Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Pusaudžu izpratne par seksualitāti un dzimumu atšķirībām.

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Pusaudžu izpratne par seksualitāti un dzimumu atšķirībām."— Prezentācijas transkripts:

1 Pusaudžu izpratne par seksualitāti un dzimumu atšķirībām.
Konference «Dzimumu līdztiesība izglītības saturā un procesā» Pusaudžu izpratne par seksualitāti un dzimumu atšķirībām. Praktiskā pieredze Rīgas skolās. ILONA ŠIME Ģimenes izglītības un attīstības fonda “ĀBEĻZIEDS” valdes locekle 2013. gada 4. decembris

2 “Ceļā uz laimīgu ģimeni”
Rīgas domes Labklājības departaments Biedrības “Asociācija Ģimene” projekts “Ceļā uz laimīgu ģimeni”

3 Seksualitāte un tās nozīme ģimenes dzīvē:
atšķirības zēnu un meiteņu domāšanā un pasaules uztverē; zēnu un meiteņu modeļi attiecību veidošanā; seksualitāte un ģimene; bērna ienākšana ģimenē.

4 12 no 14 klašu audzinātājiem
Projekta ietvaros lekcijās / nodarbībās par seksualitātes tēmu piedalījās: 5. – 6. klase 100 skolēni 7. – 9. klase 155 skolēni klase 133 skolēni pedagogi 12 no 14 klašu audzinātājiem vecāki 8

5 Pusaudžu izpratne par:
sex (dzimums); seksualitāti; seksuālo audzināšanu; dzimumu atšķirībām; sieviete/vīrietis, sieva/vīrs; ģimeni; dzimumu līdztiesību.

6 Anketu izvērtējums Kas patika:
tēma, atklātība un nopietnība; iespēja izrunāties, prieks, ka kāds par šo tēmu runā un paskaidro; informācija dzīvei; grupu darbs, diskusijas, klases viedoklis; sarunas par attiecībām, to veidošanu; mācīšanas veids; brīvā un patīkamā atmosfēra.

7 Anketu izvērtējums Ko ieguva:
informāciju; seksualitātes attīstību; uzzināja, kas nepieciešams attiecībām; uzzināja, ka seksuālai audzināšanai ir ļoti liela ietekme uz seksualitāti; atziņas un vielu pārdomām; izpratni par dzimumu un savstarpējām attiecībām; aizdomājās par atbildību; iespēju paskatīties no cita skatu punkta.

8 Iegūtās atziņas laimīgas ģimenes tik viegli neveidojas;
uzzināja, kas ir svarīgs ģimenē un kā veidot attiecības; saprata, ka attiecības nemaz nav tik nenopietnas; attiecības ir nemitīgi jāpilnveido; lai uzturētu attiecības pie tām ir jāstrādā; sievietes un vīrieši ļoti atšķiras (domāšana, iekšējā pasaule); saprata, ka visi grib būt novērtēti; jūtas ir svarīga izpausme, lai uzturētu attiecības; nevajag steigties.

9 Vēlas par šo tēmu vēl dzirdēt
turpinājumu iesāktajam; par cilvēku attiecībām, to veidošanu; padomus laimīgai laulībai; vairāk par atšķirībām; kā risināt problēmsituācijas ģimenē un attiecībās; padziļinātāku informāciju par šo tēmu.

10 Paldies par uzmanību!


Lejuplādēt ppt "Pusaudžu izpratne par seksualitāti un dzimumu atšķirībām."

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma