Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

PIEDZĪVOJOT PRETESTĪBU

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "PIEDZĪVOJOT PRETESTĪBU"— Prezentācijas transkripts:

1 PIEDZĪVOJOT PRETESTĪBU
4. tēma 26. oktobrī, 2019 Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles

2 Dieva darbs vienmēr stājas pretī patiesības ienaidnieku dedzīgai opozīcijai.
Ēbreju tauta saskārās ar šāda veida opozīciju no brīža, kad Dievs veicināja notikumu gaitu, kas pašķīra tiem ceļu uz tempļa un Jeruzalemes atjaunošanu. Kamēr Israēla tauta spiediena rezultātā juta izmisumu, Dievs tos iedrošināja nosūtot pie tiem īpašus cilvēkus. Tempļa atjaunošana: Ienaidnieki vēlas palīdzēt Darbs tiek paveikts Atjaunojot pilsētu: Darbs tiek pārtraukts Nehemija rīcība Stājoties pretī opozīcijai

3 Notikumi, kas tiek aprakstīti Ezra 3-7 nav uzrakstīti hronoloģiskā secībā.
Pēc Samariešu opozīcijas, tiek minēts, ka Dariuss pavēl pabeigt tempļa atjaunošanu (Ezra 3:1-4:5). Ezra 4:6-23 iet runa par opozīciju, kas izceļas pēc Dariuss izteiktā rīkojuma par atjaunošanas pabeigšanu. Tam seko Ezra 4:24, kas runā par tempļa atjaunošanas darbu turpināšanu, kas ir Dariuss dekrēta izpildīšanas turpinājums. 520 –Dariuss apstiprina tempļa atjaunošanu (Ezra 4:5; 5:1-6:12) 450? –Artakserks aptur darbus (Ezra 4:7-23) ATJAUNOJOT PILSĒTU 536 –tiek uzcelts altāris, un tiek likti pamati templim (Ezra 3) 484 –Xerxes aptur pilsētas atjaunošanu (Ezra 4:6) 535 –Samarieši pārtrauc darbu (Ezra 4:1-4, 24) 515 –Ar Hagajus un Cakarijas palīdzību tempļa atjaunošana tiek pabeigta (Ezra 6:13-18) 457 –Artakserks sūta Ezru at atjaunošanas darbu atļauju (Ezra 7) 444 – Nehemija pabeidz mūra būvniecību (Neem 2-6) TEMPĻA ATJAUNOŠANA [Visi gadu skaitļi pirms Kristus prKr]

4 IENAIDNIEKI VĒLAS PALĪDZĒT
“Nevelciet svešu jūgu ar neticīgajiem, jo kāda daļa ir taisnībai ar netaisnību? Kāda biedrība ir gaismai ar tumsību?” (2 Kor 6:14) Kad Israēlieši uzsāka Tempļa atjaunošanu, viņu kaimiņi — Samarieši — piedāvāja savu palīdzību: “...mēs būvēsim līdz ar jums.” (Ezra 4:2) Šī palīdzība tika noraidīt5a divu iemeslu dēļ: Tie piekopa elku pagodināšanu: “Tie bijās to Kungu un kalpoja arī saviem dieviem...” (2 Ķ 17:33) Jūdu tauta nevēlējās atkal piesārņot sevi ar elku kalpību. Tie bija atklāti atzin uši, ka ir Israēliešu ienaidnieki (Ezra 4:1). Tiklīdz to palīdzība tika noraidīta, tie atklāja savus patiesos nodomus (Ezra 4:4).

5 DARBS IR PABEIGTS “Tad Zerubabels, Sealtiēļa dēls, un Jezuus, Jozadaka dēls, cēlās, un sāca būvēt to Dieva namu, kas Jeruzalemē, un līdz ar tiem tie Dieva pravieši, kas tos iedrošināja.” (Ezra 5:2) Samarieši iestājās par tempļa atjaunošanas kavēšanu Ciriuss, Kambuzes un viltus Smerdis valdīšanas laikā. Jūdi nespēja izturēt šādu krīzi. Tie būvēja savas mājas ar kokmateriāliem, kas tika nošķirti malā no tempļa atjaunošanas darbiem. Dievs sūtīja tiem «zīmes" , lai tie to labi pārdomātu (Hag 1:5-11). Tie to nedarīja, tāpēc Dievs sūtīja divus praviešus, kuru vēsts tika uzklausīta, tie bija Hagajus un Cakarija. Kad tie atsāka atjaunošanas darbus, Dievs pamujdināja ķēniņu Dariusu (Ezra 5) atbalstīt viņus.

6 “Dieva draudzes vēsturē to cilvēku priekšā, kas pūlas izpildīt Debesu nodomu, ir pacēlušies lieli,šķietami nepārvarami grūtību kalni. Šie šķēršļi tiek pieļauti no Kunga, lai pārbaudītu ticību. [595] Kad tie mūs apņem no visām pusēm, tad vairāk par visu nepieciešams uzticēties Dievam un ViņaGara spēkam. Vingrināšanās dzīvā ticībā veicina garīgu spēku pieaugumu un nelokāmas paļāvībasattīstīšanu. Tieši tādā veidā dvēsele kļūst neuzvarama. Uz ticības pieprasījumu kristieša ceļā izgaistsātana radītie šķēršļi, jo kristietim palīgā nāk Debesu spēki. “(..) nekas jums nebūs neiespējams.”(Mat. 17:20)” E.G.W. (Prophets and Kings, cp. 48, p. 594)

7 DARBS TIEK APTURĒTS “Tad nu no tā laika, kad šīs grāmatas raksts no tā ķēniņa Artaksaksus Rekuma un Simsaja, tā rakstu vedēja, priekšā un viņu biedru priekšā tapa lasīts, tie cēlās ar lielu steigšanu uz Jeruzalemi pie tiem Jūdiem un tos aizkavēja ar varu un spēku.” (Ezra 4:23) Tempļa būvniecība tika pabeigta 515 prKr. Tūlīt pēc tam sākās Jeruzalemes atjaunošana. Tad samarieši centās šo darbu apturēt. Tie lika Israēliešiem apturēt darbus Ahasuerus [Xerxes] valdīšanas laikā (Ezra 4:6). 457 prKr, Artakserks sūtīja Ezru ar rīkojumu piešķirt Jūdiem autonomiju. Līdz ar to pilsētas atjaunošanas darbi tika paveikti. 450 prKr, darbs atkal tika pārtraukts (Ezra 4:23). Jūdus pārņēma bailes, jo viņi jutās bezspēcīgi šādas opozīcijas priekšā.

8 NEHEMIJA RĪKOJAS “Tad nu tas mūris tapa pabeigts Eluļa mēneša divdesmit piektā dienā, piecdesmit divējās dienās.” (Neem 6:15) Bija nepieciešami 15 gadi, lai pabeigtu darbu, kas bija paveicams 52 dienās. Tas nebija viegli. Bija ļoti liela pretestība. Neemijam vajadzēja rīkoties: Cilvēku darba spēks tika vienlīdzīgi izdalīts mūra garumā. Katrai ģimenei bija sava sekcija Tika plānots nepārdraukts darbs 24 h /7 dienas nedēļā. Celtniekiem vienmēr blakus atradās ieroči, nepieciešamības gadījumiem. Trompetes pūtējs vienmēr atradās blakus Neemijam, gatavībā paziņot pēkšņu trauksmi. Pirms darbu uzsākšanas tie izlūdzās Dieva svētību. Tie darīja savu uzdevuma daļu, un Dievs padarīja savu daļu.

9 SASTOPOT OPOZĪCIJU “Un es sūtīju vēstnešus pie tiem un liku sacīt: man liels darbs darāms, ka es nevaru nonākt; kapēc šim darbam būs kavēties, ka es to pamestu un pie jums nonāktu?’” (Neem 6:3) Saskaņā ar Neemijas liecību, opozīcija nāca no vairākām pusēm: Ņirgāšanās : 4:1-3 Fiziski uzbrukumi : 4:7-8 D: Geshems, Arabija A: Tobia, Ammonits R: Filistieši no Ashdodas No Ziemeļiem: Sanballats, Honoriti Iekšējie traucējumi: 5:1 Sazvērestības: 6:2 Nodevība: 6:6-7 Viltus pravieši : 6:10-13 Viltus pravietis Semaija iedrošināja Nehemiju glābties un paslēpties Svētajā vietā, un glābt savu dzīvību. Un tomēr, Neemija izvēlējās paklausīt Dieva likumam, kaut vai zaudējot savu dzīvību (tikai priesteris drīkstēja ieiet svētā vietā).

10 E.G.W. (Prophets and Kings, cp. 53, p. 645)
“Tāpat kā Nehemijam, Dieva ļaudīm noienaidniekiem nav jābaidās, nedz tie jānicina. Paļāvībā uz Kungu tiem pastāvīgi jādodas uz priekšu,nesavtīgi izpildot savu pienākumu un visu uzticot Viņa aizgādībai. Lielajās grūtībās Nehemija paļāvās uz Dievu un Viņa aizsardzībā jutās drošs, un Kungs, kurš toreizatbalstīja savu kalpu, visos laikos ir bijis savas tautas patvērums. Ikkatrā krīzē Viņa ļaudis varpaļāvīgi paziņot: “Ja Dievs par mums, kas būs pret mums?” (Rom. 8:31) Lai cik viltīgi ir sātana unviņa aģentu nolūki un plāni, Dievs spēj tos atklāt un iznīcināt visus viņu padomus. Ticības atbilde arīšodien ir tā pati, ko izlietoja Nehemija: “Mūsu Dievs cīnīsies par mums!” Tas ir Dieva darbs, unneviens cilvēks nespēs aizkavēt tā galīgos panākumus.”


Lejuplādēt ppt "PIEDZĪVOJOT PRETESTĪBU"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma