Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

SĀTANS – UZVARĒTAIS IENAIDNIEKS

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "SĀTANS – UZVARĒTAIS IENAIDNIEKS"— Prezentācijas transkripts:

1 SĀTANS – UZVARĒTAIS IENAIDNIEKS
Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles 8. tēma 23. februārī, 2019

2 Atklāsmes 12. nodaļa ir pasaules vēstures kopsavilkums no Kristus pirmās atnākšanas ļīdz pasaules galam. Tā atklāj, ka sātans ir visu Draudzes piedzīvoto pārbaudījumu iemesls. Jēzus atklāja tā patieso dabu, lai mēs varētu saprast neredzamo. Mēs esam garīga kara kaujinieki, kurus sātans cenšas izmantot, lai apmelotu Dievu. Dievs dara visu iespējamo, lai glābtu pēc iespējas vairāk cilvēku, un vestu tos Tēva mājās. Dieva un sātana stratēģijas ir pilnīgi atšķirīgas. Sātana karš pret Jēzu: Aizrautais bērns Sātans uzvarēts Sātana karš pret Draudzi: Sieva tuksnesī Uzticīgais atlikums Sātana stratēģija

3 Kā lai mēs tulkojam 12:1-5 pasnigtos simbolus?
AIZRAUTAIS BĒRNS “Un viņa dzemdēja bērnu, dēlu, kam visus pagānus būs ganīt ar dzelzs rīksti, un viņas bērns tapa aizrauts pie Dieva un pie Viņa goda krēsla.” (Atkl 12:5) Kā lai mēs tulkojam 12:1-5 pasnigtos simbolus? Sieva Dieva Draudze (2Kor. 11:2; SalDz 6:10) Tērpta kā taisnības saule, Kristus (Mal. 4:2) Uz Mēness stāvoša. Saskaņā ar Dieva vārdu – Kristus godības atklāsme Pūķis Sātans (Atkl. 12:9) Viņa aste ir maldu atslāga (Jes. 9:14-15) Viņš pievīla trešo daļu eņģeļu un tie tika nomesti uz Zemi (Atkl. 12:4) Bērns Jēzus, kas valdīs ar dzelzs rīksti (Atkl. 19:15) Viņš tika aizrauts debesīs, lai taptu pagodināts (ApD 2:33) Sātans jau no pašiem pirmsākumiem gaidīja uz Mesiju, lai to iznīcinātu. Viņš izmantoja Herodu un Romu, lai to piepildītu, bet nespēja To uzvarēt (Mt. 2:13-16; Jņ. 19:6; Atkl. 12:5).

4 SĀTANS UZVARĒTS “Un karš cēlās debesīs. Miķelis un Viņa eņģeļi karoja pret to pūķi; un tas pūķis karoja un viņa eņģeļi,....” (Atkl 12:7) Kad sātans debesīs sacēlās, tas tika nomests uz Zemes “tumsības ķēdēs.” (Jess. 14:12-15; 2P. 2:4) Viņš centās kārdināt radīto pasauļu iemītniekus, un Ieva pakļāvās kārdinātājam. Viņš kļuva par “veco čūsku.” (1M. 3:1-6) Dievs tam atļāva ierasties debesīs un pārstāvēt Zemi (Ij 1:6; 2:1). Kopš Jēzus nāves, sātanam ir aizliegta ieeja Debesīs. Eņģeļiem un nekritušajām pasaulēm vairs nav nekādu šabu par sātana patieso raksturu un mērķiem (Rev. 12:9-12). Sātans tika uzvarēts, bet tam ir atļauts zināmā mērā kontrolēt un pievilt Zemes iedzīvotājus.

5 SIEVA TUKSNESĪ “Un tai sievai divi liela ērgļa spārni tapa doti, ka tā uz tuksnesi skrietu savā vietā, kur viņa top uzturēta laiku, un laikus un puslaiku, nost no tās čūskas vaiga.” (Atkl 12:14) Sātanu sadusmoja tā izsviešana no debesīm, tāpēc tas centās kaitēt Dievam, uzbrūkot tiem, ko Viņš tik ļoti mīlēja: Viņa Draudzei (Cef. 2:8). Ūdeņi, kurus sātans izmantoja, lai uzbruktu Draudzei, ir tie paši ūdeņi, uz kuriem stāv atkritusī Baznīca: neatgrieztie pūļi (Atkl. 12:15; 17:15). Tie, kas palika Dievam uzticīgi, tika vajāti, it īpaši starp no 538 pcKr līdz 1798 pcKr (1260 gadus). Tie atrada patvērumu neapdzīvotās vietās (tuksnesī). Piem., valdieši un ticības dēļ vajātie svētceļnieki.

6 UZTICĪGAIS ATLIKUMS Uzticīgais atlikums — var būt indivīdi vai grupa.
“Un tas pūķis iedusmojās pret to sievu un nogāja karot ar tiem, kas atlikušies no viņas dzimuma, kas Dieva baušļus tur, un kam ir Jēzus Kristus liecība.” (Atkl 12:17) Uzticīgais atlikums — var būt indivīdi vai grupa. Elijas laikā 7000 bija palikuši uzticīgi. Tie palika uzticīgi kā indivīdi. Zerubabela laikā tie, kas atgriezās no Bāles Jeruzalemē, bija uzticīgais atlikums, kā grupa. Laika noslēgumā būs divu veidu uzticīgais atlikums. Indivīdi, kas pilda tik daudz patiesību, cik tiem dots zināt, un turās pie Jēzus, kā viņu personīgā Pestītāja. Cilvēku grupa — Draudze— kas tur Dieva baušļus un Jēzus Kristus liecību.

7 UZTICĪGAIS ATLIKUMS “Un tas pūķis iedusmojās pret to sievu un nogāja karot ar tiem, kas atlikušies no viņas dzimuma, kas Dieva baušļus tur, un kam ir Jēzus Kristus liecība.” (Atkl 12:17) Uzticīgais atlikums izcelsies 1798 pcKr. Tiem būs divas iezīmes: Tie tur Dieva baušļus Noslēguma cīņa balstīsies starp Dieva vai zvēra pagodināšanu Tas ietver sevī pirmos 4 baušļus, it īpaši Sabata bausli (Atkl. 14:7) Tie būs Jēzus Kristus liecība Atkl 19:10 paskaidro, ka “Jēzus liecība ir praviešu gars” Kopš 1844.g., praviešu gars ir atklājies caur E. G. Vaiti

8 ŠĀTANA STRATĒĢIJA “Un es dzirdēju stipru balsi debesīs sakām: tagad pestīšana un spēks un valstība mūsu Dievam, un vara viņa Kristum ir kļuvusi; jo mūsu brāļu apsūdzētājs ir nomests, kas tos apsūdzēja priekš mūsu Dieva dienām un nakstīm.’” (Atkl 12:10) Sātans mēģināja iznīcināt Draudzi cuar vajāšanām un smalkiem kompromisu piedāvājumiem, ieviešot Draudzē pagānu paražas un filosofiskas mācības. Kopš 1798.g., tas izmanto jaunu — un tajā pašā laikā vecu — taktiku: pievilšanu. Piem., evolucionāras teorijas un moderno garīgumu. Tā ir tikai daļa no Sātana pievilšanas darba, par ko iet runa Atkl. 12:9 to 20:7-10. Tur iet runa par notikumiem noslēguma laikā. To darbu dara vecais pūķis (modernais garīgums), jūras zvērs (Romas katolicisms) un zemes zvērs (protestantisms) [skat. Mark 13:22].

9 E.G.W. (Testimonies for the Church, vol. 1, cp. 61, p. 302)
“Daži tiks kārdināti pieņemt šos brīnumus, kā Dieva atklāsmi. Slimie mūsu priekšā tiks dziedināti. Brīnumi notiks acu priekšā. Vai mēs esam gatavi tiem pārbaudījumiem, kas mūs sagaida un atklāsies sātana darītajos brīnumdarbos? Vai daudzas dvēseles taps to pārņemtas un pieviltas? Attālinoties no Dieva priekšrakstiem un baušļiem un pievēršot uzmanību dažādām pasakām, daudzu prāti tiek sagatavoti pieņemt melus un brīnumus. Mums jācenšas sagatavot sevi tai cīņai, kurā mēs drīz tiksim iesaistīti. Ticība Dieva Vārdam, ar lūgšanām pētīts un praktiski pielietots, būs mūsu vairogs pret sātana spēku un caur Kristus asinīm darīs mūs par uzvarētājiem.”

10 “Visvarenais Svētā Gara spēks ir ikvienas nožēlojošas dvēseles aizsardzība. Neviens, kas pazemībā un ticībā saucis pēc Viņa aizsardzības, nekritīs ienaidnieka varas nomākts. Pestītājs vienmēr ir blakus tiem, kas tiek kārdināti un pārbaudīti. Kopā ar Viņu ejot nav iespējamas neveiksmes, zaudējumi, neiespējamības vai sakāves; mēs spējam visu caur tā spēku, kas mūs stiprina. Kad sastopam pārbaudījumus un kārdinājumus, necentīsimies tikt galā ar visām grūtībām, bet uzlūkosim Jēzu, mūsu Palīgu.” E.G.W. (The Desire of Ages, cp. 53, p. 490)


Lejuplādēt ppt "SĀTANS – UZVARĒTAIS IENAIDNIEKS"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma