Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

JĒZUS VĒSTĪJUMS SEPTIŅĀM DRAUDZĒM

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "JĒZUS VĒSTĪJUMS SEPTIŅĀM DRAUDZĒM"— Prezentācijas transkripts:

1 JĒZUS VĒSTĪJUMS SEPTIŅĀM DRAUDZĒM
3. tēma 19. janvārī, 2019

2 Katrs no vēstījumiem strukturēts sekojoši: EPHESUS LAODIĶEJA SMIRNA
Tas ir apbrīnojami, kā Dievs izmanto 7 Āzijas draudžu īpašības (tajā laikā tur bija daudz draudzes), lai atklātu lielākā mērogā Draudzes nākotni. Vēstījums dots jūdu stilā pa pāriem: pirmā ir pārī ar septīto draudzi, otrā ar sesto, trešā ar piekto un tad ceturtā (kura aino tumšāko periodu Draudzes vēsturē). Katrs no vēstījumiem strukturēts sekojoši: EPHESUS LAODIĶEJA SMIRNA FILADELFIJA PERGAMA SARDUS TIATIRA Jēzus ir instruktors Draudzes vērtējums Veiksmes un labās īpašības Vājības Padoms Aicinājums un apsolījums (*) (*) Pirmās trīs draudzes tiek aicinātas (1) ieklausīties un tad tām tiek dots (2) apsolījums. Pēdējās četras draudzes (1) vispirms apsolījums, tad (2) aicinājums ieklausīties.

3 DRAUDZES VĒSTURES PRAVIETOJUMI
EPHESUS 31 100 SMIRNA 323 PERGAMA 538 TIATIRA 1517 SARDUS 1798 FILADELFIJA 1844 LAODIĶEJA Līdz Jāņa nāvei Līdz Konstantīna izmaiņām Līdz Justinians piešķir pāvestībai politisku varu Līdz Lutera reformācijai Līdz pāvesta apcietinā-šanai Līdz 2,300 dienu beigām Līdz pasaules vēstures beigām

4 SMIRNA “Un Smirnas draudzes eņģelim raksti: tā saka tas pirmais un tas pēdīgais, kas bija miris un ir dzīvs tapis:” (Atkl 2:8) Draudze Smirnā tika mocīta. Ikviens, kas atteicās pagodināt imperatoru, tika ieslodzīts un nogalināts. Kristieši tika smagi vajāti 10 gadus ( PcKr). Jēzus neprecizē šīs Draudzes vājības. Viņš deva tiem padomu, kas stiprināja ticīgos vēlākos gadsimtos: “Nebīsties nekā par to, kas tev jāciešs… Esi uzticīgs līdz nāvei, tad es tevim došu dzīvības kroni.” (Atkl 2:10)

5 PERGAMA “Un Pergamus draudzes eņģelim raksti: tā saka tas, kam tas asais, abejās pusēs griezīgais zobens.” (Atkl 2:12) Pie varas esošais imperators pirmo reiz tika pagodināts Pergamā 29 PcKr., kā arī elku dievs Asklepios. Kristiešiem vajadzēja imperatoram ziedot upura smaržu zāles un iesaistīties nemorālās aktivitātēs, ja tie vēlējās būt komerciāli aktīvi. Daži draudzes cilvēki domāja, ka to darīt nav slikti (Balaams un Nicolaitans) Jēzus deva tiem iespēju nožēlot. Ja tie to nedarīs, tad tie tiks sodīti ar asu zobenu, kas izies no Viņa mutes. No 4.gs līdz 6.gs Draudze doktrinālais un garīgais spēks samazinājās. Tiem bija nepieciešama Dzīvības maize (“paslēptā manna”), līdzīgi, kā mums šodien.

6 “Un Tiatiras draudzes eņģelim raksti: tā saka tas Dieva Dēls, kam acis ir itkā uguns liesma. Un kam kājas ir varam līdzīgas.” (Atkl 2:18) TIATIRA Tiatirā amatniekiem bija jāpiedalās pagānu tempļu cetlniecībā, lai varētu turpināt savu personīgo komerciālo darbību. Draudzes vadītāji iedrošināja druadzes cilvēkus iziet uz kompromisiem (Atkl. gr. tie tiek saukti “Jezebel”). Viduslaikos neizglītotajām tautas masām bija raksturīga reliģiskā degsme (2:19), bet Draudzes vadītāji korumpēja kristīgo ticību g.pc.Kr., Impērija tiem piešķīra autoritāti. Tie aizstāja Kristus aizvietojošo kalpošanu ar cilvēku ieceltiem aizvietotājiem, un sludināja, ka pestīšana var tikt iegūta caur labiem darbiem. Neskatoties uz to, daži cilvēki nešaubīgi turējās pie patiesības un sekoja tai (piem. Valdenieši [2:24-25]). Tie, kas uzvarēs, saņems Jēzus apsolīto autoritāti.

7 “Un Sardus draudzes eņģelim raksti: tā saka tas, kam tie septiņi Dieva gari un tās septiņas zvaigznes. Es zinu tavus darbus, ka tev tas vārds ir, ka tu dzīvo, un tu esi miris.’” (Atkl 3:1) SARDUS Sardus tika uzskatīta kā droša pilsēta, jo tā atradās uz nepieejama kalna. Šī iemesla dēļ, tās nevērīgie iedzīvotāji nepievērsa uzmanību tās garīgajām vajadzībām. 1517.g. Reformācija pacēla patiesību tās augstumos. Diemžēl, starp 1565 un 1740 gadiem, reformētā draudze ieslīga nedzīvā formalismā. Svētceļotāji bēgļi devās uz Ameriku, kur izbaudīja gandrīz aizmirsto reliģisko brīvību, ko tie bija zaudējuši Eiropā. Jēzus mūs aicina nekompromizēt mūs garīgajā dzīvē, un nenovērst skatienu no debesu lietām. Viņš aicina mūs meklēt garīgu pilnību un uzturēt šķīstu mūsu ticību. Viņš dāvās mums baltas drēbes.

8 FILADELFIJA “Un Filadelfijas druadzes eņģelim raksti: tā saka tas svētais, tas patiesīgais,kam ir tā Dāvida atslēga, tas atver, un aizslēdz, un neviens neatver.” (Atkl 3:7) Filadelfija bija maza pilsēta kas 17g.pc.Kr. Tika zemestrīces izpostīta. Vēlāk to Tiberius atjaunoja. Jūdi apspieda kristiešus. Vispārēja reliģiska atmoda iesākās 18.gs. Un turpinājās līdz 19.gs. vidum. Tika pravietots, ka Kristus otrā atnākšana būs galvenais temats (3:10). Šai draudzei nekas netiek pārmests, bet tai tiek sniegtas “atvērtas durvis”, jauna izpratne par Debesu svētnīcu un tās darbību. Mēs tiekam aicināti turēties pie tā, kas mums ir. Jēzus pārveidos mūs sava rakstura līdzībā un apzīmogos mūs ar savu vārdu mūsos, un mēs būsim mūžīgi pie Viņa.

9 LAOIĶEJA Ticība (1 Pet 1:7) Zelts
Pestīšana un taisnošana (Jes 61:10) Baltās drēbes Garīgā izpratne (Efes 1:17-18) Acu zāles “Un Laodiķejas draudzes eņģelim raksti: tā saka tas Āmen, tas uzticīgais un patiesais liecinieks, tas Dieva radījumu iesākums.” (Atkl 3:14) Laodiķejas iedzīvotāji bija bagāti pateicoties komercijai, to slavenās melnās vilnas produkcijai, un to acu gaismas ziedes zālēm. Netālu no Hierapolis pilsētas bija karstie avoti. To ūdens tika nogādāts pilsētā izmantojot ūdens sistēmu. Nekas labs par šo draudzi netiek sacīts. Jēzus pazīst mūsu personīgās garīgās dzīves noslēpumus, un aicina mūs ņemt no Viņa to, kas mums pietrūkst. Viņš neatlaidīgi klauvē pie mūsu sirds durvīm. Ja mēs to ielaidīsim un ļausim Viņam palikt pie mums, mēs reiz sēdēsim ar Viņu kopā uz Viņa troņa.

10 Ja mēs uzvarēsim, Jēzus apsola mums daudz …
Viņš mums dos Dzīvības koka augļus. Viņš mūs pasargās no otrās nāves. Viņš mums dos jaunu mannā un akmeni ar mūsu vārdu. Viņš saglabās mūsu darbus līdz beigām. Viņš mums dos Rīta zvaigzni un autoritāti pār nācijām. Mēs tiksim ietērpti baltās drēbēs, un mūsu vārdi netiks izdzēsti no Dzīvības grāmatas. Viņš liecinās par mums Tēva un Eņģeļu priekšā. Mēs mūžīgi būsim pie Viņa. Dieva Vārds tiks uzrakstīts pār mums. Mēs sēdēsim kopā ar Viņu uz Viņa troņa, jo būsim uzvarējuši.

11 “Konflikts starp Gaismas bērniem un Tumsas bērniem vēl arvien turpinās
“Konflikts starp Gaismas bērniem un Tumsas bērniem vēl arvien turpinās. Tiem, kuri nes Kristus vārdu, jāatbrīvojas no letarģijas un jāpieliek visus pūliņus, lai piepildītu tiem uzticētos uzdevumus. Visi, kas to darīs, saņems Dieva spēka atklāsmi. Dieva Dēls, pasaules Pestītājs, atklāsies viņu vārdos un darbos un Dieva Vārds tiks pagodināts.” E.G.W. (The Sanctified Life, cp. 4, p. 41)


Lejuplādēt ppt "JĒZUS VĒSTĪJUMS SEPTIŅĀM DRAUDZĒM"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma