Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Prizma mums apkārt ESF projekts „Profesionālajā izglītībā iesaistīto vispārizglītojošo mācību priekšmetu pedagogu kompetences paaugstināšana” (vienošanās.

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Prizma mums apkārt ESF projekts „Profesionālajā izglītībā iesaistīto vispārizglītojošo mācību priekšmetu pedagogu kompetences paaugstināšana” (vienošanās."— Prezentācijas transkripts:

1 Prizma mums apkārt ESF projekts „Profesionālajā izglītībā iesaistīto vispārizglītojošo mācību priekšmetu pedagogu kompetences paaugstināšana” (vienošanās Nr. 2009/0274/1DP/ /09/IPIA/VIAA/003)

2 Prizma Prizma ir daudzskaldnis, kam ir divas vienādas un savstarpēji paralēlas skaldnes (pamati) un pārējām skaldnēm, kas ir paralelogrami, ir kopīgas malas ar katru no pamatiem. Prizmas iedala: taisna prizma - abi pamati ir vienādi daudzstūri, sānu skaldnes - taisnstūri, šīs prizmas ir sastopamas visbiežāk; slīpa prizma - abi pamati ir vienādi daudzstūri, sānu skaldnes paralelogrami. Dažreiz atsevišķi izdala paralelogramu prizmas - paralēlskaldņus. Taisnas taisnstūra prizmas ir taisnstūra paralēlskaldņi.

3 Prizmas laukums un tilpums
Prizmas virsmas laukumu var iegūt, ja izmantojot izklājumu, aprēķina visu skaldņu laukumus un tos saskaita, vai arī izmantojot formulu: S = 2 * Spamata + Ppamata * H kur: Ppamata ir pamata daudzstūra perimetrs, H ir prizmas augstums un Spamata - pamata daudzstūra laukums. Prizmas tilpumu aprēķina pēc formulas: V = Spamata * H

4 Prizmu konstrukcijas

5 Trīsstūra prizma

6 Četrstūra prizma

7 Piecstūra prizma Sešstūra prizma

8 Trijstūra prizma

9 Reklāmas stenda dzeltenā daļa ir vienādmalu
trijstūra prizma. Skaļrunis kā regulāra trijstūra prizma.

10 Mājai jumts-trijstūrveida prizma

11 Četrstūra prizma

12 Virtuve

13 Prizma ar marmora pārklājumu

14 Printeri

15 Akvārijs

16 Veļasmašīnas

17 Ledusskapji

18 Dāvanas iesaiņojumā

19 Telefona būdiņa kā regulāra četrstūra prizma prizma.
Kafijas paciņa kā četrstūra prizma.

20 Ķieģelis kā taisnstūra prizma.
Kiosks kā taisnstūra prizma.

21 Piecstūra prizma

22 Ēkas nojume kā piecstūra prizma.
USB sadalītājs kā regulāra piecstūra prizma.

23 Daudzstūra prizma

24 Radio torņa jumts kā regulāra daudzstūra prizma.
Pizas katedrāles galvenā ēka kā daudzstūra prizma.

25 PALDIES PAR UZMANĪBU!


Lejuplādēt ppt "Prizma mums apkārt ESF projekts „Profesionālajā izglītībā iesaistīto vispārizglītojošo mācību priekšmetu pedagogu kompetences paaugstināšana” (vienošanās."

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma