Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

“Cilvēk, nepaliec malā – iesaisties!”

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "“Cilvēk, nepaliec malā – iesaisties!”"— Prezentācijas transkripts:

1 “Cilvēk, nepaliec malā – iesaisties!”
Eiropas Sociālā fonda projekts Liepājas Neredzīgo biedrība

2 Projekta mērķis Šī projekta ietvaros tā iesniedzējs, ieviešot jaunas sociālās rehabilitācijas programmas, t. sk. arī motivācijas programmas, nodrošinās sociālai rehabilitācijai alternatīvu pakalpojumu attīstīšanu Kurzemes plānošanas reģionā, ar nolūku pilnveidot 20 personu ar funkcionāliem traucējumiem un 60 pirmspensijas, un pensijas vecumu sasniegušo personu sociālās un funkcionālās prasmes, lai palielinātu mērķa grupas spēju iekļauties darba tirgū un integrēties sabiedrībā.

3 Problēmas apraksts Straujā Latvijas iedzīvotāju novecošanās, emigrācijas tendence un ekonomiskās situācijas pasliktināšanās sekmē problēmas veidošanos - no vienas puses Latvijas darba tirgū ir maz potenciālo darbinieku, bet no otras puses palielinās to personu skaits, kam nepieciešami sociālie pakalpojumi un pabalsti. Galvenās problēmas sociālās iekļaušanas jomā - sociālās aprūpes, sociālās un profesionālās rehabilitācijas pasākumu nepietiekamais apjoms un pieejamība, kā arī nepietiekama izglītības pieejamība un darba un sociālo prasmju apguves iespējas sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju grupām.

4 Problēmas risinājums Paredzēts izstrādāt un ieviest 440 stundu garu sociālās rehabilitācijas, t. sk. arī motivācijas, programmu. Ar programmas palīdzību 60 pirmspensijas un pensijas vecuma personām, kā arī 20 personām ar funkcionāla rakstura traucējumiem Kurzemes reģionā tiks uzlabotas sociālās un funkcionālās prasmes.

5 Sociālās rehabilitācijas programmas motivācijas daļa - dalībnieki ar dažādu aktivitāšu palīdzību varēs iepazīt savas iespējas aktīvi piedalīties sabiedriskajā dzīvē, kā arī gūs motivāciju iesaistīties sociālās rehabilitācijas programmā. Rehabilitācijas programma - tās dalībniekiem tiks nodrošināta iespēja apgūt dažādas piemērotas praktiskās iemaņas un prasmes, kas veicinās mērķa grupas dalībnieku integrēšanos darba tirgū, kā arī iekļaušanos sabiedrībā.

6 Mērķa grupas dalībnieku Sociālās rehabilitācijas programmas 9 moduļi
Klūdziņu pīšanas modulis; Ādas apstrādes – filcēšanas modulis; Floristikas – dekoratīvās apstrādes modulis; Informāciju tehnoloģiju modulis; Pielāgoto fizisko aktivitāšu un intelektuālo nodarbību modulis; Pirts modulis; Modulis „Dzīves skola”; Sociālo un sadzīves problēmu risināšanas modulis; Mājamatniecības darbu un rokdarbu veikšanas modulis.

7 Projekta sasniegto rezultātu uzturēšana un ilgtspēja
Projekta iesniedzējs jau no 1957.gada rūpējas par personu ar funkcionāla rakstura traucējumiem dzīves līmeņa celšanu un interešu aizstāvību. Projekta iesniedzējs turpinās savu darbību, attīstot jaunas darbības formas, paplašinot pakalpojumu klāstu. Programma tiks izmantota arī ārpus šī projekta ietvariem. Projekta rezultāti būs 20 personu ar funkcionāliem traucējumiem un 60 pirmspensijas un pensijas vecuma sasniegušo personu iekļaušanās darba tirgū un integrēšanās sabiedrībā.

8 Paldies par uzmanību! Projektu sagatavos un īstenos:
Liepājas Neredzīgo biedrība


Lejuplādēt ppt "“Cilvēk, nepaliec malā – iesaisties!”"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma