Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

SPRIEDUMS PĀR BĀBELI 12. tēma 23. martā, 2019.

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "SPRIEDUMS PĀR BĀBELI 12. tēma 23. martā, 2019."— Prezentācijas transkripts:

1 SPRIEDUMS PĀR BĀBELI 12. tēma 23. martā, 2019

2 Reliģijas alianse, kas aprakstīta kā Bēbele – lielā mauka.
Pasaules vēstures noslēguma periodā eksistēs trīs lielas grupas jeb alianses: Reliģijas alianse, kas aprakstīta kā Bēbele – lielā mauka. Politisko spēku alianse, aprakstīta kā pasaules ķēniņi, septiņas galvas ar desmit ragiem. Dieva tautas alianse, aprakstīti kā apzīmogotie, jeb Atlikuma draudze. Tie tikuši aicināti, izraudzīti un palikuši uzticīgi. Atklāsmes 17.nodaļa apraksta šo alianšu raksturīgās īpašības un identitāti un garantē, ka Kristus un Viņam uzticīgie ļaudis triumfēs (14p). Bābele un tās sabiedrotie. Atkl 17:1-2 Bābele un sarkanais zvērs. Atkl 17:3-7 Sarkanais zvērs: Tas bija, un nav, un taps paaugstināts. Atkl 17:8 Septiņas galvas. Atkl 17:9-11 Septiņi ragi. Atkl 17:12-18 Kristus uzvara. Atkl 17:14

3 BĀBELE UN TĀS SABIEDROTIE Ko sieviete Bābele apzīmē?
“Ar to ir maukojuši tie ķēniņi virs zemes un tie, kas virs zemes dzīvo, ir piedzērušies no viņas maucības vīna.” (Atkl 17:2) Ko sieviete Bābele apzīmē? Sieviete Atkl 12.n. apzīmē Dieva draudzi, šķīstu un bezvainīgu. Bābele apzīmē gala laika neuzticīgo un atkritušo baznīcu. Šī baznīca ir daudzu draudžu apvienība. Kas ir tās sabiedrotie? Saskaņā ar pantiem 1, 2 un 15, tas ir pūlis, kas iedalās divās grupās: Pasaules ķēniņi. Politiskie līderi, kas atbalstīs Bābeli ar politiski reliģīskiem likumiem. Zemes iedzīvotāji. Tie, kas apreibuši no Bābeles viltus mācībām. Tie pagodina zvēru un tā tēlu.

4 “Daudzas protestantu baznīcas seko Romas piemēram, stājoties nelikumīgā savienībā ar "zemes ķēniņiem" – izveidojot valsts baznīcas, kas saistītas ar laicīgām valdībām, bet vēl citas konfesijas, – meklējot pasaules labvēlību. Un tāpēc terminu "Bābele" – sajukums –drīkstam attiecināt uz visām šīm organizācijām, kas apliecina, ka to mācības ir ņemtas no Bībeles, tomēr savā starpā ir sadalījušās neskaitāmās sektās ar pretrunīgām ticības apliecībām un teorijām. ” E.G.W. (The Great Controversy, cp. 21, p. 383)

5 BĀBELE UN SARKANAIS ZVĒRS
“Un viņš mani garā aizveda uz tuksnesi. Un es redzēju sievu sēžam uz sarkana zvēra, kas bija pilns ar zaimošanas vārdiem, kam bija septiņas galvas un desmit ragi.” (Atkl 17:3) Bābele apzīmē reliģisku spēku, un nzvērs apzīmē politisku spēku. Pretstati senos laikos, reliģiskie un politiskie spēki apvienosies pasaules vēstures noslēguma laikā. Bābele sēž uz zvēra, tas nozīmē, ka reliģiskie spēki kontrolēs politiskos spēkus un kopā apreibināsies ar svēto asinīm. Bābele cenšās aizvietot augsto priesteri valkājot purpura un koši sarkanas drēbes, dārgas rotas un galvas cepuri ar īpašu ierakstu (sk. 2M 28). RELIĢISKS SPĒKS POLITISKS SPĒKS

6 TAS BIJA, NAV UN CELSIES ATKAL
“Tas zvērs, ko tu esi redzējis, bija un nav un izkāps no bezdibeņa un ies bojā; un tie, kas virs zemes dzīvo, (kam vārdi nav rakstīti tai dzīvības grāmatā no pasaules radīšanas), tie brīnīsies, redzēdami to zvēru, ka tas bija un nav un būs.” (Atkl 17:8) Aprakstītajam zvēram ir septīņas galvas un desmit ragi un tas līdzinās zvēram-pūķim, kas izkāpj no jūras. Sātans kontrolē šo zvēru. Tas apzīmē visas varas, kas vēstures gaitā apspiedušas Dievam uzticīgos. Tas apgalvo, ka līdzinās Dievam, “kas ir, bija, un būs” (Atkl. 1:8), bet mazliet atkāpjoties no konteksta: “Kas bija”. Tas ietver sevī valsts galvas vēstures gaitā, no Jāņa dienām līdz 1798.g. “Kas nav”. Tas tika nāvējoši ievainots. “Kas būs”. Tas atgūs spēkus.

7 SEPTIŅAS GALVAS “Un ir septiņi ķēniņi. Pieci ir krituši, un viens ir, un tas otrais vēl nav nācis, un kad tas nāks, tad tam būs palikt mazu brīdi.” (Atkl 17:10) Zvērs apzīmē Romu, pilsētu uz septiņiem kalniem (9p), bet šim apzīmējumam seko vēl viens (10p). Sestais “ķēniņš” “ir”. Tā ir Roma (ceturtais zvērs Dan 7.n. un rags Dan 8.n.). Tāpēc, pieci ķēniņi, kas “krituši” ir Ēģipte (pirmā impērija, kas apspieda Dieva tautu), Asīrija, Babilonija, Medo-Persija un Grieķija. Zvērs ir astotais ķēniņš (pāvestība, kas atkopusies no nāvējošā ievainojuma). Šis pēdējais ķēniņš apvienos visus spēkus, lai piepildītu Bābeles mērķus.

8 DESMIT RAGI “Un tie desmit ragi, ko tu esi redzējis uz tā zvēra, šie to mauku nīdēs un viņu darīs tukšu un kailu un viņas miesas ēdīs un viņu sadedzinās ar uguni.” (Atkl 17:16) Šie ragi parādās kontekstā ar Bābiloniju, un tajā momentā tiem bija īpaša loma (16-17p). Tie skaidri parādās mocību laika aprakstā un identificē pasaules valdniekus (18p). Sākotnēji tie atbalsta Bābeli cīņā pret Dieva tautu. Tomēr, 5.un 6.mocības laikā tie pamet to (16p). Tie soda to. Šis sods tiek ainots sodot priestera meitu, jo tā bijusi netikla (3M 21:9). Trīs sātaniskie spēki tos atkal pārliecinās karot pret Kristu un ntā sekotājiem (17p).

9 KRISTUS UZVARA “Šie karos ar to jēru, un tas jērs tos uzvarēs, - jo tas ir to kungu Kungs un to ķēniņu Ķēniņš, - un tie, kas līdz ar Viņu, tie aicinātie un izredzētie un ticīgie.” (Atkl 17:14) Tieši pirms beigām, izskanēs aicinājums iziet no Bābeles un atteikties no zvēra zīmes pieņemšanas. Tie, kas pieņems šo vēstījumu un paliks uzticīgi Kristum, tiek saukti – aicinātie, izredzētie un uzticīgie. Mūsu uzvara ir garantēta, jo tas Jērs karo priekš mums. Kāpēc ir tik svarīgi būt šķīstiem un uzticīgiem Dieva vēstījumam, ko Dievs devis?

10 “Mums vienmēr jāatceras, ka laiks ir īss. Nekrietnība pieaug ik dienas
“Mums vienmēr jāatceras, ka laiks ir īss. Nekrietnība pieaug ik dienas. Taisnajiem virs zemes jābūt kā gaismai. Caur tiem Dieva godībai jātklājas visai pasaulei. Glabājiet savu acu priekšā nākotnes godpilnos notikumus — lielo tiesu un Kristus spožo atnākšanu. Jums un jūsu ģimenei jāsagatavojas šai lielajai dienai.” E.G.W. (This Day With God, November 9)


Lejuplādēt ppt "SPRIEDUMS PĀR BĀBELI 12. tēma 23. martā, 2019."

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma