Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

KĀTIKT GALĀ AR SLIKTIEM LĒMUMIEM?

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "KĀTIKT GALĀ AR SLIKTIEM LĒMUMIEM?"— Prezentācijas transkripts:

1 KĀTIKT GALĀ AR SLIKTIEM LĒMUMIEM?
12. tēma 21. decembrī, 2019 Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles

2 Pēc atgriešanās Jeruzalemē, ļaudis sāka doties laulībā ar neticīgajiem.
Gan Ezra, Gan Nehemija saskārās ar šādu situāciju. Papētīsim, kā viņi rīkojās, lai mēs zinātu, kā rīkoties līdzīgās situācijās mūsdienās. Ezra: Reakcija. Ezra 9 Rīciba. Ezra 10 Nehemia: Reakcija. Neh 13:23-25 Rīcība. Neh 13:26-27 Problēma mūsdienās

3 EZRAS REAKCIJA “Kad es nu šo lietu dzirdēju, tad es saplēsu savas drēbes un savu mēteli un izplēsu matus no savas galvas un apsēdos skumīgs.” (Ezra 9:3) Laikā starp Zerubabela un Ezras atnākšanu, Israēlieši devās laulībā ar Kānaāniešiem. Civilie tautas vadītāji par to ziņoja. Pat priesteri un Leviti piedalījās šajās laulībās, kas bija aizliegtas ar likumu. Ezra saprata, ka tas bija viens no iemesliem tautas morālam pagrimumam un elku kalpībai tajā. Tas viņu dziļi sarūgtināja. Viņš bija dziļi noskumis līdz pat vakara upura laikam. Tad viņš devās lūgšanā un Dieva priekšā atzina tautas grēkus un to, ka tie nebija nošķīrušies no apkārtējām pagānu tautām.

4 EZRAS RĪCĪBA “Derēsim tad nu vienu derību ar savu Dievu, ka mēs izdzenam visas sievas un kas no tām ir dzimuši, pēc tā Kunga padoma un to (ļaužu padoma), kas mūsu Dieva baušļus bīstās, un lai tad pēc tās bauslības darām.” (Ezra 10:3) Šīs problēmas izmeklēšana turpinājās vairākus mēnešus, kaut gan tikai dažas ģimenes bija tajā iesaistītas (apm. četras laulības no 1000) Kura svešzemju sieviete jāuzskata par “pagānu”? Ko viņas mācīja saviem bērniem? Kā tās ietekmēja savas ģimenes? Izraidītās sievietes netika nošķirtas no viņu bērniem, vai arī atstātas pamestībā. Izteiksme “izdzīt” nenozīmē lauļības šķiršanu, bet gan laulības anulēšanu. Tās laulības bija nelegālas, jo likums tās neatļāva. Dievs vēlās, lai mēs pakļaujam Viņam savu gribu. Mūsu nodošanās Viņam vienmēr jābūt nemainīgai, kurā mēs Viņa gribu vienmēr noliekam pirmajā vietā.

5 “Ar bezgalīgu pacietību un smalkjūtību, rūpīgi ievērojot ikviena tiesības un labklājību, Ezra ar saviem līdzstrādniekiem pūlējās nožēlojošo Israēlu ievadīt pareizā ceļā.Turklāt, Ezra taču bija bauslības mācītājs. Katrā gadījumā, kad viņš personīgi piedalījās pārbaudēs, tas centās ļaudis iespaidot, liecinot par Dieva likumu svētumu un svētībām, kas iegūstamas ar paklausību..” E.G.W. (Prophets and Kings, cp. 51, p. 622)

6 NEHEMIAS REAKCIJA “Un viņu bērni runāja pus Asdodiski un nezināja Judiski runāt, bet pēc abēju tautu valodas.” (Neh 13:24) Ļaudis bija apņēmušies nedoties laulībā ar svešzemniekiem (Neh 10:30). Tomēr, pēc Nehemia aiziešanas, tie to atkal aizmirsa. Tie apņēma tās sievietes kā viņu otrās sievas. Tāpēc daļa no viņu bērniem runāja tikai vienā valodā, un otra daļa – citā valodā. Dieva vārds bija uzrakstīts ēbreju valodā (Judas valodā), tāpēc tiem, kas nerunāja ēbrejiski, bija tieksme atteikties no jūdu ticības. Nehemia parādīja savu sašutumu par šādu situāciju un izmantojot savu civilo varu sodīja dažus no tiem.

7 NEHEMIAS RĪCĪBA Mozus apprecēja Ciporu, Mediānieti
“Vai Salamans, tas Israēļa ķēniņš, tāpat nav grēkojis? Jebšu starp daudz tautām tāds ķēniņš nebija, k’[ads viņš bija, un viņš savam Dievam bija mīļš, un Dievs bija iecēlis viņu par ķēniņu pār visu Israēli, un tomēr ir tādu tās svešās sievas paveda uz grēkiem.” (Nehemiah 13:26) Mozus apprecēja Ciporu, Mediānieti Salamans apprecēja Rahabu, Kanaānieti Boazs apprecēja Ruti, Moabieti Nehemia paskaidroja, kāpēc tiem nebūs precēties ar sveštautiešiem. Daži Israēlieši bija apprecējuši sveštautu sievas pirms tam, nesaskatot tajā nekādu grēku. Tas nebija nacionalistisks, bet gan reliģisks iemesls. Problēma, vai grēks, bija doties laulībā ar personu, kurai ir atšķirīga ticība vai arī kuram netic Dievam. Ja mēs esam nodevušies Dievam, mums jāmeklē pēc partnera, kurš mūs pamudina un atbalsta pieķeršanos Dievam.

8 PROBLĒMA MŪSDIENĀS “14Nevelciet svešu jūgu ar neticīgajiem, jo kāda daļa ir taisnībai ar netaisnību? Kāda biedrība ir gaismai ar tumsību? 15Kā saskan Kristus ar Belialu? Jeb kāda daļa ir ticīgam ar neticīgu?” (2 Kor 6:14-15) Mums jāmīl Dievs pāri visām lietām un jātiecas pēc Dieva valstības (Markus 12:30; Mat 6:33). Mums jākonsultējas ar Dievu, pirms izlemjam doties laulībā. Pāvils tomēr pamudina mūs būt uzticīgiem mūsu neticīgajiem partneriem, un nešķirt laulību (1 Kor 7:12-16). Viņa padms ir nešaubīgi skaidrs: neticīgs partneris nepalīdzēs mums pieaugt garīgi, bet gan aizvedīs mūs prom no ticības. Mēs varam būt pilnīgi droši, ka Dieva žēlastība vienmēr ir pieejama ikkatram, vienalga kāda kļūda ir pielaista.

9 E.G.W. (Patriarchs and Prophets, p. 174)
“Neviens, kas bīstas Dievu, nepaliks neapdraudēts savu dzīvi savienot ar tādu, kas Viņu negodā. “Ja divi kopā staigā, vai tad viņi nav savā starpā jau iepriekš sarunājušies?” (Amosa 3:3) Laulāto laime un labklājība ir atkarīga no abu pušu saskaņas, bet starp ticīgo un neticīgo pastāv dziļa atšķirība gaumes, tieksmju un uzskatu ziņā. Viņi kalpo diviem kungiem, starp kuriem nevar būt nekādas vienošanās. Cik skaidri un pareizi arī nebūtu viena principi, neticīgā biedra uzskati vienmēr tieksies to novērst no Dieva.” E.G.W. (Patriarchs and Prophets, p. 174)


Lejuplādēt ppt "KĀTIKT GALĀ AR SLIKTIEM LĒMUMIEM?"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma