eiropas Sociālā fonda projekts „Inovatīva un praksē balstīta pedagogu izglītības ieguve un mentoru profesionālā pilnveide” Vienošanās Nr.2010/0096/1DP/ /09/IPIA/VIAA/001.
Aktualitātes bērnu tiesību aizsardzības jautājumos
Demonstrējumi dārzkopībā g.
Prezentācijas transkripts:

Skolēnu interešu izglītības apguve caur STEM priekšmetiem Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija Inženieru fakultātes dekāne Ērika Teirumnieka 19.10.2016.

RTA studiju struktūra Madonas filiāle Līvānu filiāle Inženieru fakultāte Madonas filiāle Līvānu filiāle Ekonomikas un pārvaldības fakultāte Izglītības, valodu un dizaina fakultāte 1.līm. Programmēšana un datortīklu administrēšana 1.līm. Mašīnbūve

RTA fakultātes un studiju virzieni Ekonomikas un pārvaldības fakultāte Ekonomika (3) +1 Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvalde (8) +1 Iekšējā drošība un civilā aizsardzība (2) Informācijas un tehnoloģijas zinātnes (2) +1 Tiesību zinātnes (2) Inženieru fakultāte Arhitektūra un būvniecība (1) Mehānika un metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības (5) + (1) Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne (5) Izglītības, valodu un dizaina fakultāte Izglītība, pedagoģija un sports (8) Tulkošana (1) Valodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas Sociālā labklājība (2) Ražošana un pārstrāde (1) + (2) ar 01.09.2016. Inženieru fakultātē Mākslas (3) 6/14/2016

Mērķis Caur interešu izglītību 3.-9.klašu grupā radīt interesi skolēnos par STEM virziena priekšmetiem, lai palielinātu jauniešu skaitu, kas izvēlas studijas STEM jomā un turpina strādāt ražošanas jomā.

Dalībnieki Rēzeknes novada skolēni (2013) Balvu pilsētas skolēni (2015) Viļānu pilsētas skolēni (2016)

Procesa organizēšana Iniciatīva no pašvaldībām Pašvaldības nodrošina informācijas apmaiņu starp RTA un skolām, nodrošina transportu skolēniem Pašvaldības veic materiālu apmaksu Pašvaldības apmaksā no RTA puses iesaistītā personāla darbu RTA - nodarbību satura izstrādāšana RTA – nodarbību vadīšana RTA – telpas, laboratorijas

RTA piedāvājums Robotika (ar dažādām priekšzināšanām) Elektronika Vides izlūki Jauno ķīmiķu skola Jauno inženieru skola Programmēšana Mehatronika Vides un cilvēka veselība Vides, interjera, modes dizains u.c.

Vēja enerģijas izmantošana

Vēja enerģijas izmantošana

Vēja enerģijas izmantošana

JAUNIE INŽNIERI

Modes dizains

Interjera dizains

Paldies par uzmanību!