Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Notiek prezentācijas ielādēšana. Lūdzu uzgaidiet

Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles

Līdzīgas prezentācijas


Prezentācija par tēmu: "Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles"— Prezentācijas transkripts:

1 Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles
KUNGA PAGODINĀŠANA 10. tēma 7. decembrī, 2019 Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles

2 Neskatoties uz visām grūtībām, Jeruzalemes atjaunošana tika pabeigta.
Neh 12:27-47 apraksta pilsētas mūra iesvētīšanu un tautas prieku. Levitu sanāksme (27-29p) Šķīstīšana (30p) Divi kori (31-42p) Upurēšana (43p) Priesteru un Levitu prieks (44-47p)

3 LEVITU SANĀKSME “Un pie tās Jeruzalemes mūra iesvētīšanas meklēja tos Levitus no visām viņu vietām, tos vest uz Jeruzalemi, ka tie to iesvētīšanu padarītu ar prieku un ar pateikšanu un ar teikšanas dziesmām un ar pulkstenīšiem un ar zoma stabulēm un ar koklēm.” (Neh 12:27) Dāvids izveidoja slavēšanas nodaļu kalpošanai Templī. Viņš iecēla praviešus, kas vadīja slavēšanas kalpošanu: Asaphu, Jeduthunu un Hemanu (1 Laiku 25:1-8). Tempļa iesvētīšana piedalījās visi Levīti. Daži no tiem spēlēja mūzikas instrumentus, citi dziedāja, citi tos atbalstīja (rūpējoties par mūzikas instrumentiem un īpašajiem apģērbiem, u.t.t.). To uzdevums bija – pagodināt no visas sirds, un izteikt un parādīt pagodināšanu pēc iespējas skaidrāk, lai tas pamudinātu tautu darīt to pašu.

4 DIVI KORI Divi lieli kori pulcējās divās dažādās vietās:
“40Pēc tam tie divi slavas dziesmu dziedātāju pulki stāvēja Dieva namā, [...] Un tur tie dziedātāji dziedāja [...].” (Neh 12:40, 42) Divi lieli kori pulcējās divās dažādās vietās: Ezra vadīja vienu n o tiem. Nehemiah vadīja otru. Pēc nokāpšanas no mūra, abi kori apvienojās, un iegāja Templī. Tautai tiem sekoja un piebiedrojās slavēšanai. Tie pazemojās, lai pielūgtu. Mūzika vienmēr ir bijusi, kā īpašs veids, kā pievērst mūsu prātus Dievam. Tā pastiprina mūsu pieredzi slavēšanā. Jaunajā Zemē un debesīs mēs turpināsim Dieva slavēšanu.

5 ŠĶĪSTĪŠANA “Tad tie priesteri un leviti šķīstījās, pēc tam šķīstīja tos ļaudis un to mūri.” (Neh 12:30) Cilvēki un priekšmeti tika šķīstīti caur mazgāšanu ar ūdeni. Dažkārt, tie tika šķīstīti ar ūdens izsmidzināšanu pār tiem (4M 19). Šāds rituāls netika lietots, lai piedotu un šķšitītu grēkus, bet lai attīrītu no ļaunuma (1 Jņ 1:9). Dievs ir spējīgs izmainīt mūsu prātu un attieksmi, lai varētu mūs izmantot savā darbā. Kad mēs apzināmies, ka Dievs ir mums piedevis un šķīstījis mūs, mūsu atbilde uz šo piedzīvojumu ir Viņa pagodinšana un slavēšana.

6 UPURĒŠANA “Un tie upurēja tai dienā lielus upurus un priecājās; jo Dievs tos bija iepriecinājis ar lielu prieku; tur priecājās arī sievas un bērni,tā, ka Jeruzalemes prieks tapa tālu dzirdēts.” (Neh 12:43) Upurēšana bija viena no pamatfunkcijām tempļa kalpošanā. Šķīstīšana, slavēšana un mūzika bez upurēšanas būtu bez nozīmes. Tās upurēšanas bija lieciba par Kristus upuri, “[...] redzi, tas Dieva Jērs, kas pasaules grēkus nes.” (Jņ 1:29). Jēzus ir slavēšanas centrs. Caur savu nāvi pie krusta, Viņš ir cienīgs saņemt mūsu pateicību, slavu un pagodinšanu (Atkl 5:6, 12-13). Pagodināšana ietver sevī dziedāšanu, mūzikuj, prieku un pazemīgu pazemošanos Kunga priekšā (Ps 95).

7 PRIESTERU UN LEVITU PRIEKS
“[...] Jo Jūda priecājas par tiem priesteriem un tiem levitiem, kas tur stāvēja.” (Neh 12:44) Priesteru kalpošana simbolizēja Kristus kalpošanu debesu svētnīcā. Leviti palīdzēja tiem šajā darbā. Priesteru kalpošana šodien vairs nav nepieciešama, jo šodien Kristus ir mūsu priesteris. Tomēr, darbs, ko priesteri veica templī ir svarīgs arī šodien. Mūsdienu “Levitiem” jārūpējas par sldināšanu, evaņģelizāciju, fiziskām rūpēm par draudzi un pagodināšanu ar dziesmām un mūziku… Tāpēc mums jāatbalsta mūsu sludināšaji materiāli un garīgi. Mums jāiedrošina tos un jābūt pateicīgiem par to darbu, ko ikviens, kas kalpo draudzē, paveic.

8 “Audzini sevī dzīvesprieku, pateicību un tās izpaušanu par Dieva lielo mīlestību, ar kādu Viņš visus mūs ir mīlējis... Kristiešu dzīvesprieks ir svētuma skaistums… Dievs vēlās, lai mē, kā gaismas bērni, izkoptu sevī priecīgu un laimīgu garu, lai mēs izteiktu slavu Viņam, Kurš mūs ir aicinājis laukā no tumsas savā brīnišķīgajā gaismā.” E.G.W. (Sons and Daughters of God, June 10) “Katrā svēto sanāksmei šeit virs zemes, pievienojas Kunga eņģeļi, klausoties pateicību, slavu un aizlūgšanas, ko Dieva bērni pienes caur savām liecībām, dziesmām un lūgšanām. To slavēšanai pievienojas eņģeļu pulki debesu augstumos.” E.G.W. (Our High Calling, June 10)


Lejuplādēt ppt "Visas rakstuvietas citētas no 1877.g.t. Bībeles"

Līdzīgas prezentācijas


Google reklāma