Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Kas ir mārketings (tirgvedība)?

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Kas ir mārketings (tirgvedība)?"— Prezentācijas transkripts:

1 Kas ir mārketings (tirgvedība)?

2 Mārketings-tirgvedība
Mārketings-tirgvedība ir darbību ideju, preču un pakalpojumu ražošanas plānošanā un projekta izstrādāšanā, cenu veidošānā, virzīšānā, sadalē, lai pilnveidotu maiņu ar mērķi apmierināt induvidālo, gan organizēto objektu vajadzības.

3 Tirgvedības elementi:
Produkts- product Cena- price Vieta- place Preces virzīšana tirgū-promotion Cilvēks- people

4 Produkts -pati prece, preces kvalitāte, iesaiņojums, sniegtā informācija par preci, tās sastāvu, īpašībām, lietošanas nosacījumiem, izmēru, svaru, izskatu, fasējumu, zīmi, dizainu un garantiju.

5 Cena (AC-Average Cost)
Cena= vidējās izmaksas+uzcenojums Cenu nosaka uzņēmuma veids, lielums un tirgus struktūra. Preces cenā tirgvedības speciālisti ietver preces peigādes izmaksas, garantijas, apkalpošanu un cenu atlaides.

6 Vieta -nosaka ģeogrāfiskais stāvoklis; -atrašanās vieta(ērtības ziņā); -produkta atrašanās vieta veikalā

7 Produkta virzība tirgū
Saprot virkni mārketinga pasākumus, kas vērsti uz pircēju informēšanu par preci, tās īpašībām, priekšrocībām, lai pārliecinātu patērētāju nopirkt preci; Reklāma ir lielākais preces virzīšanas spēks, jo šādā veidā vispārliecinošāk var informēt patērētajus par produktu;

8 Cilvēks Tirgvedības speciālisti veicot patērētāju izpēti, nosaka mērķa tirgu(tos, kuri pirks preci) Visbiežāk ņems vērā vecumu, profesiju vai nodarbošanos, dzīvesveidu, tradīcijas, ienākumus, kultūras īpatnības, izglītības līmeni, rakstura īpatnības, reliģiju, piederību pie kādas sociālās vai neformālās grupas.

9 Paldies 


Lejuplādēt ppt "Kas ir mārketings (tirgvedība)?"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma